sayfa 54  |
 |
ismail cemre
6 ay önce - Pts 28 Ksm 2022, 17:40
ali alimi bey zaman zaman mesajlarınızda denk gelirim.haritaları iyi kullanan bir üye arkadaşımızsınız.
bu yılın 16 eylülünde tatil için gazipaşa ya gittim ve sırf merakımdan seydişehir güzergahını değil de taşkent güzergahını kullandım.daha önce kullanmadığım bir yoldu .ben sarıveliler in ilçe merkezinden geçtim ama şimdi google mapste ki yol tarifine baktığımda sarıveliler e uğramıyor gözüküyor.taşkentten sonra yol ermenek -sarıveliler diye ayrıldı ben sarıveliler üzerinden mahmutlar oradan da gazipaşa ya ulaştım.size sorum şu olacak.maps te ki tarif ile benim gittiğim farklı görünüyor.sarıvelileri görmeden başka alternatif var mı ? ben mi burayı atladım ?
|
 |
S_SARI
|
 |
ali alimi012
6 ay önce - Pts 28 Ksm 2022, 21:47
Ben google'da bakmam fikir için bakarım
En iyi yol tarifi yandexte
Arkadaş açıklamış zaten
Evet Sarıveliler öncesi ayırım var
Bazıları hadimden sağa dönüp gittiğini yazmış
En çok bilinen burası sanırım en yakın ve en Iyi yol da burası galiba
|
 |
Berkayyy07
6 ay önce - Sal 29 Ksm 2022, 08:41
Konyadan giden hickimse sarivelilere kadar gitmez, taskentten sonra beldibi gecidini gecip rampa assagi gitmeye baslayinca saga alanya sapagi geliyor. Yollar orada ayriliyor
Bu ayrimdan oncede hadimden koralan tarafindan giden bir yol daha var ama bana kalirsa en mantiklisi o kismi hadimi ciktiktan sonra taskenti gormeden tuneli vurup gevne baraji civarina cikarmasidir. Simdi alacabelden tunelle kurtuluyoruz derken bide cukuryurt derdini cekmeyelim
En son Berkayyy07 tarafından Sal 29 Ksm 2022, 08:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
|
 |
inanç09
6 ay önce - Sal 29 Ksm 2022, 08:43
Müthiş bir eser emeği geçen herkesten Allah (Cc) razı olsun rabbim nazarlardan korusun
|
 |
ismail cemre
6 ay önce - Sal 29 Ksm 2022, 10:23
Alıntı: |
Konyadan giden hickimse sarivelilere kadar gitmez, taskentten sonra beldibi gecidini gecip rampa assagi gitmeye baslayinca saga alanya sapagi geliyor. Yollar orada ayriliyor |
berkay kardeşim beni hiç kimse grubundan çıkarabilirsin.daha önce hiç kullanmadığım bir güzergah olduğu için burayı sürekli kullanan arkadaşa sorunca bana sarıvelilerden gideceksin dedi bende o yoldan gittim.yolda heyelan olan bölgeler var.çok hız yapamıyorsunuz ama yol zevkli ormanların içinden gidiyorsunuz.manzara müthiş.konya dan gazipaşa ya molalarla birlikte 5,5 saatte ulaştım.
|
 |
Ali clarkkent
6 ay önce - Sal 29 Ksm 2022, 10:28
Tamam Taşkent taşkent'ten sonra sarıvelilere uğruyor musun uğramıyor musun Sorun orada yani eğer uğruyorsan başka bir yolu kullanıyorsun uğramıyorsan yine başka bir yolu kullanıyorsun ama Taşkent'e uğramazsan da başka bir yolu kullanmış oluyorsun toplamda üç yol var bu Üç yoldan 2 tanesi birbiriyle kesişiyor ama sonunda üçü de kesişiyor bir tanesi hadimden sonra Taşkent'e hiç uğramıyor bir tanesi hadimden sonra Taşkent'e uğruyor ama sarı velilere uğramıyor Diğeri ise hadimden sonra Taşkent'e uğruyor sarı velilere de uğruyor |
Taşkent'ten sonra Sarıveliler'e uğrayıp Alanya'ya ulaşmak sağ el ile sol kulağı göstermek gibidir. Taşkent'ten sonra 12. km civarında Sarıveliler'e devam etmeyip Sağdan Alanya'ya giden yol var. Gevne barajı üzerinden geçerek, virajları ve kuşyuvası tünellerini aşarak Alanya'ya ulaşıyor.
Sarıveliler çooook sapa kalıyor. Taşkent'ten Alanya'ya gidenler Sarıveliler'in S'sini bile görmez.
Şu fotoğrafı da ekleyeyim. Tam olsun. Arabamın araç kamerasından çekildi. Alanya ayrımını da aradım ama o video burada yok. Yarın onu da koyarım.
Burası Taşkent'in Sarıveliler, Alanya çıkışı. Tabelada en üstte Alanya var. Alanya 12-13 km sonra sağdan ayrılır. Diğer dört yere aynı yoldan gidilir.
(+)
|
 |
Ali clarkkent
6 ay önce - Sal 29 Ksm 2022, 10:58
Ben google'da bakmam fikir için bakarım
En iyi yol tarifi yandexte
Arkadaş açıklamış zaten
Evet Sarıveliler öncesi ayırım var
Bazıları hadimden sağa dönüp gittiğini yazmış
En çok bilinen burası sanırım en yakın ve en Iyi yol da burası galiba |
Hadim'den Korualan (yerel halk Gezlevi der oraya) tarafına giden yol kısa bir süre sonra ikiye ayrılır. Sol taraf Alanya'ya gider. Sağ taraf Korualan'a (Gezlevi) gider. Buradan Alanya'ya giden yol çok kötü. Sürekli virajlar ve uçurum var. Zemin sırf kaya. Çok masraflı olur. Bayağı dinamit işi var.
En mantıklısı Taşkent üzerinden.
Bu bahsettiğim kısmın da araç video kaydı var. O yoldan da gittim değişiklik olsun diye. Ama evde. Onu da koyarım yarın.
|
 |
Promethy
6 ay önce - Sal 29 Ksm 2022, 11:06
Alanya - Konya arası ulaşım
Geçenlerde "Alanya - Konya arası ulaşım" başlığı açmıştım. Alanya-Hadim/Taşkent arası yolu özellikle yaz aylarında kullanıyorum. Mümkün olduğunca gelişmeleri paylaşırım. Aşağıdaki başlıktan da takip edebilirsiniz..
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=9006102#9006102
|
 |
emre yildiz
6 ay önce - Sal 29 Ksm 2022, 19:05
Geçenlerde "Alanya - Konya arası ulaşım" başlığı açmıştım. Alanya-Hadim/Taşkent arası yolu özellikle yaz aylarında kullanıyorum. Mümkün olduğunca gelişmeleri paylaşırım. Aşağıdaki başlıktan da takip edebilirsiniz.. |
Eğiste viyadüğü bittiğine göre yatırım bütçesinde bu projeye herhangi bir para ayrılmayacak bundan sonra, umarım yine aynı miktarlarda bir para ayrılır ve böylelikle her yıl 10 km kadar da olsa Hadim'den Alanya'ya doğru yol yapımı ilerlemeye devam eder. Bahsettiğiniz başlıkta bu yol ile ilgili gelişmelerin en yakın takipçilerinden olacağım inşallah.
|
 |
sayfa 54  |