Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 36
Sarıyerli TAYFUN

16 yıl önce - Prş 15 Şub 2007, 17:18

Başlıktaki Soru:

Alıntı:
Gerçek Bir İstanbullu musunuz?

Benim kısa, imalı ama gerçek cevabım:

Alıntı:
Doğum yerim Büyükdere,Nüfusum Sarıyer,
                    Lakabım vede rumuzum yeterlidir sanırım.

Bu mesajıma bir üyemiz eksi puan vermiş, hatta kurallar çerçevesinde de mesaj yazıldıktan
bir ay kadar sonra, gerekçe biraz daha açıklama yapmam gerekiyormuş, doğrudur ve kendince de
haklıdır belki ve puan verme hakkına sahipsede mesele yok yani.

İlk önce gerçekten merak etmiştim , kim bu arkadaşım, bu mesajda tereddütsüz eksi puan verilecek
bir yön yok gibi düşündüm ama arkadaşımızın canı eksi puan vermek istemiş, belki gıcık olduğu bir durum ona göre, yada beni bu sitede tanımış ve sevmemiş te olabilir, yani nasıl bir algılama yetisi ve davranış psikozu olduğunu bilemeyiz insanların, eksi puan verme gerekçeside çoğunluk tarafından da kabul gören bir sonuçtur gerçekten, bir çok puan verme hakkı olan üyemiz var, hangisi diye düşünmemek daha doğru, bence, kim sorusundan önce neden sorusunu kendimize sorarsak ve bunun cevabında da kendimizi haklı, verilen puanı haksız bulursak bu bize yetmelidir, asıl gerçek budur.

Ben hakettiğime inandığım eksi puanları kabul ediyorum, inanmadıklarımı etmiyorum benim için gerçek budur, artı puan alınca da insan merak ediyor ama kim olduğunu bilse de bilmese de farketmiyor,
önemli olan artı puan almış olmak oluyor, eksiler içinde aynısını düşünebiliriz, özeleştiri yaptıktan sonra
varsa hatalarımızı düzeltmek gerekir.

Eksi puan veren de artı puan veren de sağolsun, bence böyle iyi.

Kemal Bayır
16 yıl önce - Prş 15 Şub 2007, 17:25

Alıntı:
...fotolarıma arkadaşlarımdan biri wow vermişse o wowu ben saymıyorum bile. o yüzden puanlarımı görmek istemiyorum.
         İşte doğru.
Alıntı:
belki arkadaşım bana eksi vermek isteyecek ve belki gerçektende eksilik bir mesaj. o zaman eksi verirse benim yanlış anlayacağımı düşünecek ve eksiyi veremeyecek. ben artıları topluyorum diye mutlu olacağım belki ama o zaman eksik yanlarımı nasıl göreceğim? kendimi nasıl geliştireceğim?
         İşte doğru cevap.

sinandogutepe

16 yıl önce - Prş 15 Şub 2007, 17:31

Sitemize üye olurken site kurallarının okunması sıkca dile getirilmiş ve uyulması istenmişti.Dikkatlice incelendiğinde kuralların;Eğitici ve yönlendirici olduğu ortaya cıkıyor.Eleştirilmek elbette hoşumuza gitmez ama bizi daha iyiye götürür. (Kırıcı,aşağılayıcı olmamak koşulu ile) Eksi puan almak istemeyiz alırsakta dünyanın sonu değil.Artı almak için daha gayretli oluruz.Kimin puanlama yaptığını bilmeye gerek yok.Samimi bir ortamdayız üyeler görüşlerine göre değerlendirir.
Saygılarımla

burakerkıral

16 yıl önce - Prş 15 Şub 2007, 17:35

demekki sitede birbirine eksi mesaj verenlerin papaz olmasından korkuluyor yada ahmet bana artı vermiş bende ona artı vereyimde bir kıyak yapayım gibi durumlardan korkulduğu için bu uygulama başlatılmıyorsa bende şunu diyorum sonsuza kadar bunun böyle kalcak hali yok birgün illaki bu uygulama başlayacak ha bugün başlamış ha yarın başlamış farketmez ama şöyle birşeyde var bu korkulan eksi artı kavgaları belirli bir zaman sürer ondan sonra millet alışır ve uygulama amacına ulaşır yeni bir  şey yapmak için bazı riskleri almak gerekir diye düşünüyorum...kim kime artı vermiş kimkime eksi vermiş zaten şuanda tahmin edilebiliyor yani o bana eksi vermiş bende ona eksi vereyim yada benim düşünceme ters konuştuğu için eksi veriyorum yada keyfe keder eksi veriyorum durumu şuandada var ve kimin ne yaptığı tahmin edilebiliyor yok yere saklamanın bir anlamı olmadığınıda düşünüyorum...

Ey wowturkey ahalisi siz kendi haklarınızı kendiniz kısıtlıyorsunuz,böyle bir uygulamaya geçmeye hakkınız var ve hakkınız olanı kullanın...BU UYGULAMA İNSAN KALİTESİNİ VE OBJEKTİFLİĞİ ÖN PLANA ÇIKARIR...

Eren Adiloğlu
16 yıl önce - Prş 15 Şub 2007, 17:50

Açıkçası, bu puanlama işi bazılarının ego tatmin aracı haline gelerek suistimal edilebilmektedir. Gün içerisindede amirinden azar işitip hıncını kendisiyle aynı görüşte olmayan bir arkadaşa eksi puan vererek çıkartabilme potansiyeline sahip arkadaş sayısı azımsanamaz. Hatta, bazılarının sırf birilerinin açığını yakalamak için sitede dolandığını bile düşünmekteyim. Genelde de gerekçe olarak biraz daha açıklama lazım denmekte. Bu esasında iyi niyetle hazırlanmış ama çok göreceli bir gerekçe olup, ard niyetlice verilmiş ve açıklaması olmayan eksi puanlara çanak tutmaktadır. Mesela, anlayış kıtı bir insan için karşındakinin açıklamaları hiç bir zaman tatmin edici seviyeye çıkamayacaktır . Bu da eksi puan vermek için çok yeterli bir sebeptir. Üzerinde çok konuşulabilecek bazı yazılar eksi alabilirken, saçma sapan bazı yazılar, yazan kişinin kabilesi tarafından ödüllendirilebilmekte. Bunun önüne geçmenin tek yolu karşıt görüşlere biraz daha fazla saygı göstermekten, yıkıcı değil yapıcı olmaktan geçmektedir.

burakerkıral

16 yıl önce - Prş 15 Şub 2007, 18:02

''Üzerinde çok konuşulabilecek bazı yazılar eksi alabilirken, saçma sapan bazı yazılar, yazan kişinin kabilesi tarafından ödüllendirilebilmekte. Bunun önüne geçmenin tek yolu karşıt görüşlere biraz daha fazla saygı göstermekten, yıkıcı değil yapıcı olmaktan geçmektedir.'' demiş arkadaşımız...

Bu bilinen bişey olduğu için bu düşünceye sonuna kadar katılmaktan kendimi alamadım,gerçektende asıl önemli konu zaten bu ve şuanki sitedeki düzen şunu istemez herkes birbirine keyfe keder puan versin,ama şuanki durum işte bu puan verenleri saklıyor mesela şöyle bir örnek biri birine herhengi bir nedenden dolayı eksi puan verdi bu herkes tarafından gözükecek ve herkes eksi puan veren kişinin o kişiye neden eksi puan verdiği konusunda bilgi sahibi olacak görecek ve belkide eksi puan vere kişiye sen haksız yere eksi puan vermişin geri al vb şekilde etkileşimler ortaya çıkacak ve böylece eksi ve artı konusunda herkes daha dikkatli ve objektif olacak...

m.ertug
16 yıl önce - Prş 15 Şub 2007, 18:25

ben şimdi uğraşıp dinip, emek ve zaman harcayıp, yeri geldiğinde akşam yemeğine bile eşimi bekletme uğruna gecikip iki fotoğraf çekeyim. Toplam 30-40 belki daha fazla, ülkem/tanıtım/sizlerle paylaşım için emek sarfedeyim, boş oturup site içinde de yan gelip yatmayayım, bildiklerimi saygı çerçevesi içinde, her ne olursa olsun sinirlenmeden paylaşmaya çalışıp 60-70 mesaj göndereyim, çok mesajla birlikte %30-35 civarında beğenilmeyen/- verilen mesaj/fotoğrafım olsun, puan vermeyeyim; sonra kalkıp üyeliği boyunca hiç fotoğraf göndermeyip, 25 mi 50 mi sınırı unuttum, sadece YAZI mesajı gönderen hiç fotoğraf makinesinin deklanşörüne basmamış, siteye fotoğraf yapıştırmamış bir Sayın üye arkadaşımız kalksın benim emek harcadığım fotoğrafa cart...
        Sanata ve sanatçıya saygı duyarım ama sanatçının eserini eleştirebilmek için o sanatı bizzat yapmam gerektiği konusunda şu ana kadar bir bilgim olmadı. Heykel-Müzik-Resim-Tiyatro-Sinema-Şiir-Edebiyat.. konularında fikir üretmek, o sanatlardan etkilenmek çok zor olurdu, böyle bir zorunluluğun olması durumunda.
        Siteye kendi çektiğim fotoğrafı hiç göndermedim şu ana kadar. Ben Siyah-beyaz dönemde
kaldım. Ama, bu sitede yazı yazan arkadaşların emeklerinin de en az fotoğraf sanatçısının emeği kadar olduğu inancındayım. Deklanşöre basmak da, klavyeyi tuşlayabilmek de az buz değil çokça bir emek ister. Hepsi aynı mı derseniz, işte o noktada buluşabiliriz.

Alıntı:
Eleştirmek ve eleştiri güzeldir, ancak bu işi boş boş yapmak güzel bir sonuç ortaya çıkarmaz. HER ELEŞTİRİ, ELEŞTİRMEN VEYA ELEŞTİREN İÇİN SÖYLEMİYORUM, çünkü ben de eleştirmeyi severim ama:
BOŞ BOŞ ELEŞTİRENLER, HİÇBİR ŞEY YAPMADAN ELEŞTİRENLER İÇİN:
        Kargadan korkan mısır ekmez sözü çerçevesinde, eleştiriden çekinen de toplum önüne çıkmaz.
En büyük eleştirilerin, en acımasız eleştirilerin Bilim alanında yapıldığını, özellikle belirtmek isterim.

Sayın Kemal BAYIR Beyefendi yazdıklarıma hitaben yanıtını yazmış.

Kemal Bey, öncelikle siz başta olmak üzere özellikle hayat bilgisine, yaşına, tecrübesine, kültür ve diğer tüm yönlerden şahsında barındırdığına -her ne kadar tanımasam da- inandığım büyüklerimden sizleri kastetmediğimi belirterek özür diler, sürç-ü lisan ettiysem affola derim. Bununla birlikte birikimi belli düzeyde olan yaşça benzer yıllarını yaşıyan arkadaşlar ve küçükler de kusuruma bakmasınlar lutfen.

Benim arz etmek istediğim husus, sadece ekrana bakıp da, sadece ve sadece "Kim ne yazmış, ne yapmış? Nasıl eksiyi yollarım?" düşüncesi ile biraz da belki sinirlendirmek için davrananlardı.

Yoksa yaşça büyüklerimiz başta olmak üzere, belli bir donanıma sahip olan ve belki kompleks diyebileceğimiz "saf beğenmeme" duygusunu taşımayan değerli üyeleri kırmak, kendilerine karşı ayıp etmek istemedim, böyle anlaşıldıysam tekrar siz ve sizin gibi değerli üyelerden özür dilerim.

Ancak siz de takdir edersiniz ki, bir emek harcanarak ortaya çıkarılmış ister şiir, yazı olsun ister fotoğraf; belli amaçlar için bu siteye koyuyorsak, elbette -'yi de, +'yı da göze alıyoruz demektir.

Ama yine de bu - konusunda biraz daha farklı yaklaşım, en azından koyduğumuz fotoğraflar için belki biraz daha yumuşak uygulama olabilir diye düşündüm...

Yoksa yazımda asla fotoğraf çekmeyen puan vermesin demek istemedim, bunu belirtmek siteyi ve üyleri kısıtlar...

Bu yazıyı özel mesaj olarak da gönderebilirdim ama Sayın Kemal Bayır ve benzeri durumda bulunan diğer değerli üyelere ayıp ettiysem, bununla ilgili yazacağım yer de burasıdır diye düşündüm.

Not: Kemal Bey, siyah beyaz fotoğrafla uğraşmış biri olarak, hem tecrübe ve bakış açınızdan hem de birikimlerinizden faydalanmak adına sizden ve fotoğrafla uğraşan, bir şekilde uğraşmış olan diğer değerli üyelerimizin birçoğundan "doğruyu veya farklı bir bakış açısını göstermek" adına alacağım eksinin başımın üstünde yeri var. Benim kastettiğim boş boş oturup, ahkam kesmekle ilgiliydi. Yoksa ille de fotoğraf çeken, gönderen puan versin demek istemedim, uçağı uçurmak için ille de uçak mühendisi olmak gerekmiyor. Yazdıklarınıza katılıyorum.

Saygılarımla;

ahmettonalit
16 yıl önce - Prş 15 Şub 2007, 20:01

mesela şöyle bir örnek biri birine herhengi bir nedenden dolayı eksi puan verdi bu herkes tarafından gözükecek ve herkes eksi puan veren kişinin o kişiye neden eksi puan verdiği konusunda bilgi sahibi olacak görecek ve belkide eksi puan vere kişiye sen haksız yere eksi puan vermişin geri al vb şekilde etkileşimler ortaya çıkacak ve böylece eksi ve artı konusunda herkes daha dikkatli ve objektif olacak...

Sayın burakerkıral'a katılmamak mümkün değil.Asıl şu andaki sistem keyfi olarak puan verilmesine imkan sağlıyor.Çünkü nasıl olsa kimse eksi puanı kimin verdiğini görmüyor.Haksızlığa uğradığını düşünüp şikayette bulunanlar da her zaman hakkını alamıyor.Bu durumdan mağdur olmuş biri olarak kimin puan verdiğini görmek isterim.Bu şekilde diğer üyelerinde haksız puan veren kişiye yapacakları uyarılar site denetçilerinin yükünü de azaltmış olur.

Puan veren kişilerin birbiriyle tartışmasından neden korkuluyor onu da anlamış değilim.Şimdi bile olur olmaz yerlerde kişisel tartışmalara girmek yasak.Bu işin özel mesajlarla yapılması gerektiği biliniyor.Mesajlara kimin puan verdiğini görüpte bunu o konu başlığında bir tartışma konusu haline getirenler yine eksi puan alacaklar,mesajları silinecek veya ısrarcı olurlarsa siteden atılacaklar.Bu konuyla ilgili değişen bişey olmayacak.

Haksız verilen puanların silinmesi ile ilgili olarak üyelerin şu anda yapabilecekleri çok sınırlı.Bu haksızlığın da giderilmesinden yanayım.

Kirkor Reisyan
16 yıl önce - Cum 16 Şub 2007, 15:12
gerek yok...

Puan sistemini okudum

Bence + ya da - puanları kimlerin verdiğini site yöneticileri görebiliyorsa sorun yok.

Site yöneticilerimiz mesela son bir ayda ve toplamda en fazla olumsuz puan veren ve alan üyeleri tespit edip suistimal var mı diye soruşturabiliyorlarsa o zaman puan alan bizlerin kimlerden olumlu-olumsuz puan aldığımız görmemiz uygun olmayacaktır.

Tartışma çıkar mutlaka. Konu içeriği sapar karşılıkı + - puan münakaşasına döner ilgili başlık birden...

Saygılar...

Patron
16 yıl önce - Cum 16 Şub 2007, 15:18

görülüyor, kontrol ediliyor, şikayetler değerlendiriliyor ve hemen her hafta bir üye puan
verme hakkını kaybediyor, verdiği tüm puanlar da siliniyor.

Bütün bunlar üyelerin birbirleri ile tartışmadan rahatsız olduklarını belirtebilmeleri için.

sayfa 36
« önceki   123 ... 35363738   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET