Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 3
Mehmet!
9 yıl önce - Cmt 29 May 2010, 20:09

Diyarbakır, Umut Ciğercisi



(+)


Ciğer kebabını bu kadar güzel yapan başka bir yer görmedim. Tek kelimeyle harika.

Umut ciğercisinde lüks bir ortam beklerseniz bulamazsınız, sıradan bir mekân. Fakat en iyi ciğer kebabı burada.

Umut Ciğercisi'nin yeri uydu fotoğrafında işaretlenmiştir.



Mehmet.21
9 yıl önce - Prş 10 Hzr 2010, 16:43



Diyarbakır'da, 40 dereceye yaklaşan hava sıcaklığıyla birlikte, Dağkapı'da yürürken Meyan Şerbeti satanları görmeniz olasıdır. Ellerindeki bakır bardakları birbirine çarparlar ki çıkan ses müşterinin ilgisini çeksin. "Buz gibi şerbeeet!"...
Günümüz teknolojisiyle birlikte, Meyan Şerbetinin bir çok hastalığa şifa olduğu kanıtlanmıştır.
Dağkapı'dan geçerken buz gibi Meyan Şerbeti içmeyi unutmayın.


onurnazliaka
9 yıl önce - Prş 10 Hzr 2010, 16:47

Alıntı:
Diyarbakır'da, 40 dereceye yaklaşan hava sıcaklığıyla birlikte, Dağkapı'da yürürken Meyan Şerbeti satanları görmeniz olasıdır. Ellerindeki bakır bardakları birbirine çarparlar ki çıkan ses müşterinin ilgisini çeksin. "Buz gibi şerbeeet!"...
Günümüz teknolojisiyle birlikte, Meyan Şerbetinin bir çok hastalığa şifa olduğu kanıtlanmıştır.
Dağkapı'dan geçerken buz gibi Meyan Şerbeti içmeyi unutmayın.


Meyan şerbeti usta ellerde yapılınca oldukça lezzetlidir. Üzerindeki köpüğü şerbete tat katar, kendisi de acısızdır. İçinizdeki harareti alır ve sizi çok güzel bir biçimde serinletir. Mehmet arkadaşımızın dediği gibi Dağkapı'dan geçerken şerbetçileri pas geçmeyin diyor, Gaziantep sayfasına da bizim meyan şerbetçisinin bilgisini giriyorum.


Mehmet.21
9 yıl önce - Prş 10 Hzr 2010, 18:21

Meşhur Diyarbakır Kadayıfı



Alıntı:
Diyarbakır'daki Ermenilerin mahalli tatlısı olarak bilinir. Agop isminde bir Ermeni Diyarbakır Tahta Kale semtinde bir kadayıf dükkanı açar. İlk şatışına orada başlar. Kendi emeği ile bir süre devam eder. Ancak kadayıf satışı artınca işçi çalıştırma ihtiyacı doğar.O dönemlerde Bingöllüler'in kış aylarında Diyarbakır'a giderek. Muhtelif işlerde çalışırlardı. İlk olarak Agop'un yanında çalşan işçiler eski ismi ile LOTAN köyün den Keleş Altunteri, Ahmedi Altunhan, Rıza Anşin ve genel olarak Lotan köylüleri bu sanatı öğrenince kendileri satışını yapmak isterler.
Ve Lotan'lılar küçük imlathanelerde işe koyulurlar. H.Muhammed Oktay, H.Levent Altunhan Diyarbakır merkez de ilk dükkanlarını açarlar.
Meşur Diyarbakırın burmalı kadayıfı Cumhuriyet'ten sonra icat edilir. Ve günüze kadar Türkiye'nin bütün ilerin de satışı yapılmaktadır. Diyarbakır Kadayıfının imal ve satışını yapanların %99'u Bingöl'lü olup %80'i de
Bingöl'lün Lotan Köyü ve civarından olmaktadırlar.
1975 yılında Malatya GÜNÇALAR pasajında küçük bir imalathanede işe başladı, ilk yıllarda şehir merkezinde bulunan lokantalar ve şehirlerarası yol güzergahında bulunan tesislerde satış yapabiliyorduk. İlk şubemizi Malatya Dörtyol semtinde açtık, burada kaliteli ve bol çeşit kadayıf üretmemiz gerektiği kanısına vardık.

Fıstıklı, cevizli, kaymaklı, sütlü çeşitleriyle işe başladık. Zaman zaman müşterye beğendirmede zorlanıyorduk çünkü; Kadayıf denilince düz ve tel kadayıf akla geliyordu, biz bu işe kararlıydık kaliteye önem verilecek kaliteli kadayıf üretmek bizim şiarımız olacaktı, ve biz bunu başardık.


Kaynak: http://www.mdk.com.tr/tarihce.html

Sıtkı Usta, Levent Usta ve Saim Usta gibi bir çok markalaşmış kadayıfçıya, Diyarbakır'da farklı semtlerde ulaşmak mümkün.


Mehmet.21
9 yıl önce - Prş 10 Hzr 2010, 18:39

Kahvaltıcı Mustafa'ya zaten Onur arkadaşımız değinmiş.
Kahvaltıcı Kadri'yi anlatalım biraz
Aynı mekanda 500 yıllık Hasan Paşa Hanında yer alıyor.



(+)


Kuş Sütünün eksik olduğu kahvaltı sofrasından bir görüntü



Daha fazla bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz:
http://kahvalticikadri.com/
Galeriden de Kahvaltıcı Kadriyi Ziyaret eden çok sayıda ünlüye rastlayabilirsiniz:



http://kahvalticikadri.com/galeri.html
Geçen yaz ordayken Nuri Alço ile tanışmıştım bende



sayfa 3
« önceki   1234 ... 151617   sonraki »
ANA SAYFA -> Diğer Şehirler