1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1  |
 |
Ahmet Kozanlı
10 yıl önce - Çrş 19 Hzr 2013, 21:10
İran'ın Türkiyedeki Aleviler üzerindeki emelleri
| Alıntı: |
Alevi Derneği Başkanı'ndan çarpıcı iddia:
700 Alevi dedesini Hamaney'e götürdüler
Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, İran’ın Türkiye’de Alevi-Sünni çatışması çıkarmak için 3 yıldır yoğun faaliyet içinde olduğunu söyledi, Gezi Parkı eylemlerini bu senaryonun sahneye konulması olarak değerlendirdi.
Faaliyetlerin, İstanbul, Ankara ve İzmir’de tabelasında ‘Alevi derneği’ yazan 4 ayrı kuruluşla yürütüldüğünü anlatan Özdemir, bu derneklerin 3 yılda yaklaşık 700 Alevi dedesini İran’a götürdüğünü ifade etti. Özdemir’e göre dedeler önce Devrim Muhafızları komutanlarıyla, ardından dinî lider Ali Hamaney ile görüştürüldü.
Anadolu Aleviliği ile İran Şiiliği arasında hiçbir bağlantı olmadığına dikkat çeken Özdemir Özdemir, “Ülkemizdeki birlik ve bütünlüğü bozmak için planlanan senaryolar sahneye konulmaya çalışılıyor.” dedi.
Gezi Parkı eylemleri sonrasında yaşanan gerilimlerle Alevi-Sünni çatışması çıkartılmaya çalışıldığı görüşlerine Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir de destek verdi. Zaman’a yaptığı açıklamalarda bu görüşlerini çarpıcı iddialarla ortaya koyan Özdemir, yüreğinde insan sevgisi olan Alevilerin bu oyunlara gelmeyeceğini vurguladı. Türkiye’deki bazı siyasi partileri de bu oyunlara gelmekle suçlayan Özdemir, “Önceki gün eylemlerde yaralanan ve sonrasında hayatını kaybeden bir Alevi kardeşimizin cenazesi üzerinden birileri prim yapmaya çalıştı. O cenaze hepimizin, Türk milletinin cenazesiydi. Ama birileri bunu fırsat bilip, Alevi toplumunu olayların bir parçası haline getirmeye ve polise karşı kışkırtmaya çalıştı. Alevi toplumu bu kışkırtmaya gelmeyecektir. Kimse Alevi toplumunu Alevi-Sünni çatışmasının içine sokamayacaktır.” diye konuştu.
Türkiye’deki olaylarda İran’ın parmağı olduğunu savunan Özdemir, şu iddialarda bulundu: “İran; İstanbul, Ankara ve İzmir’de son 3 yıl içerisinde 3 dernek ve 1 vakıf kurdurdu. Tabelalarında ‘Alevi’ yazıyor ama Alevi toplumuyla alakaları yok. Yaptıkları iş, Türkiye’deki Alevi dedelerini İran’ın Kum şehrine götürmek ve kendi planlarına alet etmek. Bu dedeleri önce Devrim Muhafızları komutanlarıyla, ardından da dini lider Ali Hamaney’le görüştürüyorlar. Amaç Alevi toplumunu kullanmak; çatışmanın içine çekmek, Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğini ve bütünlüğünü bozmak için sokağa çıkarmak. Sokak çatışmalarında birçok İranlının yakalandığını da herkes biliyor. 70 yıldır Alevilere ‘mollalar İran’a’ diyen sol fraksiyonların şu an Alevi toplumunu İran ile özdeşleştirmeleri ve kardeş gibi göstermeye çalışmaları da manidar.” İran’ın aynı şekilde Alevi çocuklarını yetiştirip, Türkiye’deki cemevlerine ‘dede’ olarak gönderme projesinin olduğunu da öne süren Özdemir, bu çerçevede bir kişinin İzmir’deki bir cemevinde çalışmaya başladığını kaydetti.
Alevi toplumunun Türkiye dışında bir ülkeleri bulunmadığını vurgulayan Özdemir, “Sağduyulu Alevi toplumunu sükunete çağırıyorum. Otobüsleri yakmak, bankları kırmak sağduyulu Alevilerin yapacağı şeyler değildir. Aleviliğin özünde insan sevgisi var. Kırıp dökmeyle bir yere varamayız. İnsan sevgisini yüreğinde taşıyan bir toplum sokaklarda taşkınlık yapmaz.” şeklinde konuştu.
|
http://www.zaman.com.tr/gundem_700-alevi-dedesini ...01963.html
Allah ülkemizin yardımcısı olsun. Bu gibi fitne fesat ülkelere karşı karşı fikir üretmeli ve ülkeleri rahatsız etmeliyiz.
|
 |
mehmetyunus
9 yıl önce - Çrş 04 Arl 2013, 22:12
bir sayfadan alıntı. bunlar doğruysa!
*** GEZİ OLAYLARI VE ALEVİLER 3 ***
Önceki makalelerde Alevilerin Gezi Olaylarındaki etkisine değinip hangi STK'lar, Terör Örgütleri, Dernek ve Sendikalarla dirsek temasına geçtiklerini, Uluslararası Yahudi Medya gücü ile yerli pravdaları olan sözde Atatürk'çü hainlerin nasıl olayları çarpıtarak bültenlerden Flash haber olarak verdiklerini, Taksime kurdukları Canlı yayın araçları ile yalan yanlış bilgilendirmelerle zihinlerde nasıl bir dezonfarmasyon yapıldığını örnekleri ile anlatmış, Alevilerin kazanımlarını kaybetmelerinden ötürü giriştikleri 21.Yüzyıl ŞAHKULU Ayaklanmalarına neden olan sebeplerin izahına gelince bırakmıştık. Şimdi hep beraber bu sebepleri inceleyim.
Ortadoğu'da kendilerine vaad edilen Arz-ı Mevud hayaliyle yanıp tutuşan Yahudiler, Teoride Ütopya olarak gördükleri bu hayali Osmanlı'nın zayıflatılmasıyla pratiğe dökeceklerine inanıyorlardı. Mucidi oldukları 1789 Fransız İhtilali, Meşrutiyet, Islahat, Tanzimat derken Milliyetçilik akımıyla ayaklandırdıkları Osmanlı Tebalarını bir bir Osmanlı'dan koparmayı başarmışlar, Dayattıkları azınlık hakları ile ilgili düzenlemelerle de Devlet'in kılcal damarlarına kadar nüfuz etmişler,Locaları vasıtasıyla kendilerine sadık Bürokratları İsrailoğulları'nın menfaatleri doğrultusunda kullanmışlardı. Zaten İspanya'daki Engizisyon zulmünden Osmanlı'nın gönderdiği donanmalarla kurtulup iskan politikası gereği Balkanlarda Gümülcine,Filibe,Yanya,SELANİK ! e yerleştirilen Yahudiler aldıkları Türk ismi ile Devlet-i Aliye-i Osmanlı'nın içine sızmış bulunuyorlardı. İfşa olmasın diye şeceresi, nesebi ve soy ağacı ısrarla birilerinden gizli tutularak, Türk oldukları zokasını yedirterek...
Cumhuriyetin kurucu unsurları olan sayıca az Sebetayist ve Masonlar, Laik Rejimin sigortası vazifesini deruhte ettikleri Alevileri otobüslerle köylerden alıp Askeri ve Adli mekteplere yerleştirdiler. Suriye'de Nusayri,Mısır'da Kıpti,Afganistanda Hazara,Pakistan'da Kadıyani,Lübnan'da Hüseyni, Arabistan'da Vehhabi, Hindistan'da Hindu, Endonezya'da Javyen ve Yemen'de Husileri iktidar yapıp çıkarları doğrultusunda kullanmak sureti ile, Ülke halklarının Milli ve Manevi değerlerine ters olarak musallat ettikleri Diktatörlerle Laik Seküler sistemi dayatan Küresel Derin Devlet'in Türkiye için müttefikleri belliydi ! Şimdi onları ve yaptıkları icraati inceleyelim hep birlikte :
Mikdat Alpay : Alevi Eski Mit Müsteşarı... PKK'yı bir numaralı tehditten alarak ikiye atan, İrtica(İslam)'yı ise bir numaralı tehdit algısı olarak belirleyen kişi. Dünya'da Suriye Baas Rejiminden sonra kendi halkını fişleyen ikinci teşkilat. Tek işi ise hangi devlet kurumunda hangi Devlet Memuru namaz kılıyor,Kim hangi cemaatin mensubu,Faaliyetleri nedir,Eşi Türbanlı olanlar kimler,Kimin evinde Seccade ve Kur'an var vesaire vesaire...Yani dış ve iç tehditlere yönelik tedbir alması lazım gelen bir kurumun icraatleri, malumun ilanı.Müsteşar, halkın değerleriyle barışık,İç ve Dış tehdit algısını belirleyip kaotik durumları tahlil ederek önlem alabilme kabiliyetine sahip ve bölge siyasetlerine entegre ise malum Medya ile birlikte İsrail'in hedefinde(Hakan Fidan).Aksi halde bütün imkanlar seferber ; çünkü düşman ortak küfür ise Tek Millet ! Turgut Özal'ın hayali olan Mit'i temizleme, hayatına bedel olsa da bugün bu hayali gerçekleştiren birisi çıktı !
Üçüncü Ordu Komutanı Saldıray Berk,Genelkurmay İkinci Başkanı Çetin Doğan,Genel Kurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı,Birinci Ordu Komutanı Çevik Bir,Kara Kuvvetleri ve Eğitim Doktrin Komutanı Erdal Ceylanoğlu vs vs...
Ordu içindeki tek işi Terörle Mücadele olması gereken bu komutanlar her on yılda bir demokrasiye balans ayarı adı altında, Laiklik kisvesi ve Atatürkçülük maskesiyle Müslüman kesimi ezmiş, Dünya'da başka hiçbir ülkede bulunmayan bir uygulama olan YAŞ(Yüksek Askeri Şura)kararları ile Ordu içerisinde Terörle Mücadele alanında takdir belgesi alan yüzlerce Subayı İrtica ile Mücadele bahanesi ile ordudan uzaklaştırmıştır. Hoş,gerçi PKK'nın en sadık Partneri olan Generaller için kabullenilecek bir durumda değildi PKK ile mücadele eden Askerler. Bu amaçla bazen Heronlar düşürüldü,bazen teröristler çoban sanılıp vurulmadı, kimi zamanda baskın yiyen askerleri action filmi izler gibi canlı olarak oturdukları yerden izlediler. Hemde büyük bi keyifle. Askerler şehit olup partnerleri olan Teröristler güvenli alanlara çekilince göstermelik takviye gönderdiler. Nasıl olsa ölenler onlardan değildi. Nasıl olsa cepheye sürülmesi lazım gelen askerlerdi şehit olması gerekenler. Çünkü biz onlardan değildik. Peki onlar kim mi ? Buyurun kendi ağızlarından dinleyin :
*Tayin ve Terdi Dairesi mutlaka elimizde olmalı
*Cepheye bizden olmayan o namussuzları(Yani bizleri)sürün
*Alevi olmayana tam olarak güvenmeyeceksin.Alevi olmayan herkesin anti laik olma durumu uzun vadede de olsa var(Laikliği dinleri ile özdeşleştirmiş birisi için en isabetli söz)
*Arkadaşlar çok çalışsın. Bizim olmayan bu Devlet mutlaka bizim olmalı. Biz Türkiye'de İslam ile bağlantılı görülen ; ama bu dini tamamen değiştirecek bir Türkiye Aleviliği yaratmak zorundayız
*Gerçek Laiklik ancak Alevi toplumda gerçekleşir.
*Türklerin üstün bir Ulus olduğu safsatasını ! yıkın
*Heryerde İrtica kampanyası başlatın
*Atatürk'ün Alevileri katletti gibi sözleri durdurun.ATATÜRK'TEN BAŞKA KULLANACAK NEYİMİZ VAR !!!!
Mide bulandırıcı birçok ihanet sözleri var ; ama bunların iç yüzünü anlamanız açısından bu kadar yeter diye düşünüyorum.
İşte bi dönem güven duyup yücelttiğimiz TSK Kadrosununun marifetleri ! Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu 'Türkiye,Suriye olmayacak' dedi suikaste kurban gitti. Kimse o sözlerine bi anlam veremedi ; ama bilahare o konuya değineceğim ; ancak şu kadar söyleyeyim : Suriye'deki askeri yapılanmada komuta kademesi tamamen Dürüzi, Nusayri, İsmaili ve Marunilerden oluşur, Müslümanlar orduda asla yükseltilmez. Bu saydığım grupta Şialığın gulat kısmındandır. Aleviler'in Suriye versiyonu !
Önemli bir Kanaat Önderi, Ordu'nun bir savaşa girmesi durumunda ikiye bölüneceğiini söylemişti. Yani farzedelim ki ABD bize savaş açtı ve Ordu ikiye bölündü. Hangi kesim Hangi kesime karşı ABD ile bir olup savaşır ? Bir ipucu : ABD Irak'a girdi ve Şiiler fırsattan istifade ABD Askerlerinden çok Sünni öldürdü. Hatta Şiilerin Sünnilere olan kin ve nefreti o dereceye varmıştı ki ABD Askerleri dahi bu duruma isyan ediyor çoğu zaman Sünnileri Şiilerin elinden ABD askerleri kurtarıyordu. Bu ilk bakışta size tuhaf gelebilir ; ama gerçek budur. Alevi Kılıçdaroğlu'nun Irağa gittiğinde ziyaret ettiği Mukteda Sadr ve Maliki Hükümetinin icraatleri ! İiyi ki bu Ordu ile savaşa girmemişiz diyen Bülent Arınç aslında üstü kapalı bu gerçeği vurguluyordu. Neyse ki Vatan Haini bu generaller ve birçoğu şu an hakettikleri yer olan Silivride. Hali hazırdaki Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel'e Medyanın nasıl saldırdığınıda görüyorsunuz. Normal, nede olsa Ergenekoncuların üzerini kırmızı kalemle çizdiği bir General ! Kader hükmünü verdi. Figüranlara takılmayın. Allah Settar ismini bu alçakların üzerinden kaldırdı ve tüm sırlarını gözler önüne serdi. Mesele bundan ibaret !
Yekta Güngör Özden, Vural Savaş, Seyfi Oktay, Mehmet Moğultay, İlhan Cihaner vs vs..Yargı içerisinde yerleşik düzeni korumakla görevli Hakim ve Savcılar ve icraatleri.
*İstiklal Mahkemelerinde yargısız infazın bininin bir para olduğu meşhur idam kararlarına imza atan,Müslüman kasabı Üç Ali ile maruf Kılıç Ali,Kel Ali ve Necip Ali.
*Adnan Menderes'in idam kararının altında imzası bulunan yargıçlar
*MEB Onaylı bir Şiiri okuduğu gerekçesi ile insafsız ve garazlı bir kin ile hapse atılan Recep Tayyip Erdoğan'ın hakimleri ile Kadroları MHP'lilere mi verseydim deyip Solcu Militanları Yargıya dolduran Mehmet Moğultay'ın Alevi olduğunu billiyor muydunuz ?
Vatanseverliklerinden asla şüphe duymadığımız kesim olan Ülkücülerin kulakları çınlasın,Bu gerçekleri bildikleri halde hala bunlarla ortak paydada buluşabildikleri için !
yargıda bizlere ayrımcılık yapılıyor gerekçesi ile ODA Tv, Ulusal Kanal, Halk Tv,Sözcü, Cumhuriyet, Hürriyet, Aydınlık ve Evrensel gibi Terör Yandaşı Satılık Medya ile vaveyla eden Aleviler ! Gözünüz kadrolaşma görsün alın :
Evet, Şüphesiz Devlet içerisindeki yapılanmaları bunlardan ibaret değil. Bi sonraki makalede PKK ve Diğer Terör örgütleri içerisindeki Alevi yapılanmalar,İnanç ve İtikad Esasları, Osmanlıda baş gösteren Celali ve Şahkulu ayaklanmaları, İran ile olan Münasebetleri gibi konular ele alınacak. Burada bir meseleye daha değinmek istiyorum : Bizim Samimi Alevilerle bir alıp veremediğimiz yok. Kaldı ki Hz.Ali'nin yolundan gitmeyen bir Alevide olabilir, Ateist, Sosyalit, Kemalist yahut Laik... bu onları bağlar .Bizi ilgilendirmez. Biz Devlete ve Millete yapılan ihanetleri ve arkasındaki güçleri deşifre ediyoruz. İhanetin Dini, Etnik Kökeni olmaz ! Türk-Kürt-Arap-Alevi-Sünni hiç farketmez. Aynı eleştiriyi aynı tonda alır ; fakat herşey ortada görünen köyde klavuz istemez. Milletiyle barışık Devletine sadık Aleviler zaten bizim kardeşimizdir. Geriye kalan kesimden yarası olan varsa gocunmakta serbest !!!!!!
OĞUZ O.
|
 |
Toylan
9 yıl önce - Çrş 04 Arl 2013, 22:23
Batida islamaphobi ne ise
Burda da aleviphobiya, iran phobiya var
İran a kim gitmis e nolmus sonra
Acaba suudi arabistana diger sunni misir vs gibi ulkelere giden sunni kesim din adami vs var mi
Varsa biz aleviler korkalim mi????
Tv de bur alevi dedesi diyorduki
''Bize sizin yazili kaynaginiz yok, arastirma makaleleriniz yok diyor sunniler,,,,
iste bizde o nedenle diyanetten arastirma, tercume, kitab ve tum yayin calismalri icin pay istiyoruz, o parada bizim de hakkimiz var,,, sunniler yillardir bu calismalari yapiyor''
Diyordu
Tc nin iran korkusu normal, osmanlidan itibaren osmabli doguaundan tirsmistir, bu tesbit
Bardakciya aittir
|
 |
alim80
9 yıl önce - Çrş 04 Arl 2013, 22:40
| Alıntı: |
| Tc nin iran korkusu normal, osmanlidan itibaren osmabli doguaundan tirsmistir, bu tesbit |
Osmanlının irandan korkması gayet normal
Çünkü karşısında namert bir ülke vardı
Osmanlı ordusunun karşısına çıkamayan, hep fitne ve kışkırtmadan medet uman kalleş bir ülkeyle karşı karşıyaydı.
Elin Avrupa devletleri kadar bile yüreği olmayıp meydana çıkamayan bir devletti iran
Bugün çok mu farklı
Yîne fitne, kargaşa ve terör örgütlerinden medet uman palavraları ile meşhur bir devlet
Siz hiç iranı müslüman olmayan bir ülkeyle savaştığını gördünüzmü
Göremezsiniz çünkü onlarda ne o yürek nede o bilek var...
|
 |
Toylan
9 yıl önce - Çrş 04 Arl 2013, 22:55
Yavuzla sah in savasinda sah az daha kazanmak uzere
Ama gel gorki gogus goguse savasi kaybetmek uzere olan yavuzu toplar kurtarmistir
Korkak dedigin bumu
Osmanlinin dogu korkusu mogollar ve ankara savasindan beri vardir, iran yani turk devletlwride en az osmanli kadar cengaverdir, ala vere dalavereye gerek yoktu
O size yutturulan tarihtir, yalan dolani uzakta aramayin, bu konuda turklerin uzerine yoktur
|
 |
alim80
9 yıl önce - Çrş 04 Arl 2013, 23:03
| Alıntı: |
dogu korkusu mogollar ve ankara savasindan beri vardir, iran yani turk devletlwride en az osmanli kadar cengaverdir, ala vere dalavereye gerek yoktu
|
İran osmanlının karşısına bir kere çıktı ondada tarumar oldu
Gerçi osmanlının karşısına çıkanda yine bir Türk şah ismaildi
İranda alavere yok diyen birine aslında cevap bile yazmamak lazım ama yanlışları düzeltmekte lazım maalesef.
Alavere işini dünyada en iyi beceren palavracı acemlerdir.
Her zaman fitneden, karışıklıktan uman acemler bugünde aynı yoldan yürüyorlar.
İran islam dünyasının çıban başıdır
Hep müslümanlara zarar vermiş, bir tane yararı yoktur
Mezhepsel olarak yakın olabilirsin
Ancak akıllı ve ülkesini seven aklı başında bir alevi iranın ne palavralarına inanır nede güvenir...
|
 |
Toylan
9 yıl önce - Çrş 04 Arl 2013, 23:09
| Alıntı: |
| Ancak akıllı ve ülkesini seven aklı başında bir alevi iranın ne palavralarına inanır nede güvenir |
Hmmm, eminmisin, dogru ya namik bey de pek akli basinda degil zaten
Her yazdigina cevabi burada linkleri ile doserim
Kuyunun dibinde kurbagalar sanirlar ki gokyuzu kuyunun agzi kadar
Dost İran ve Türklük
Namık Kemal ZEYBEK n.kemalzeybek@hotmail.com 16 Kasım 2013 Cumartesi
CEVAT Hey’et bey cerrahi profesörüdür ama çok ciddi anlamda bir Türkbilim (Türkoloji) bilginidir. İran yurttaşıdır. Tahran’da yaşar, dünyanın dört yanına çağrılır ve bilimlik konuşmalar yapar.
Artık 79 yaşında olan hocamızın sohbetine doyum olmaz. Geçenlerde birlikte verimli ve demli bir gün ortasında söyleştik. Daha çok da O söyledi biz dinledik.
Türkiye’nin gecikmeden İran’la yakın ve daha yakın ilişkiler içinde olması gereken bu dönemlerde bu aksakal bilginimizden aldığımız bilgileri size de aktarmalıyım:
İRAN’DA TÜRKLÜK
“İran’da Türk kültürü yaygındır. Türk halkları ağırlıklı olarak Azerbaycan’da, Zencan’da, Hemedan ve Sâve’de, Horasan’ın kuzeyinde ve İran Türkmenistanı’nda yaşarlar. Bundan başka İran’ın her tarafında Türkler kitle ve dağınık halde yaşamaktadırlar. Mesela İran’ın başkenti olan Tahran’da son istatistiklere göre beş milyondan fazla, yani şehir nüfusunun yarısına yakın, Türk aileler yaşıyor.
70 milyona yakın İran nüfusunun yaklaşık 30 milyonu Türk’tür ve tek başına Farslar dahil, diğer etnik gruplara göre çoğunluğu oluşturmaktadır.”
http://www.anayurtgazetesi.com/default.asp?page=y ...p;id=21443
|
 |
Ertuğrul MERTEL
9 yıl önce - Çrş 04 Arl 2013, 23:17
Savaşlarda ve öncesi sonrası ile iş kılıca gittiğinde alavere ve dalavere ne zaman ayıp oldu da vardır yoktura geçtiniz yahu ...
Sanki savaşanın hile vs. yapması yasak ...
Kazanan tarihi belirlemiş ve diğerleri yenilince tezleride zayıflayınca kabul etmediler tabii ki ...
Heee Türkmen aleviler bunda tercih yapmış ve yok topla yok bilmem ne ile bir şekilde öteki galip gelmiş .
Şimdi golü yiyen bahane arar .
ŞAHİ'ler olmasa idi İstanbul'da alınmazdı netekim ...
Şah ismail o kadar şeyden sonra top yapmadı ise ne yapsın Yavuz ... Savaş sahasında Bayrak gibi dikmek için getirilmedi herhalde onlar ...
Adamı kullandı diye kimse suçlayamaz ki bahane olsun bu ...
| Alıntı: |
| O size yutturulan tarihtir, yalan dolani uzakta aramayin, bu konuda turklerin uzerine yoktur |
Toylan Türklerin üstüne yoktur lafı ne demek birader ...
Türk derken kim oliiir .
Niye bu kadar ayağına ayağına sıkıyorsun ...
Acımıyor mu yahu ...
|
 |
alim80
9 yıl önce - Çrş 04 Arl 2013, 23:20
| Alıntı: |
| 70 milyona yakın İran nüfusunun yaklaşık 30 milyonu Türk’tür ve tek başına Farslar dahil, diğer etnik gruplara göre çoğunluğu oluşturmaktadır.” |
Bu bilgileri zaten herkes biliyor.
İranın özellikleri ile bunların ne ilgisi var
İranla ilişkilerin geliştirilmesi taraftarıyım, bu olmasın diye yazan olmadı
İran dikkat edilmesi gereken bir ülke ben bunun altını çiziyorum
Türklere gelince
İranda çoğu zaman Türkler hakimdi
Bugün ise farslarr hakim bu bir
Farslılar içinde ise bizdeki sebateyistlerin başka bir versiyonu olan meşhediler yani aslen yahudi olanlar ön plandadır.
İran bu meşhedilerden kurtulduğunda işte o zaman tam anlamıyla kardeş devlet olur
Ayrıca Türkiye İran gibi firneden medet umsaydı o 30 milyonluk Türk le iranı per perişan ederdi.
Ancak Türkiye hiç bir zaman bu tür yollara tevessül etmemiştir...
|
 |
Toylan
9 yıl önce - Çrş 04 Arl 2013, 23:24
Su demek ertugrul bey
Osmanlida dahil olmak uzere, kendi halkina en yogun propaganda yapan, tarih yazan , kultur ve mezhep empoze eden getekli gordugu kadarini ogreten, gerekirse fabrikasyon tarih okumasi yapan demek
Bunu herkes yapar, sovyetler degil sadece ama su donemde dahi resmi ideoloji, tarih, mezhep, kultur propagandasi yapan turkiye kadar yogun yapan ulke azdir.
İrani oculestirmek , yillardir rejim empoze etmeye calisiyor diyerek kotulemek
Namik kemal zeybek haberturkde irana giydiren konugu , one minute yahu nedir bu iranla alip veremediginiz
Begenmediginiz iranda, azinlik ve sunni kesime dahi kontenjan ayriliyor siyasi temsil adeletini saglamak icin
Yapsa ya turkiye de demisti
Kotadan bahsediyorum
En son Toylan tarafından Çrş 04 Arl 2013, 23:31 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
|
 |
sayfa 1  |
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
|