Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 6
hakan sağlam
2 yıl önce - Sal 01 Mar 2016, 21:04

''Çetnevir'' ve o gece erkek evinde yaşananlar başka yerde var mıdır bilemiyorum ama benim aklıma bu geldi en azından çetnevir kelimesi Konya'ya özgü olsa gerek.

servural
2 yıl önce - Çrş 02 Mar 2016, 11:46

Termiye'den bahsedilmiş. Benim de aklıma şu soru geldi;
Neden çıra ile termiye aynı tezgahta satılır?

Bu da Konya'ya özgü bir durum..


Yusuf Esengül

2 yıl önce - Pts 09 May 2016, 06:10



Düğün pilavlarının değişmez şeysi. Adını bilmiyorum ama herkes iyi bilir bunu. Yemekten sonra el sabunu eşliğinde eş yıkanır, havluya silinir.



ismail cemre
2 yıl önce - Pts 09 May 2016, 17:24

Alıntı:

Düğün pilavlarının değişmez şeysi. Adını bilmiyorum ama herkes iyi bilir bunu. Yemekten sonra el sabunu eşliğinde eş yıkanır, havluya silinir.

artık düğün pilavlarının çoğunluğu kapalı mekanlarda yenildiği için KURNA ya pek ihtiyaç kalmıyor.bununla birlikte bir bilgi paylaşayım.eskiden bu kadar apartman yoktu ve düğün pilavları erkek tarafının evinin bahçesinde veya uygun bir yerde pişirilirdi ve bu pilavda kullanılacak kazan,leğen.kurna gibi müştemilat mahalle camilerinin depolarında olurdu ve aradan kiralanırdı.yemekte kullanılacak tabak ,kaşık gibi gereçler ise çoğu zaman komşulardan emanet alınırdı.ve düğüne yardıma gelen komşu kadınlar düğün sonrası kendi malzemesini bildiği için alır giderdi.daha sonraları düğün malzemesi kiralayan firmalar ortaya çıkınca müştemilatın temin işi bu firmalara kaldı.bir süre sonra ise yazımın başında belirttiğim gibi artık düğün pilavları çoğunlukla kapalı mekanlarda yapılıyor.konya deyimiyle "esgiden olduğu gibi evinde pilav döken galmadı."
bu kurna(GURNA)lara su azaldıkça çeşmeden çekilen hortumla su takviyesi yapılır ve bu görevde genellikle küçük çocuklara verilirdi.


Bahadır Meral
1 yıl önce - Çrş 27 Eyl 2017, 18:18

YAT GEBER(Zıbar) YEMEĞİ





sayfa 6
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
ANA SAYFA -> KONYA