Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Konya - Hadim - Eğiste Viyadüğü (Türkiye'nin en yüksek ayaklı viyadüğü)
« önceki   123 ... 55565758   sonraki »

ANA SAYFA -> ULAŞIM
cevap yaz
sayfa 56
Karaman Ahmet
3 ay önce - Cmt 03 Arl 2022, 23:45

Alıntı:
Alıntı:
Eğer bu yol daha işlek olacaksa, Taşkent mecbur atlanmalı.

Taşkent bildiğin bir kayanın üstünde bir şehir

Aslinda bahsettigi rota taskentin icine girmiyor cok yakinindan geciyor

Berkay, anladığım kadarıyla sen bölgeye hakimsin.

Acaba Konya - Alanya yolunun ileride dibine baraj yapılan Afşar kasabası yakınından geçme ihtimali varmı?

Berkayyy07
3 ay önce - Cmt 03 Arl 2022, 23:59

Alıntı:
Berkay, anladığım kadarıyla sen bölgeye hakimsin.

Acaba Konya - Alanya yolunun ileride dibine baraj yapılan Afşar kasabası yakınından geçme ihtimali varmı?

Afşarın güney kismi belli bir yere kadar tünelsiz ilerleyebilir sonra yine tünel şart lakin afşar bu düzlemde diger ihtimallere gore biraz sapa bir noktada, ve ekstra maliyet yükü dogurur yoluda uzatır.

Örneklersek şöyle bir tablo çıkar

Diger ihtimaller daha uygulanabilir ve düsünülebilir

Ana yolun taskent icinden gecmeyipte afsar uzerinden dolanip sariveliler alanya kavşagına varma meseleside var, afşar tarafına, o bolgeye inmek neredeyse imkansiz kalir arazisi cok daha kötü. Tunel degil tuneller birden fazla tunel yapilmasi gerekebilir

Bu kısım basit. Ama avsarin diger kismi bogaz kismi sazak deresinin oldugu kesim kongul inisi daha maliyetli bir proje cikarir

Ama şu kısmi basite iner

Yuvarlak icine aldigim yer taskentten sonraki alanya makası

S_SARI
3 ay önce - Pzr 04 Arl 2022, 13:01

Oldukça zorlu ve maliyetli olan Eğiste Viyadüğü ile yolun diğer kısımları karşılaştırılırsa çok uzun bir zamana ve iyi bir bütçeye olan ihtiyaç çok net.....

(+)

machinisteros
3 ay önce - Çrş 07 Arl 2022, 17:27
konya alanya için?

Merhaba,
son yorumlarda Konya'dan Alanya'ya gitmek için Sarıveliler'e girmeye gerek olmadığı söylenmiş anladığım kadarıyla.
Ben bu yolu yıllardır merak ediyorum fakat kullanma şansım olmadı. Gazipaşa'ya gittim, Alanya'ya gittim fakat hep Seydişehir yolunu kullandım. Mersine'e gittim Ereğli üzerinden. Sebepleri geceye dekgelmesinden ve bilmediğim yol olmasından kaynaklı endişe ve küçük çocuğumun olması.
Yollarda iyileştirme yapıldıysa bu güzergah için hangi rotayı tavsiye dersiniz? Sarıveliler'e uğramak manzara ve görülmeye değerlik açısından birşeyler katar mı?
Biryere kadar aynı yolu kullanarak Mersin'e de gidebilir miyiz, değer mi? Ne tavsiye edersiniz.

snell479

3 ay önce - Çrş 07 Arl 2022, 20:46
geçiş videoları yayınlanmaya başlanmış. Hayırlı Olsun..

Sadri Özcan
3 ay önce - Çrş 07 Arl 2022, 23:31

Videoyu izledim. Paylaşım için teşekkürler. Köprüyü geçtikten sonra sağa doğru viraj var ancak viraj var tabelası henüz koyulmamış. Yol güvenliği için dikkat etmek lazım. Gerçi eski yol daha da güvensizdi ama olsun, tabela şart.

snell479

3 ay önce - Cum 09 Arl 2022, 10:15

emre yildiz

3 ay önce - Pzr 11 Arl 2022, 17:25

Eğiste viyadüğü açılmadan hemen önce ve bugün Konya-Hadim arası için google haritalardan mesafe ölçümü yapmıştım, buna göre Konya-Hadim arası Eğiste viyadüğü ile 4 km kısalmış görünüyor, zaten ifade edilen de 4.400 mt kısalma idi

-Açılmadan önce;

- Açıldıktan sonra;

ali alimi012
3 ay önce - Pzr 11 Arl 2022, 18:16

Eski yola göre en az 6 km kısalma var
Google yalancı süre aynı ne saçma o yüzden yandex tarifi yapın
En az 20 dakika kısaldı

S_SARI
3 ay önce - Pts 12 Arl 2022, 16:34

(+)

sayfa 56
« önceki   123 ... 55565758   sonraki »