sayfa 48  |
 |
erkinalp
3 ay önce - Prş 01 Arl 2022, 22:11
Depoda yedek bekleyen araçlar Çiğli kısmında tek yönlü işletmeye yeterli gelecektir. Yeni alımlarla çift yöne tamamlanabilir.
|
 |
cnk1470
3 ay önce - Çrş 14 Arl 2022, 00:24
DİKKAT!!! BİLGİLENDİRME…‼️⚠️🚨
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI RAYLI SİSTEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NIN BİLDİRİSİ…
🚃🚋🚎🚊
Çiğli Tramvay Hattı Yapım İşi kapsamında çalışmalar devam etmekte olup, güzergah üzerinde tramvay araçlar ile test sürüşleri planlanmaktadır. Test işlemlerinin planlandığı ⚠️20 Aralık 2022⚠️ günü itibariyle hat boyunca kataner tellerinde yüksek gerilim olacağından dolayı can ve mal kaybının oluşmaması adına vatandaşların dikkatli olması.
Bilgilerinize..
|
 |
Skn35
3 ay önce - Pts 19 Arl 2022, 18:39
|
 |
mahmut11
3 ay önce - Pts 19 Arl 2022, 18:47
Araç ihalesi fesih edildiğine dair çıkam haberler doğrumu
|
 |
Skn35
3 ay önce - Cum 23 Arl 2022, 12:13
Bugün yeniden tekrarlanan 26 adet tramvay alımı ihalesine de katılan şirket çıkmamiş. Artık siyasi olarak düşünmeye başlıyorum bu konuyu sanki birileri bilerek yapıyormuş gibi aynı konu İzban Lale ve Katip Çelebi İstasyon yapım ihalesi icin de gecerli niye bu ihalelere bir tane katilan yok? Birde belediye ihale ediyor parasal anlamda şirketlerin sıkintı yaşayacağıni da düşünmüyorum tamam ekonomik kriz var şirketler önünü göremiyor desek illa bir tane şirket çıkardi o da yok
|
 |
Kenan doğulu
3 ay önce - Cum 23 Arl 2022, 14:42
Parayla direkt alamıyor mu peki ? Evet normalden fazla olacak ama bu durumda yapacak bir şey kalmıyor heralde .
|
 |
Kenan doğulu
3 ay önce - Cum 23 Arl 2022, 14:42
Telefondan kaynaklı iki mesaj birden atıyor . Kusura bakmayın . Bu mesajım silinirse çok sevinirim 😌
|
 |
Ömer_KSK
3 ay önce - Cum 23 Arl 2022, 16:10
Alıntı: |
Parayla direkt alamıyor mu peki ? Evet normalden fazla olacak ama bu durumda yapacak bir şey kalmıyor heralde . |
İhalesiz kamu alımı hem kanunen yasaktır, hem de iptal olma ve belediyeye soruşturma olarak dönme olasılığı potansiyel kamu zararından dolayı yüksektir.
O nedenle, belediyeler kamu alımlarını hiç kimse teklif vermese bile ihale usulü yapmak zorundadır.
|
 |
erkinalp
3 ay önce - Cum 23 Arl 2022, 16:42
Kamu İhale Kanununa göre bir ürünü sağlayabilecek tek veya tartışmasız en iyi sağlayıcı varsa doğrudan temin mümkün. Ama tramvaylarda ikisi de söz konusu değil. Hem birden çok üretici var, hem de birbirinden farklı yönlerde (fiyat, performans, vb.) iyiler.
Teklif çıkmazsa veya üçten az teklif çıkarsa ihale kanunen iptal olur. Yani ihaleye çıktım, tek firma girdi, ona verdim, de diyemiyorsunuz. O noktada alımı, dolaysıyla ihaleyi, tekrarlamak ile projeyi iptal etmek arası seçim alımı yapan idarededir.
|
 |
Kenan doğulu
3 ay önce - Cmt 24 Arl 2022, 00:00
İyi de katılan yok be tramvay araçlarına ihtiyaç varsa burada ne olacak ? Yine mi alınamayacak ?
|
 |
sayfa 48  |