Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
Berkay Subaşı
6 yıl önce - Cum 20 Oca 2017, 09:43
Eskişehir - Odunpazarı Modern Müze

Tarihi ve kültürel değeri ile UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Eskişehir Odunpazarı bölgesinde bulunan kompleks, 6.500 m²’lik inşaat alanına sahiptir. Kompleksin bünyesinde yer alan Modern Sanat Müzesi’nin Türkiye’ye değer katan bir yapı olarak öne çıkmasının başlıca sebebi; dünyaca ünlü Japon mimar Kengo Kuma tarafından tasarlanan, bölgenin tarihi ve yerel kültürüyle harmanlanmış mimarisidir.
Yapı Özellikleri: Kalıcı ve süreli sergileri ile modern sanatın yeni yaklaşımlarını ziyaretçileri ile buluşturacak, 3.600 m²’lik inşaat alanı bulunan müzede; 1.750 m²’lik sergi alanları, sanatsal aktivitelere ve sanat eğitimlerine ev sahipliği yapabilecek çok amaçlı salonlar, çeşitli organizasyonların düzenlenebileceği etkinlik alanları bulunmaktadır.
Ziyaretçilerine modern sanatın eşsiz örneklerinin dışında; restoranları, kafeleri, mağazaları ve butik konaklama alanları ile hizmet verecek kompleks, kapılarını 2018 yılı içinde açmayı planlamaktadır.

Fotoğraflar alıntıdır

http://polimeks.com/tr/buildingdetail/73/7/eskise ...dern-sanat

(+)

(+)

(+)

Misafir 4ab

6 yıl önce - Pzr 22 Oca 2017, 15:16

Proje güzel ama şehir merkezinde yapıla bilseydi keşke. Avrupada bu tip yerler merkezi yerlerde oluyor genelde. Mesala eski stad ( yani kent meydanı.) Düşünülen yerde.

Furkan ÇINAR
6 yıl önce - Pzr 22 Oca 2017, 17:53

Alıntı:
Proje güzel ama şehir merkezinde yapıla bilseydi keşke. Avrupada bu tip yerler merkezi yerlerde oluyor genelde. Mesala eski stad ( yani kent meydanı.) Düşünülen yerde.

Projenin yapılacağı yerde merkezi bir nokta zaten.

Ayrıca bina görmekten bıktık.
Bırakalım da kent meydanı boş kalsın.

bülentD
6 yıl önce - Pzr 22 Oca 2017, 18:05

Kesinlikle haklısın Furkan,umarım eski stadyum arazisi tirtiklanmaz,tamamınin altı otopark üstü şehir meydanı olarak değerlendirilir.

Misafir a4f

6 yıl önce - Pts 23 Oca 2017, 12:04

Aslında ben meydan alanına illa ki yapılsın demek istemedim. Benim demek istediğim, böyle güzel yapıların herkesin göreceği bi yerlerde olması lazım diye düşündüm. Yoksa bende yeni yapılacak meydanın sadece meydan olmasından yanayım.

sayfa 1
ANA SAYFA -> ESKİŞEHİR