sayfa 234  |
 |
mslazer
3 ay önce - Prş 23 Şub 2023, 20:59
Açılır inşallah diyelim artık hiç bir tarihten emin olamıyoruz.
|
 |
batuyilmzz
3 ay önce - Prş 23 Şub 2023, 21:07
Bu hattın şu an olduğu haliyle uzatılması ve Marmaray'la birleştirilmesinin faydasından çok zarara yol açacağına inanıyorum. Hat zaten kapasitesinin çok üstünde. İşletmede problemler yaşanabiliyor şu haliyle bile. Bir de üstüne Marmaray hattıyla diğer uçtan entegre etmek şu an için sıkıntı yaratacak. Önce modernizasyon işleri yapılmalı. İstasyonların uzatma inşaatları bitmeli, yeni set alımı yapılacaksa yapılmalı, yapılmayacaksa eski setler revize edilmeli, sinyalizasyon yenilenmeli. Hattın tamamında alt yapı güçlendirilip o şekilde yapılmalı.
|
 |
famat
3 ay önce - Prş 23 Şub 2023, 22:13
Bu hattın otogardan itibaren aynı güzergahı kullanması soruna neden oluyor. Yoksa Esenler-Ataköy ve Kirazlı -Esenler arası nispeten düzgün.
Sorunun çözümü için yapılacak şey bence Otogar -Gaziosmanpaşa-Kağıthane-Mecidiyekoy şeklinde hattı uzatıp
Atatürk Havalimanı -Mecidiyeköy ve Halkalı -Yenikapı şeklinde 2 farklı işletme yapmak
|
 |
Muhamme_Se
3 ay önce - Prş 23 Şub 2023, 22:23
Kirazlı-Halkalı arasındaki vatandaşın başı kel mi
|
 |
Mustafa Köseoğlu
3 ay önce - Prş 23 Şub 2023, 23:42
Alıntı: |
Yanılmıyorsam 2017'de rahmetli Kadir Topbaş tek parça halinde inşaatı başlatmıştı eğer Mevlüt Uysal zamanında durdurulmasaydı ve Ekrem İmamoğlu geldikten sonrada devam etseydi ya geçen yıl açılmıştı ya da bu yıl açılırdı. |
En azından Kirazlı-Mimar Sinan arasında işler devam etmiş olsaydı. Bu hattın Mimar Sinan'a kadar olan kısmı çoktan açılırdı. Ayrıca Mimar Sinan-Halkalı arasında ise en kötü ihtimalle kazı işleri biterdi
|
 |
tarzan rıfkı_
3 ay önce - Cum 24 Şub 2023, 00:41
İlk etabı fatih istasyonuna kadardı, bir istasyon daha uzatmışlar ve halkalı meydana kadar açacaklar, halkalı üniversite diye geçiyor, halkalı marmaray kısmı ikinci etaba bırakılmış.
|
 |
tarzan rıfkı_
3 ay önce - Cum 24 Şub 2023, 00:53
bezirganbahçe metro istasyonu varmı yoksa hayali tabelasımı var istasyon mah taştepe mevkiinde tabelası var ama sanırım iptal gibi duruyor son durumu hakkında bilgisi olan varmı
|
Bezirganbahçe istasyonu iptal olabilir, çünkü halkalı marmaray istasyonunun iki adım ötesinde, makinistin gaza bastığı gibi frene basması gerekir.
|
 |
mslazer
3 ay önce - Pts 27 Şub 2023, 19:09
Bu hattın şu an olduğu haliyle uzatılması ve Marmaray'la birleştirilmesinin faydasından çok zarara yol açacağına inanıyorum. Hat zaten kapasitesinin çok üstünde. İşletmede problemler yaşanabiliyor şu haliyle bile. Bir de üstüne Marmaray hattıyla diğer uçtan entegre etmek şu an için sıkıntı yaratacak. Önce modernizasyon işleri yapılmalı. İstasyonların uzatma inşaatları bitmeli, yeni set alımı yapılacaksa yapılmalı, yapılmayacaksa eski setler revize edilmeli, sinyalizasyon yenilenmeli. Hattın tamamında alt yapı güçlendirilip o şekilde yapılmalı. |
Yazdıklarınız da haklı taraflar var fakat çözüm bu değil. Hat bir an önce açılmalı kirazlı otogar kısmı zaten yenileme çalışması olmayacak kısmı. Bu kısım ayrı çalışabilir yani hat halkalı otogar arası çalışır. Ahl yenikapı hattı ayrı çalışır. En mantıklı çözüm budur. Eğer ki bu hat açılana kadar diğer yenileme işlemleri başlarda bitirirler ise o dahada mantıklı olur elbet. Ama 2030 iyimser bir tarih olarak ancak olur diye düşünüyorum.
|
 |
Ocuz
3 ay önce - Çrş 01 Mar 2023, 13:35
Cimer aldim cevap bu oldu 13 mayıs da insaat fesih karar olmuş nerdeyse 9 aydır çalışma olmamaktadır derinlikleri yer almaktadır 78m derinlikleri aslında 73m olacaktır yeni öğrenmiş olduk halkalı üniversite istasyonu
|
 |
volkanz04
2 ay önce - Pts 13 Mar 2023, 22:20
Metro yalan oldu
|
 |
sayfa 234  |