Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Turşu [yemek]
« önceki   123456   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
sayfa 4
Oğulhan
2 yıl önce - Çrş 18 Ksm 2015, 00:29

Tüm turşuları acısından acısızına severim ancak birkaç tane sıralamak gerekirse; Sarımsaklı Pancar turşusu severim, Hatay'ın Acur turşusunu severim, Akdeniz Bölgesinin Kaya Koruğu turşusu favorimdir.

Mehmet BLC
12 ay önce - Prş 15 Arl 2016, 23:37


(+)


Mehmet BLC
11 ay önce - Pzr 18 Arl 2016, 14:29


(+)




tunahan52

11 ay önce - Prş 22 Arl 2016, 01:18

Wowturkey de turşu başlığı olmazmı. Tabiki varmış.
Kendi el yapımı çarliston biber turşumu paylaşayım



(+)


Mehmet BLC
11 ay önce - Cmt 24 Arl 2016, 20:48


(+)


Mehmet BLC
11 ay önce - Pzr 25 Arl 2016, 23:06

İzmir - Kemeraltı'nda seyyar turşucu


(+)




Mehmet BLC
10 ay önce - Çrş 25 Oca 2017, 19:17


(+)


Mehmet DK

10 ay önce - Pts 06 Şub 2017, 15:36

Ev turşusunun inanılmaz faydaları

Başlığa bu değişik konuyuda ben eklemek istiyorum.

Evde yapılan ve cam kavanozlarda saklanan turşu, ölçülü tüketildiği takdirde sağlığınız açısından birçok fayda sağlıyor. Ancak hazır turşular, yüksek miktarda soydum içerdiği için tansiyonu olanların, özellikle de şeker hastalığı bulunanların kesinlikle tüketmemesi gerekiyor.



Uzmanlar, sadece sirke ve kaya tuzuyla yapılan koruyucu içermeyen ev turşunun faydalarını sizler için açıkladı.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

İçeriğindeki probiyotikler ve sebzelerin vitamin ve mineralleri, bağışıklık sistemini koruyup güçlendiriyor. Tek bir çeşit yapılan turşudan ziyade çeşitli sebze ve meyvelerden yapılan turşular, vücuda alınan antioksidan çeşitliliğini arttırarak, bağışıklık sistemini koruyup güçlendiriyor.



Kan şekerini dengeliyor

Turşu yüksek miktarda lif içerdiğinden özellikle yemekle beraber yenildiğinde öğünün mideyi terk etme süresi yavaşlıyor, insülin salınımı dengeleniyor ve daha kontrollü bir kan şekeri elde ediliyor.

İnsülin direnci gibi bir durumunuz varsa turşuyu bu şekilde tüketmek faydalı ancak diyabet hastalığınız varsa tansiyon da sizin için bir risk faktörü olacağı için turşu yemek tansiyonunuzun yükselmesine neden olabilir. Bu sebeble diyabet hastalarının dikkatli tüketmesi gerekiyor.



Kansere karşı koruyucu

Turşuda yer alan besinlerin her biri antioksidan özelliği taşıdığı için vücutta oluşan serbest radikallere karşı adeta bir kalkan görevi görüyor. Özellikle karnabahar ve sarımsak ta bulunan antioksidan kapasitesi daha yüksek… Ayrıca, yapılan turşuların içine sarımsak ve karnabahar eklemek kanser hücrelerinin gelişimini engelliyor.



Kabızlık ve bağırsak enfeksiyonlarına karşı etkili

Özellikle ev turşusu, içerisinde yer alan yoğun lifler sayesinde fermente bakterilerle bağırsak sağlığını koruyan bir besindir. Aynı zamanda karışık sebze ve meyvelerden yapılan turşular, dışkı hacmini arttırarak, metabolik atıkların vücuttan daha rahat atılmasını sağlıyor. alıntı !!

Tabi bu ev turşusunu herkesin yapabilmesi mümkün değil, hal böyle oluncada hazır turşuları alıp tüketmek kaçınılmaz olmaktadır. Fakat bu yapabileceğimiz birşey olmadığı anlamına gelmez. Kendimiz yapamıyorsak dahi, en azından bildik taıdık güvenebileceğimiz turşuculardan temin edebiliriz. Bu şekilde kimyevi maddelerin çok az kullanıldığı, veya hiç kullanılmadığı sağlıklı turşu tüketimi yapabilmiş oluruz. Tanıdıklarımıza sorup tavsiye alarakta bu tür kimyevi madde içermeyen ürünleri imal edip satan turşuculara ulaşabiliriz. Eğer bu imkanda mevcut değil ise, YouTube bu konuda çok güzel videolar paylaşıyor oradan bakarak kendi turşunuzu şehirde yaşıyor olsanız bile yapabilirsiniz.. Benden nacizane bir fikir..


Mehmet BLC
9 ay önce - Cmt 18 Şub 2017, 12:53



(Salihli)


Uğuray
site denetçisi
9 ay önce - Sal 07 Mar 2017, 17:50


(+)

İzmir - Karşıyaka



sayfa 4
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET