1 milyon Türkiye fotoğrafı
|
| Ankara'da görev yapmış en iyi belediye başkanı sizce kimdir? |
| MELİH GÖKÇEK |
 
|
29.5% |
[18] |
| MURAT KARAYALÇIN |
 
|
34.4% |
[21] |
| MEHMET ALTINSOY |
 
|
3.3% |
[2] |
| SÜLEYMAN ÖNDER |
 
|
0.0% |
[0] |
| ALİ DİNÇER |
 
|
1.6% |
[1] |
| VEDAT DALOKAY |
 
|
27.9% |
[17] |
| EKREM C.BARLAS |
 
|
0.0% |
[0] |
| DİĞERLERİ |
 
|
3.3% |
[2] |
|
| Toplam Oy : 61 |
|
 |
serkan_
9 yıl önce - Prş 30 Oca 2014, 12:22
Ankara'da görev yapmış en iyi belediye başkanı sizce kimdir?
Ankara'da görev yapmış en iyi belediye başkanı sizce kimdir?
|
 |
Serdar Barlas
9 yıl önce - Prş 30 Oca 2014, 12:56
http://tr.wikipedia.org/wiki/Vedat_Ali_Dalokay
Halkın %62 teveccühü ile seçilmiştir. Eskilerden duyduğuma göre metro ile ilgili çalışmaları O başlatmış.
| Alıntı: |
MELİH GÖKÇEK
MURAT KARAYALÇIN
|
Bunlar olmayacağı kesin.
|
 |
emrealpp
9 yıl önce - Prş 30 Oca 2014, 13:16
Botanik park seymenler parkını yaptığını duymustum vedat dalokayın..Sırf onun ıcın bıle ona verdım oyumu...
|
 |
vozkan
9 yıl önce - Prş 30 Oca 2014, 15:51
İnsanların nasıl uyutulduğunun en büyük kanıtı Rahmetli Vedat Dalokayın en fazla oyu almış olmasından açıkça anlaşılıyor.
Tüm belediye başkanlığı döneminde Güvenpark ile Gökdelen arasında alt geçit bile yapamayan, Şehrin göbeğinin senelerce inşaat çukuru olarak kalmasını başaran sonrada kapatan birinin en başarılı belediye başkanı olarak gösterilmesi gerçekten manidar.
Birde unutmadan Opera binasının oraya metro temeli atmıştı..
|
 |
Ozan_ozzy
9 yıl önce - Prş 30 Oca 2014, 16:04
tabiki de M.Karayalçın'dır. şuanda ankarada gerçekleşmiş olan bir çok önemli proje kendisinin fikridir.
|
 |
onurnazliaka
9 yıl önce - Prş 30 Oca 2014, 16:15
| Alıntı: |
İnsanların nasıl uyutulduğunun en büyük kanıtı Rahmetli Vedat Dalokayın en fazla oyu almış olmasından açıkça anlaşılıyor.
Tüm belediye başkanlığı döneminde Güvenpark ile Gökdelen arasında alt geçit bile yapamayan, Şehrin göbeğinin senelerce inşaat çukuru olarak kalmasını başaran sonrada kapatan birinin en başarılı belediye başkanı olarak gösterilmesi gerçekten manidar.
Birde unutmadan Opera binasının oraya metro temeli atmıştı.. |
Opera binasının oraya metro temeli atan Vedat Dalokay değil Ali Dinçer'dir. Güvenpark ve Gökdelen arasına yapılmayan alt geçidin yapılmasını istediğiniz senenin de 1973-1977 arası olduğunu unutmayınız. Vedat Dalokay, Ankara'ya getirdiği dönel kavşaklar dolayısıyla göbekçi olarak adlandırılmanın yanı sıra yapmış olduğu projelerle bugünün Ankara'sına da katkı sağlamıştır. O yıllar için başarılı projelere imza attığını, bugün Ankara'da gördüğümüz temel işleri yaptığını düşünüyorum. Ayrıca o dönemin ilginç bir gelişmesi de İspanya Büyükelçiliği'nin suyunun kesilmesidir.
Bunun haricinde, son 20-25 seneye gelmek isterim. Ankara'nın en başarılı belediye başkanları Melih Gökçek ve Murat Karayalçın'dır.
Toplam hizmet olarak Melih Gökçek'in başarılı olduğu tartışmasızdır. Zaten 20 senedir koltukta olduğu için bu doğal bir sonuçtur. 20 senede hiçbir şey yapmasanız bile başarılı olursunuz. Ama Melih Gökçek'in en başarılı olduğu yıllar ilk yıllarıdır, özellikle 1999-2004 dönemi Ankara için gerçekten çok katkı sağladığı bir dönemdir. Bugün gördüğümüz en temel alt-üst geçitlerin çoğu 2003 yapımıdır, büyük parklar yine o yıllarda yapılmıştır ve o zamanlarda 2001'de Sincan, 2002'de Çayyolu, 2003'te Keçiören metrolarına başlanması başarılı projelerdir.
Bir diğer başarılı belediye başkanı da Murat Karayalçın'dır. Büyük ölçüde tamamlamış olduğu Ankaray ve metro sistemleriyle Ankara'nın temel metro ağını sağlamıştır. Ayrıca Batıkent'in kendisinin zamanında tamamlanması, bu dönemde gerçekleşen Dikmen Vadisi çalışmaları, her ne kadar bir kısmı Ikarus olsa da o yıllar için ciddi otobüs alımları, günümüzde hala gerçekleşmese de Doğukent projesi 4,5 yıllık bir süreç için başarı sayılmalıdır.
Her iki ismin de hakkını verdikten sonra gelelim kim en başarılı sorusuna. Ancak neyi esas alacağız? Misal Melih Gökçek'in Ankara'ya çok şey kattığı 1999-2004 dönemiyle Murat Karayalçın'ın görev süresi olan 1989-1993 dönemini esas alırsak Melih Gökçek rahatlıkla önde çıkacaktır. Ancak Melih Gökçek'in 20 yılıyla Murat Karayalçın'ın 4,5 yılını karşılaştırdığımızda sonuç farklılaşabilir ve bence kişiden kişiye göre değişebilir. Ya da Melih Gökçek'in 2009-2014 şeklindeki en başarısız ve Ankara'ya çok da bir şey katmadığı dönemle Murat Karayalçın'ın 4,5 yılını karşılaştırdığımızda Murat Karayalçın önde çıkar. Bu sorunun cevabı kişiden kişiye göre değişir, değişmesi de normaldir zaten, çünkü hepimiz seçmeniz ve seçmenliğin gereği de bu. Ben toplam olarak hangisi başarılı hangisi daha az başarılıdan ziyade şunu belirtmek istiyorum: Her iki ismin de artık Ankara'ya verebileceği fazla bir şey kalmamıştır. Murat Karayalçın'ın üst üste 3 seçim yenilgisi alması, Melik Gökçek'in de 20. yılına rağmen hala Ankara'da pek çok insan tarafından çokça sevilmemesi, kimilerinin de ona zoraki oy vermesi bunun en açık göstergesidir. 
|
 |
|
ANA SAYFA -> ANKARA - Haberler ve Sohbet
|