Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Konya - Hadim - Eğiste Viyadüğü (Türkiye'nin en yüksek ayaklı viyadüğü)
123 ... 565758   sonraki »

ANA SAYFA -> ULAŞIM
cevap yaz
sayfa 1
ALİFDN
5 yıl önce - Cum 31 Mar 2017, 08:35
Konya - Hadim - Eğiste Viyadüğü (Türkiye'nin en yüksek ayaklı viyadüğü)

Dünyanın en yüksek ikinci viyadüğü Hadim'e yapılıyor!

Konya-Alanya arasını 2 saate düşürecek olan Eğişte viyadüğü inşaatı için şantiye kurulumu tamamlandı. Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu "Eğişte Viyadüğü Projesi dünyada en yüksek ikinci viyadük olma özelliğini taşıyor" dedi.

Konya-Alanya arası yolculuğu 2 saate düşürecek olan Eğişte viyadüğü için çalışmalara başlandı. Konya-Alanya arasını 2 saate düşürecek olan Eğişte viyadüğü inşaatı için şantiye kurulumu tamamlandı. Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu viyadük ihalesini alan Nurol inşaat yetkililerini şantiye alanında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İnşaat için şantiye kurulumunun yapıldığını belirten Hadimioğlu, dengeli konsol yapım metodu ile inşa edilecek olan viyadüğün iki kenar ayak ve sekiz orta ayak olmak üzere toplamda on ayağının bulunacağını söyledi.

Çalışmaların başlamasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Hadimioğlu, "Eğişte Viyadüğü Projesi dünyada en yüksek ikinci viyadük olma özelliğini taşıyor. Bölgemizin de bugüne kadar tek seferde aldığı en büyük yatırımlarından birisi. Toplam maliyeti 220 milyon lira olacak projenin temel atma töreni önümüzdeki günlerde yapılacak. Projenin tamamlanmasının ardından Konya-Alanya arası 2 saate inecek. Bin 372 metre uzunluğunda olacak viyadük hem Konya'mız hem ülkemiz adına umut vadeden büyük bir yatırım. Proje aynı zamanda İç Anadolu ile Akdeniz arasındaki en kısa geçişin de temeli olacak. Bu yatırımı ilçemize kazandıran, en başından beri sahip çıkan ve desteklerini esirgemeyen Eski Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca projede büyük emeği olan döneminin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakam olan Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan ve AK Parti Konya Milletvekillerine teşekkür ediyorum. Bölgemiz adına büyük önem taşıyan projenin bugün hayata geçiyor olmasında emeği olan Başbakanımız Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan ve hükümetimize teşekkürü borç biliyorum. Bölgemiz adına hayırlı olsun" dedi.
http://reklam_link.com/dunyanin-en-yuksek-ikinci- ...yor/524496

Bu da animasyonu. Memleketime ve Ülkeme hayırlı olsun.

fatihcanery
5 yıl önce - Cmt 01 Nis 2017, 21:32

Kaç km kısaltacak önemli bilgi verilmemiş

ALİFDN
5 yıl önce - Cmt 01 Nis 2017, 22:07

Alıntı:
Kaç km kısaltacak önemli bilgi verilmemiş

Fatih Bey, şimdilik edinebildiğim bilgiler bunlardan ibaret. Zamanla detaylı bilgileri ve fotoları forumda paylaşırız inşallah.

fatihcanery
5 yıl önce - Pzr 02 Nis 2017, 10:28

Teşekkür ederim hocam

hamit fistikci

5 yıl önce - Pzr 02 Nis 2017, 13:47

Yapım aşaması ne kadar sürecek acaba.

fatihcanery
5 yıl önce - Pzr 02 Nis 2017, 21:37

Ya şimdi konumuna baktım Alanyaya nasıl katkısı olacakmış ,en kısa yol Seydişehir üzerinden değil mı ? Yeni bir yol mı yapılacak acaba kestrme

Karaman Ahmet
5 yıl önce - Pts 03 Nis 2017, 00:49

Alıntı:
Ya şimdi konumuna baktım Alanyaya nasıl katkısı olacakmış ,en kısa yol Seydişehir üzerinden değil mı ? Yeni bir yol mı yapılacak acaba kestrme

Fatih kardes, o bölgede yillardan beri kullanilan Hadim - Alanya arasi kus yuvasi diye adlandirilan ucurumu bol, iki arabanin yan, yana zor gectigi bir yol vardi.

O yol yillardir genisletiliyor, hatta bir cok kismi 2 gidis, 2 gelis 4 serit, 3 serit (gidis, gelis ve orta serit) oldu ve bu yolda 5 civarinda tünel aciliyor.

Yol tümden bittigi anda, Konyanin ve Ankaranin Akdenize ulasimda en kestirme yolu olacak.

Aslinda bu yolla beraber anadoluya ulasimida rahatlayan, Türkiyedeki cogu ilden daha büyük olan ve ilce sinirlarinda uluslararasi havaalanindan üniversiteye kadar bir il icin gerekli herseyi barindiran Alanya il olmali.

Ekleme:

Viyadük yapilan güzergah sagdaki mavi renkteki güzergah.

Bu güzergah su andada Ankaradan ve Konyadan Akdenize en kestirme güzerhah, fakat malesef yol iyilestirmeleri simdiye kadar yapilmadigi icin daha uzun sürüyor.

emre yildiz

5 yıl önce - Pts 03 Nis 2017, 11:08

1985-1988 yıllarında Hadim İlçesinde yaşamış ve çocukluğumun en güzel anıları Hadim'de geçmiş birisi olarak, bu viyadüğün yapılmasına gerçekten çok sevindim. Hadim-Konya yolculuklarında tam da bu bölümlerde yolcuların yarısı kusmaya başlardı, muavin siyah poşet yetiştiremezdi yolculara. Hatta, o dönemde burası öyle dolambaçlı ve dar bir yoldu ki, Konya'dan yarım saat arayla kalkan iki belediye otobüsünden, öndekini Eğiste Deresinin bir yamacında, arkadan kalkanı diğer yamacında görürdünüz.

Netice olarak; Bu yolda çok seyahat etmiş birisi olarak, viyadüğün yapımını büyük bir heyecanla bekliyorum...

fatihcanery
5 yıl önce - Sal 04 Nis 2017, 15:16

Alanyaya çok gittim ama güzergah Seydişehir üzerinden oldu, alternatifin olması güzeldir tabiki

Karaman Ahmet
5 yıl önce - Sal 04 Nis 2017, 15:51

Alıntı:
Alanyaya çok gittim ama güzergah Seydişehir üzerinden oldu, alternatifin olması güzeldir tabiki

Bu yeni güzergahda gerekli düzenlemeler bitmis olsa, Ankara ve Konya üzerinden giden Alanya yolcularinin tek tecih edecekleri yol hem km hemde zaman olarak daha kisa olan bu güzergah olur.

Böylelikle Seydisehir üzerindeki yogunlukta azalacaktir.

sayfa 1
123 ... 565758   sonraki »
ANA SAYFA -> ULAŞIM