Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Konya-Küflü Peynir
123   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
sayfa 1
Yusuf Esengül

5 yıl önce - Pzr 25 Ağu 2013, 15:53
Konya-Küflü Peynir


Her Konyalı'nın çok severek yediği bir peynir türüdür. Özel olarak deri tulumlar içinde saklanarak kurutulur ve makul ölçüde küflendirilir.

Her ne kadar Konyalı olmayanların bir türlü sevemediği ve alışamadığı bir peynir olsa da kahvaltıların vaz geçilmez ürünüdür. En çok Kadınlar Pazarı'nda satılır. Ayrıca köylere de sipariş usulü yaptırılır.



Küflü Peynir


Deri Tulum



Pazarda satılan küflü peynir

Bu peynir aynı zamanda TULUK PEYNİ adıyla da bilinir. Hem inek hem de koyun sütünden yapılır. Genellikle yaz aylarında tulumlara doldurulur ve kışın yenir. Ancak şimdilerde endüstriyel olarak bidonlarda küflendirilip her mevsimde satılmaktadır.

Son olarak 'Konya yeşil peyniri' ismiyle Türk Gıda Kodeksi'ne girdi.Halk arasında bilinen ismiyle küflü peynir, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Konya Şubesi'nin girişimleriyle, "Konya yeşil peyniri" adıyla Türk Gıda Kodeksi'ne girdiği bildirildi.


serkanislek
5 yıl önce - Pts 26 Ağu 2013, 10:19

gıda kodeksinde ismi olmadığı için bir dönem yasaklanmıştı satışo diye biliyorum bunun. Daha sonra TÜMSİAD'ın aracılığıyla bu ismialarak yeniden Konyalılarla buluştu.

Yusuf Esengül

5 yıl önce - Prş 26 Eyl 2013, 14:50

Konyalı olmayanlara bunu anlatması zor ama...

Sıcak bir tandır ekmeği, hakiki tereyağı ve küflü peynir olsa, yanında da çay olsa en ala kebaba değişilmez inanın.



serkanislek
5 yıl önce - Prş 26 Eyl 2013, 15:47

Alıntı:
Sıcak bir tandır ekmeği, hakiki tereyağı ve küflü peynir olsa, yanında da çay olsa en ala kebaba değişilmez inanın.


siz acıkmışsınız da benden ne istiyorsunuz


m.gurbuz

5 yıl önce - Prş 26 Eyl 2013, 15:55

küflü peynirin ismi 'konya yeşil peyniri' olarak tescil ettirilmiş

AhmetNaci42
5 yıl önce - Prş 26 Eyl 2013, 15:59

Mayalı ekmeği ve tereyağı da yanındaysa sorma gitsin



nuran42
3 yıl önce - Pts 03 Ksm 2014, 15:34

Aynı etliekmeğin içini hazırlayıp fırına yaptırdığımız gibi küflü peynirden iç hazırlayıp börek yaptırıyoruz. Bir küçük Konyalı olarak küflü peyniri hiç sevmiyorum ama bu börek boğaz ağrıma birebir. Küflü peynir böreğini yiyince boğaz ağrım kalmıyor (galiba antibiyotik etkisi)
Çiğ olarak yiyemem anca börek içi, onda da tek başına olmaz, iç hazırlarken soğan ve kaşar peyniriyle karışacak ki ben küflü peynir kokusunu ve tadını tam almayayım


Misafir 720

3 yıl önce - Sal 04 Ksm 2014, 10:33

KÜFLÜ PEYNİRLİ BÖREK İÇİ SADECE KURU SOĞANLI OLUR KAŞAR PEYNİRİ FALAN KATILMAZ ONLAR SONRADAN KİŞİYE ÖZEL DAMAK ZEVKİNDEN YAPILAN ŞEYLERDİR.AYRICA PEYNİRLİ BÖREK SADE YAĞI İLE BOL YAĞLANMALI ..AFİYET OLSUN

ercu
3 yıl önce - Sal 04 Ksm 2014, 10:43

pide yapılırken içine yumurtada kırıyor fırıncılar.
Ayrıca küflü peynir zeytinyağı,pulbiber,kekik ,nane ile karıştırılarak çok lezzetli bir kahvaltılık olur.
Fransızların meşhur küflü rokfor peynirinden daha makbuldür.


Misafir 74a

3 yıl önce - Pts 08 Hzr 2015, 15:25

küflü peynirden nasıl şipariş verebiliriz tel varmı



sayfa 1
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET