Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
İzmir metrosu: M2 Üçyol-Buca-Çamlıkule Metro Hattı
« önceki   123 ... 848586878889   sonraki »

ANA SAYFA -> ULAŞIM - Ege
cevap yaz
sayfa 85
mahmut11
2 ay önce - Sal 27 Arl 2022, 19:39

2026 mı zaten 2023 deyiz.
Boş propaganda geçiniz.
2030 dan önce bitmesi imkanlı değil.

Levent Murat Çevre
2 ay önce - Sal 27 Arl 2022, 23:00

mahmut11 haklı , ona eksi verenin aklından şüphe ederim.

Skn35
2 ay önce - Çrş 28 Arl 2022, 20:06

Çamlıkule Şantiye
Bu şantiyede çalışmalar daha başlamadı

Skn35
2 ay önce - Cmt 07 Oca 2023, 14:45

M2 buca metrosu eski güzergahında Çamlıkule'den İzban İnkilap istasyonuna gidecek sekilde guzergahi vardı. Hattin ring yapildiktan sonraki güzergahi belli olmasa da Çamlıkule'den itibaren İzban inkilap istasyonuna uzatilacağını tahmin ediyoruz. Bende hattın 2. Etabi için söyle düşündüm:

12-Çamlıpınar, 13-Yeşilbağlar, 14- inkilap izban, 15- M3 Altan Aydın istasyonu ve 16- Fuar İzmir

*izban inkilap istasyonu yerine; izban Semt Garajı istasyonundan geçmesi daha kullanişli olabilir*.

Hattın 2. Etabında 7-8 KM'lik uzatma ile 5 istasyon yapilabilir Fuar izmir'de gerek fuar için gelenler gerek de serbest bölgenin diger girişine yakin çalışanlar kullanmış olacaktır. M2 hattın 3.etabında ise hatti; Uzundere Toki'den geçirerek Eshot Genel Müdürlüğü Otobüs Garaji ve Eğitim Tesisi yanindaki boş alana 2. Depo sahası düşünülmüş olunur.

Emirhan1
2 ay önce - Cmt 07 Oca 2023, 15:02

Alıntı:
M2 buca metrosu eski güzergahında Çamlıkule'den İzban İnkilap istasyonuna gidecek sekilde guzergahi vardı. Hattin ring yapildiktan sonraki güzergahi belli olmasa da Çamlıkule'den itibaren İzban inkilap istasyonuna uzatilacağını tahmin ediyoruz. Bende hattın 2. Etabi için söyle düşündüm:

12-Çamlıpınar, 13-Yeşilbağlar, 14- inkilap izban, 15- M3 Altan Aydın istasyonu ve 16- Fuar İzmir

*izban inkilap istasyonu yerine; izban Semt Garajı istasyonundan geçmesi daha kullanişli olabilir*.

Hattın 2. Etabında 7-8 KM'lik uzatma ile 5 istasyon yapilabilir Fuar izmir'de gerek fuar için gelenler gerek de serbest bölgenin diger girişine yakin çalışanlar kullanmış olacaktır. M2 hattın 3.etabında ise hatti; Uzundere Toki'den geçirerek Eshot Genel Müdürlüğü Otobüs Garaji ve Eğitim Tesisi yanindaki boş alana 2. Depo sahası düşünülmüş olunur.

Bence inkılap'tan sonra direkt karabağlar'a uzatılsın. (Yeşillik caddesi'nden geçmesi suretiyle.) Çünkü yeşillik caddesi'ndeki trafikten bıktım. 15 - Aydın Mahallesi 16 - Kaymakkuyu 17 - Orcaner 18 - Karabağlar Belediyesi diye giderse kullanışlı olur. Ya da karabağlar için başka bir işletme yapmaları lazım.

Skn35
2 ay önce - Cmt 07 Oca 2023, 15:29

Alıntı:
Bence inkılap'tan sonra direkt karabağlar'a uzatılsın. (Yeşillik caddesi'nden geçmesi suretiyle.) Çünkü yeşillik caddesi'ndeki trafikten bıktım. 15 - Aydın Mahallesi 16 - Kaymakkuyu 17 - Orcaner 18 - Karabağlar Belediyesi diye giderse kullanışlı olur. Ya da karabağlar için başka bir işletme yapmaları lazım.

M2 Buca'dan sonra değişiklik olmazsa karabağlar'a uzatilacak gibi gözüküyor Fuar İzmir'den Itibaren Buca gibi karabağları saran bir hat olabilir aslında. Yeşillik caddesine metro bile çözüm olamaz Buca-Otogar Tünelinin Gaziemire doğru uzatilması veya yeni bir Tünel projesi yapılması gerek.

Buca metrosunda da İzban inkilap istasyonu ile İzban Şirinyer istasyonu arasında fazla mesafe yok bu yüzden İzban Semt Garaji istasyonu daha kullanışlı olacaktır

En son Skn35 tarafından Cmt 07 Oca 2023, 17:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

Emirhan1
2 ay önce - Cmt 07 Oca 2023, 17:42

Alıntı:
M2 Buca'dan sonra değişiklik olmazsa karabağlar'a uzatilacak gibi gözüküyor Fuar İzmir'den Itibaren Buca gibi karabağları saran bir hat olabilir aslında. Yeşillik caddesine metro bile çözüm olamaz Buca-Otogar Tünelinin Gaziemire doğru uzatilması veya yeni bir Tünel projesi yapılması gerek

Tünel yapacaklarını sanmıyorum ama metro yapmaları daha güzel olur. Sarnıç'tan veya gaziemir'den başlayarak karabağlar, yağhaneler, eşrefpaşa, çankaya, kemer, tepecik, mtk birinci ve ikinci giriş ve otogar'a kadar giderek uzun bir hat olsa ama hayal tâbi Ya da çankaya'dan sonra alsancak, bayraklı, alaybey, karşıyaka, bostanlı'ya kadar da olabilir mesela

Skn35
2 ay önce - Cmt 07 Oca 2023, 18:37

İleri de Buca-Otogar tüneli gibi Havalimanına da bir tünel yapacaklardır. Metro konusunda Halkapınar yerine keşke Menderes-otogar arası bir metro hattı düşünülebilirdi herşeyi Halkapinar'a getirmek de ileri de sıkintı yaratabilir tamam Halkapinar'a gelen biri Izmir'in her yerine gidebilsin kafasıyla düşünülüyor da ne biliyim bu konuda M2 Konak-Buca metrosu eksik güzergahli bile olsa favorim. ileri de Konak-Buca-Karabağlar metrosu olacak

En son Skn35 tarafından Cmt 07 Oca 2023, 18:41 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi

makineci
2 ay önce - Cmt 07 Oca 2023, 18:38

Kazi isleri zaten 2.5 - 3 senede tamamlanmis olur. Ancak istasyon icleri, ve testler v.b. gibi sebeplerden bir miktar gecikme beklenebilir.

FA Metrosundaki gecikmenin asil sebebi, sanirim finansman. Ancak bu proje Avrupa bankasi kredisi ile yapiliyor. Odemeler de proje tamamlandiktan sonra basliyor, ben bitis suresi konusunda cok gecikme olmayacagini dusunenlerdenim.

Skn35
2 ay önce - Cmt 07 Oca 2023, 19:31

Buca Metrosu TBM kazı planina göre:

1 TBM General Asım Gündüz istasyonundan Ring yaparak tekrar Genral Asım Gündüz istasyonundan çıkacak

2 TBM'de eş zamanli olarak DEÜ istasyon yerinden başlayarak General Asım Gündüz yönündeki tünelleri açmaya başlayacak ve TBM'ler G.A. Gündüz' istasyonundan çıkacak

1 TBM'de Çamlıkule'den DEÜ'ye kazacak ve DEÜ 'den geri dönerek Çamlıkuleye doğru diğer tüneli açarak çamlıkuleden çıkacak

Mart 2023'de TBM'leri indireceğiz dediler açıkcası merakla bekliyorum fakat Genaral Asim Gündüz istasyonunu dışında DEÜ ve Çamlıkule şantiylerinde çalışma yok sanirsam daha.

En son Skn35 tarafından Cmt 07 Oca 2023, 20:02 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

sayfa 85
« önceki   123 ... 848586878889   sonraki »
ANA SAYFA -> ULAŞIM - Ege