1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 37  |
 |
Uğuray
site denetçisi
16 yıl önce - Cum 16 Şub 2007, 15:23
şu an ki mevcut ortam ve sistem göz önüne alınırsa % 100 başarılı bir sistem olmasa dahi % 80 lere %90 lara varan bir varan bir başarı yüzdesi var.en azından benim gözümde.
Siteye 20 Aralıkta üye olmuş biri olarak tam olarak ikinci ayımı bile doldurmadım.ama bu süre içinde iki defa 24 saatlik bir uzaklaştırma cezası aldım.ilk başta bakılınca bu şekilde bir uzaklaştırma biraz ağır gibi geliyor.fakat sonradan düşününce -kendi açımdan söyleyeyim- çok faydalı olduğu kanısındayım.
eğer bir süreliğine cezalandırılıyorsam -doğruda olsa yanlışta olsa- ilk önce kendi eksiklerime bakmam gerek.aldığım (-) puanı görünce sorduğum ilk soru " Kim verdi yine bu - yi " olmamalı. "Niye aldım ben bu (-) yi " olmalıdır.eğer bu şekilde bi eleştiri de bulunabilirsek kendimize o zaman puan şikayeti de olacağını düşünmüyor.
verilen puanı görme konusuna gelince.(-) paunı alan,veren kişiye saldırmayıp."sen bana nasıl (-) verirsin? "
diye saldırılmayacağının garantisi olsa elbetteki puan verenler gösterilebilir.
|
 |
sipahi
16 yıl önce - Cum 16 Şub 2007, 18:02
Alıntı: |
Bence + ya da - puanları kimlerin verdiğini site yöneticileri görebiliyorsa sorun yok. |
denetimden programı yapan Burç ile puan görevlisi arkadaşımız Okhan verilen puanları kimin verdiğini görebiliyorlar.
herhangi bir durumda abartmamak şartıyla Okhan'a özel mesaj(lar) yoluyla şikayette bulunabilirsiniz. Okhandan başkasına gönderilen mesajlar "genel" de dikkate alınmaz. tabii her aldığınız eksi puanın açıklanmasını isterseniz, inandırıcı olmayacağını peşinen kabul etmek gerek. Okhan'ın hakemliğine güvenelim. bu konunun bu kadar site gündeminde kalmasını gerçekten yadırgadım, uğraşabileceğimiz daha güzel konular var. şunu unutmadan yazayım, bazı eksi puan verme alışkanlığı olan arkadaşlarımız çekirge misali sıçrarken ters düşebiliyorlar. nasıl boş(!) artılar gönlümüzü okşayıp hoşumuza gidiyorsa aldığımız eksileri de sineye çekmek gerek. yani sistem kurulmuş, en azından şimdi böyle, kabul etmekten başka çare yok.
|
 |
Serdarjr
16 yıl önce - Pts 26 Şub 2007, 16:10
Ben bir konu hakkında görüşümü yazıyorum.Dolayısıyla ikinci bir kişi benimle aynı görüşü paylaşmak zorunda değil,bu da kendisinin düşüncesidir.Bana eksi puan verildi diye düşüncelerimden vazgeçecek değilim,aksine o puanı veren kişiye de saygı duyarım.
Sitenin politikasıyla burada ayrılıyoruz,zira eksi puanlar belirli bir seviyeye gelince,başkasına puan verme hakkım elimden alınıyor.Herkes,herkesin düşüncesini paylaşmak zorunda değil ki.Yazdıklarım benim düşüncelerimdir;beğenir veya beğenmezsiniz.Ama puan verme hakkım elimden alınırsa,o zaman her konuda aynı şekilde düşünen bir toplum olmak gibi zorunluluk doğuyor ki, bana göre bu yanlıştır.Farklılıkları da sindirebilmeliyiz.
|
 |
iooktay
16 yıl önce - Pts 26 Şub 2007, 16:26
Serdarjr arkadaşıma katılıyorum. Herkes görüşüne katılmadığı üyeye (-) puan verirse nerede kaldı hoşgörü, başkasının düşüncelerine saygı. (-) puan veren arkadaşların, karşı görüşü beğenmedikleri için değil de bu görüşlerin hakaret vs. gibi olumsuzluklar içermesi durumunda bu haklarını kullanmaları gerektiğini düşünüyorum.
|
 |
Fatoş
16 yıl önce - Pts 26 Şub 2007, 16:31
iyi de burda kimse kimsenin görüşünü beğenmedi diye eksi vermiyor ki. puanlarda öyle bir seçenek yok zaten. var da ben mi görmüyorum? ya da ben puan sistemini kullanmayı mı bilmiyorum? puan sisteminide baştan aşağıya okudum gerçi..
sanırım siz karıştırıyorsunuz. puanların açıklamasını okudunuz mu daha önce? linkini verebilirim isterseniz..
|
 |
Aylin
16 yıl önce - Pts 26 Şub 2007, 17:40
Alıntı: |
Serdarjr arkadaşıma katılıyorum. Herkes görüşüne katılmadığı üyeye (-) puan verirse nerede kaldı hoşgörü, başkasının düşüncelerine saygı. (-) puan veren arkadaşların, karşı görüşü beğenmedikleri için değil de bu görüşlerin hakaret vs. gibi olumsuzluklar içermesi durumunda bu haklarını kullanmaları gerektiğini düşünüyorum. |
Şahsi bir konu yazarsanız sitemizi ve üyeleri hiç ilgilendirmeyen bilgiler verirseniz eksi alırsınız.
Hızlı yazacağım diye rahatsız edici yazım hataları yaparsanız yine eksi alırsınız (düzeltildiğinde ben şahsen geri alıyorum eksi puanı). Küfür veya hakaret içerikli yazılarda 100% eksi alırsınız. Herkesin doğru bildiği birşeyi yalnış diye idda eder kaynak belirtmezseniz yine eksi alırsınız. Beğendim, katılıyorum, teşekkürler gibi kısa içerik olmayan mesajlar yazarsanız eksi almanız yine kaçınılmaz olacaktır. Bir haberi/fotoğrafı size aitmiş gibi gösterirseniz işte o zaman sanırım eksi puan alma rekoru kırarsınız.
Bu saydıklarımın hiç birini yapmazsanız eksi almanız mümkün değil. Bu hataların hiç birini yapmadım buna rağmen eksi aldım ve çok rahatsız oldum diyorsanız o zaman OKHAN beye özelden bildirirsiniz gerekli bulursa verilen eksi puanı sildirir.
Fotoğraflara verilen eksileri bence tartışmak bile saçma olur, çünkü burada bakış açısı giriyor devreye. Biri beğenir diğeri beğenmez. Bir daha ki sefer çok daha güzel çekersiniz herkes beğenir.
Sanırım eksilerden rahatsız olan ağırlık da yeni ve mesaj sayısı 100 ü geçmesine rağmen puan veremeyen üyeler. Bence rahatsız olmayın birisine puan vermek bir güç değildir, puan sistemi sitemizde gereksiz resimleri ve mesajları ayıklamaya yarıyor sadece. Site denetçilerine bir şekilde bizde yardımcı olmuş oluyoruz. Yoksa kimsenin kimseye garezi olduğunu düşünmüyorum.
Ayrıca bu başlıkda bence mesajlar birbirinin aynısı olmaya başladı, yine site denetçileri bilir ama kapatılması bana göre daha uygun olacaktır.
En son Aylin tarafından Pts 26 Şub 2007, 17:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
ferhatfahri
16 yıl önce - Pts 26 Şub 2007, 17:53
Şöyle bir düzenleme veya kural da getirilebilir belki:
Objektif kriterlere göre bazı eksiler(-) (mesela nedenleri özel mesajla yazılmalıydı, yazım hataları rahatsız edici vs. vs. olanlar için) özel mesaj ile kişiye söylenmeden verilemesin veya mesaj, yazan üye tarafından düzeltilirse verilenlerin (örneğin 15 dakika/bir saat içinde) geri alınması zorunlu kılınsın.
Ekleme:
Eksi(-) puan vermekten daha zor olduğunu sanmıyorum özel mesajla uyarmanın. Zira altı üstü iki cümle yazmamız gerekecek. Elbette göndermeden önce kontrol edilmeli. Ben ediyorum ama yine de hatalar olabilir. Zaten adı üzerinde hata. Hatta benim başıma şöyle bir olay gelmişti. Mesaj yazana özel mesejla cevap yazacağıma dalgınlıkla foruma cevap yazmışım(çoğumuz aynı zamanda işyerindeyiz), bağlantım yavaş olduğu için daha ben farkedene kadar eksi yağdı(haklılardı), ama dörtten fazla eksi aldığım için 24 saat cezası yemiştim.
Verdiği eksiyi(-) düzeltmek isteyen için mesajı kontrol etmek, Hatamı Düzelttim başlığını takip etmekten daha paratik/kolay gibime geliyor.
En son ferhatfahri tarafından Pts 26 Şub 2007, 18:18 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
Fatoş
16 yıl önce - Pts 26 Şub 2007, 18:01
herkesi özel mesajla uyarmak biraz zor iş değil mi? bunu yapasaya kadar herkes yazısını yazmadan önce bir düşünse. "gönder"e tıklamadan önce "önizleme"ye tıklayıp gözden geçirse daha kolay olmaz mı?
ayrıca hatalarınızı düzeltirseniz diye bir başlıkta mevcut: Hatamı Düzelttim
siz buraya yazarsınız telafi ettiğiniz hatanızı. eksi verenlerde silerler verdikleri eksiyi..
|
 |
Mehmet!
16 yıl önce - Pts 26 Şub 2007, 18:30
Bu sabah 79. Oscar Ödülleri diye bir başlık açtım ve dün gece yapılan oscar töreninde kimin hangi dalda hangi oscarı aldığını liste halinde verdim. (26 satırlık bir liste)
Çok geçmeden "biraz açıklama gerekirdi" gereçkesi ile bir eksi aldım.
Bunun üzerine -aynı mesajıma- detaylı bilgiler ekledim. Bu sefer "kopyala yapıştır" şeklinde eksi aldım.
Aynı başlık için "şahsi bir konu siteyi ilgilendirmiyor" gerekçesi ile bir eksi daha aldım. (Oscar ödülleri benim nasıl şahsi bir konum olabilir?)
Bu başlığa "En iyi yönetmen" oscarını alan Martin Scorsese ile ilgili bir metin ekledim, "Önceki mesajına ekleyebilirdi" diye eksi aldım. Halbuki önceki mesaj kimin hangi dalda oscar aldığının listesi idi, sonradan eklediğim ise En iyi yönetmen Martin Scorsese ile ilgili kısa bir biyografiydi.
Şimdi ben oscar ödüllerini forum üyelerine hatalı duyurduğumu (aldığım eksiler sayesinde) anladım. Ama doğrusunun nasıl olacağını anlayamadım.
|
 |
Seyhun
16 yıl önce - Pts 26 Şub 2007, 22:00
Bence görülmeli çünkü dün çektiğim şahsıma ait olan fotoğraf eksi veren kişi fotoğrafın aynısını nerede gördüyse kopyala/yapıştır olarak (-) vermiş. Bence (-) puanlar için önlemler alınmalı veya (-) puanları sadece denetçiler vermeli...
fotoğrafın linki:
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=36032& ...p;start=90
|
 |
sayfa 37  |
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
|