Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 3
ads 1940
6 yıl önce - Cum 25 Ksm 2016, 17:02

Alıntı:
İnşallah dolar düşer, paralar elinde patlar

Dolar dünyada en çok kullanılan en çok geçerliliği olan dünya ticaretine yön veren para birimidir korkma bişeycik olmaz sende dolar al dolarda kal yoksa ekonomik krize yenik düşersin cebindeki paran pul olur almadığına pişman olursun..

Hem senin tuttuğun takım olan GS bile transferleri dolar cinsinden paralarla yapıyor.

fatih54
6 yıl önce - Cum 25 Ksm 2016, 17:13

Alıntı:
Yanlış anlamayın dolar alıp satan insan çok muhtaç bir insan değildir bu sıralarda. Şu durumda dolara yönelen milli duygulardan yoksun kendini biraz sorgulayin. Bakın aldığımız bir çok şey Turkiyede dolar ile bağlantılı. Gidip ihtiyaç değilken şahsi menfaat adına ülke de durum bu iken dolar almak babam da olsa karakter ve milli duruş ta sıkıntı demektir. İnanın elimde birikimim var ülkenin çıkarına ters düşecek bir menfaat boğazımdan geçmesin. Çevrenizde ve sosyal medyada bunu ateşleme ve dolar bozmaya alamayan yönlendirmek lazım.

Ağzına sağlık kardeşim. Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Bugün cepleri üç kuruş (sonradan)görmüş niceleri üç kuruş kazanmak için dolar hesabı yapmaya başladılar. Sorsan hepsi vatan sevdalısıdır, hepsi de vatanını düşünürler. Ama devlet te şunu yapsaymış, bunu yapmasaymış biz de dolar falan almazdık derler. Allah onlardan gelecek faydadan da uzak tutsun bizleri. Biz kardeşlerimizle aç kalıp onlarla karnımızı doyurmaya razıyız. Onlar varsınlar uydurdukları kılıfların altında dolar alıp satarak palazlansınlar.

fatih54
6 yıl önce - Cum 25 Ksm 2016, 17:20

Alıntı:
Ben devlet için değil, devlet benim için var.

Liberallerin yalanı o sölediğin. Biz devlet için, devlet de bizim için var.

thebench
6 yıl önce - Cum 25 Ksm 2016, 17:28

Şu aşamada bilerek dolar alan herkes haindir. Bu ihanete ortak olmayın, devletin gittikten sonra doların olsa ne olacak.

https://twitter.com/omerturantv/Reklam_link/802056929182973952

Misafir e66

6 yıl önce - Cum 25 Ksm 2016, 17:31

1980 yıllardaki gibi bu oyuna gelmeyelim ozamanlar Türkiye'de
hatırlıyorum köyde tarımda satılan ürünlerdeki tl parayı köylü
dolara yatırıyordu mantık iyi ama üç sene sonra bi bakıldıki
misal paralel olarak yumurta 1tl olan 3senede 30tl oldu yumurta
almak için busefer doları bozup bir yumurta alındı yani dolar yerine altın alın en mantıklı

ayhan dalkılıç
6 yıl önce - Cum 25 Ksm 2016, 17:37

Alıntı:
Alıntı:
Şu aşamada bilerek dolar alan herkes haindir. Bu ihanete ortak olmayın, devletin gittikten sonra doların olsa ne olacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bugün Gayrettepe'den İstanbul Havalimanı'na gidecek raylı sistemin ihalesi yapıldı. İhale bedeli 999 milyon 769 bin 962 avro. Yani yaklaşık bir milyar avro.

Şimdi devlette senin belirlediğin hain kategorisine giriyormu.

ali şükrü bey
6 yıl önce - Cum 25 Ksm 2016, 17:43

Dünyanın başka bir ülkesinde parasını satıp,yabancı para alıp,onu yatırım olarak gören başka milletler var mıdır,gerçekten çok merak ediyorum,yine aynı şekilde parasını altına yatırıp,yastık altına koyan?
Bu iki alışkanlıkta ülkeye zarar,dolar veya Euro alıp,kurdan kar etmek bireysel olarak karlı gelebilir ama bugün petrol fiyatları eski 120 dolar civarlarında olsa,bedelini yine o parayı biriktirenler ödeyecekti.
Özetle,bu saçma ve yanlış alışkanlıktan vazgeçelim isterim,döviz üzerinden kiraya verme veya kiralama gibi şeylerde yanlış.
Altın alıyorsanız,onu yastık altında bekletmemizde ekonomimize zarar,altın işleten faizsiz hesaplara yatırmak var,buna yönelmeyi öğrenmeliyiz artık.
Kısa vadede kendimizi düşünmek yerine,uzun vadede bizden sonra gelecek olan nesillere daha sağlıklı ekonomi davranışları bırakalım.

Kimse dolar euro almasın ama şu an elinde olanların satması buraya sıcak para için gelen spekülatörler için kolaylık olur,Aralık ayı FED faiz artırım toplantısına kadar ne kadar yüksek olursa o kadar bedel ödemiş olurlar.TL satıp,dolar alırken yüksek kurdan almış olurlar,bu detayı atlamayalım.
Abd dünyadaki tüm parayı fonlayamaz,eninde sonunda oraya giden para boşta kalmamak için kendine yeni bir piyasa arayacak.

MeteHan!

6 yıl önce - Cum 25 Ksm 2016, 17:47

Alıntı:
Dolar dünyada en çok kullanılan en çok geçerliliği olan dünya ticaretine yön veren para birimidir korkma bişeycik olmaz sende dolar al dolarda kal yoksa ekonomik krize yenik düşersin cebindeki paran pul olur almadığına pişman olursun..

Hem senin tuttuğun takım olan GS bile transferleri dolar cinsinden paralarla yapıyor.

Rusya ile Türkiye arasındaki ticarette TL ve ruble geçerli olacak. AB zaten euro kullanıyor, Şangay beşlisi aralarında ticareti ne ile yapıyor bilmiyorum. Futbol piyasası da ödemelerini TL üzerinden yapmalı, yabancı oyunculara belki euro verilebilir. Türkiye'deki bilişim sektöründe de ticaret dolar üzerinden yapılıyor. Buna da son vermek lazım

osman yörükoğlu
6 yıl önce - Cum 25 Ksm 2016, 17:47

Dolar alıncaksa bile ucuz olduğu zaman alınır şimdi zaten alınmaz yükseleceği kadar yükseldi

thebench
6 yıl önce - Cum 25 Ksm 2016, 17:49

Alıntı:
Şimdi devlette senin belirlediğin hain kategorisine giriyormu.

Ben demedim Ayhan bey. "Müslüman, Siyaset Bilimci, UAİ Uzmanı, Tarihçi, Ekonomist, Mütercim, Yazar, Gazeteci" Ömer Turan dedi Twitter'de.

sayfa 3
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET