İster işyerine, ister havaalanına gidin, Uber uygulaması size dakikalar içinde güvenilir bir yolculuk ve ekonomikten premium'a uzanan seçenekler sunar. Ödeme uygulama üzerinden otomatik olarak yapılır.
Bogotá, Colombia'da Uber ile sürüş. Panoda Uber uygulamasını çalıştıran bir telefon görünmektedir. Uygulama sürücüye detaylı navigasyon sağlamakta, yolculuğun ne kadar tutacağı da hesaplanmaktadır.
Uber, San Francisco, California menşeli Amerikan uluslararası ulaşım şebekesi şirketi. Uber mobil uygulaması geliştirir, pazarlar ve işletir. 28 Mayıs 2015 itibariyle, bu hizmet dünya çapında 58 ülkede ve 300 şehirde kullanılmaktadır. Uber'in başlamasından beri, "Uberification" olarak bilinegelen meyil ile diğer birçok şirket onun ticâri modeli benzerini veya daha iyisini yapmaya çalışmışdır.
Uber 2009'da Travis Kalanick ve Garrett Camp tarafından "UberCab" olarak kurulmuş, uygulama ertesi Haziran piyasaya çıkarımışdır. 2011'de US$49 milyon girişim sermayesi toplamışdır. 2012 itibariyle Uber uluslararasına genişlemişdir. 2014'te araba paylaşımı ile deney yapmış ve diğer güncellemeler yapmışdır. Devamlı daha fazla sermaye toplamış, 2015 başlarında toplam 2.8 milyar ABD dolarına ulaşmışdır. 2015'in sonuna kadar Uber'in $10 milyar gelir oluşturacağı tahmin edilmektedir.
Ehliyetsiz, toplum kaynaklı sürücülerin emniyetsiz ve kanun dışı iddialarına göre birçok devlet ve taksi şirketi Uber'i protesto etmişdir.
...
İlginç geldi bana uygulama ve taksiye göre ucuz olduğu noktalar da olmakta.
Mercedes Vito gibi araçlar ile hizmette sağlıyorlar .
Gideceğin güzergahı seçerek ne kadar ücret olduğunu görüyorsun KK ödemeli bir sistem şimdilik
İstanbul'da dünya çevreyi koruma günüydü sanırım. Kampanya yapmışlardı atık pilleri eski elektronik eşyaları topluyorlardı.
Bu vesileyle çağırdım evde biriktirdiğim atık pilleri teslim ettim bana 30 lira değerinde indirim çeki verdiler. Hala duruyor kenarda hiç kullanmadım.
O gün yaptıkları kampanyayla beğenimi kazandılar. Kaçak vergi olayını vs bilmiyorum ancak Sabiha Gökçen Havalimanı'nda polis'in Vito'ları çevirip Uber'leri yakalamaya çalıştığını duymuştum. Vito kullananların telefonunu açtırıp Uber uygulaması var mı diye bakıyorlarmış iş bu noktaya kadar gelmiş.
Ayrıca bildiğim kadarıyla şirket, Amerika'da sürücüsüz taksi denemelerine başlamış. İstanbul'da sürücüsüz taksi bir hayli ilginç olurdu.
Kaçak vergi vs. işi var ise İnternet üzerinden bunu pekala çözebilirler.
Polis memuru/maliye çalışanı akıllı telefonundan uygulamayı indirip UBER'i çağırır ve olay biter değil mi
Maksat bu işi çözmek ise al sana sonuç
Fransız mahkemesi, mobil uygulamalar üzerinden taksicilere rakip olan Uber'in Fransız şubesine yarısı tecilli olmak üzere 800 bin avro cezaya çarptırdı.
Alıntı:
Paris mahkemesi ayrıca şirketin Avrupa direktörü Pierre-Dimitri Gore-Coty'ye 40 bin avro, Fransa direktörü Thibaud Simphal'a 30 bin avro ceza verdi.
Mahkeme gerekçeli kararında, ''profesyonel olmayan şoförlerle yasa dışı ulaşım sektöründe faaliyet göstermek'' suçundan Uber'i suçlu bulduğunu'' bildirdi.
Fransa'daki Uber şirketi ise yaptığı yazılı açıklamada, karara itiraz için temyiz mahkemesine başvuracaklarını belirtti.
Uber birçok ülkede haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle protestolara neden oluyor. 2009 yılında kurulan ve kısa sürede 60 ülkeye yayılarak, piyasa değeri 50 milyar dolara ulaşan Uber, İspanya, Belçika, Romanya, Hollanda, İtalya ve Almanya dahil birçok ülkede yasaklandı. Ancak taksi müşterilerinin Uber'e yönelik talebi, şirketin yasal boşluklardan ve denetim yetersizliğinden faydalanarak faaliyetlerini sürdürdüğüne işaret ediyor.
KAYNAK: TRT.NET.TR
Böyle korsan ve vergi vermeyen girimsimciliklere cok daha agir cezalar verilmeli..!!
Öncelikle korsan değil.. sonrasında; güvenli, anlayışlı, ve profesyonel.. Ve vergi veriyorlar..
Taksici kaprisi yok, kısa gittin uzun gittin düz gittin yan gittin tavrı yok.. Araçlar vito, caravelle tarzı araçlar..
Ayrı Uber'e geçen taksilerde var..
Ayrıca vergi vermiyor diyorsunuz da taksi piyasasında olan biten manipülasyon, şişirme taksi borsası, tekelcilik başka hangi piyasada var.. Ver plakayı kiraya yan gel yat.. Bumu esnaflık dediğiniz?