Tanıtım gezine katılan büyükşehir belediye başkanı Ahmet Çakır Malatyalılara metro müjdesi verdi.
İki projenin de çok güzel olduğunu ve Malatya’ya yakışacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır “Bu projeler Malatya’mıza değer ve prestij katacak ve arkadaşlar bizler şimdiden Malatya'ya metro projesini düşünüyoruz. Metro durakları nerede olmalı diye çalışmalar yapıyoruz. Metro çıkışı hastaneden mi olmalı yoksa eski beydağı devlet hastanesinde mi olmalı Dede Korkut parkında birinci durak tekel arazisinde ikinci durak, kapalı çarşıda üçüncü durak olarak düşünüyoruz . Bizler bunlarında çalışması yapıyoruz malatya kısa zamanlı değil uzun zamanlı ne yapılabilir diye düşünüyoruz "dedi
Şimdi de Malatya için metro projesi düşünüyoruz, durak incelemelerine başladık” dedi
Gecen sene bunu 1. Etap trambus calismalari basliginda paylasmistim. Dedekorkuttan kapali carsiya alttan bir sistem ciddi olarak konusuldu demistim
Bana ulasan bilgi oyleydi. Aynen paylasmistim. Simdi planlanmasi gercekten cok buyuk bir adim. Cok kisa bir mesafe evet fakat en buyuk ayrintilar istasyonlar ve fiziki sartlardir.
Toplamda 5 km bile degil ama konusulmasi bile ongorulerin iyi yonde oldugunu gosteriyor. Tebrikler