1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 3  |
 |
Tunc
18 yıl önce - Cmt 19 Mar 2005, 23:15
wowturkey.com sitesinin daha islevsel hale getirlmesi acisindan Kimin puan verildiginin gorulup gorulmemesinden ziyade , daha iyi hale gelmesi icin benim onerim, Benzer sekilde kullandigim, sadece misafir ziyaretci olarak faydalanmis oldugum bir site var. www.hisse.net Bu site de siteyi aktif tutmak amaci ile iki adet olcek kullanilmaktadir.
1. Forum katilimi
2. Itibar Puani
Kullanicilarin siteye katilimi ile belli oranda arti puan vermekte ayrica kullanicilarin bizdeki gibi birbirlerine + veya - puan vererek itibarlari belli olmaktadir. Begendigim bu site deki
uygulamalari Incelenmesi icin tavsiye ederim. Guzel ve sicak arkadasliklarin oldugunu ve zaman zaman kullanicilar, Toplantilar ve etkinlikler yapmaktadir.
Ayrica wowTurkey sitesi icerisinde, Dogum gunleri, Kullanici fotograf Makinalari, Ayin Resimleri, Encok Ziyaret edilen Resimler, Meslekler indeksi gibi birbirinden hos konular var, Bu konularin duzenlenip Sohbetlerden ayristirilip sade hale getirilmeside hos olacagi kanaatindeyim.
|
 |
alparslan
18 yıl önce - Cmt 19 Mar 2005, 23:26
eksi mesajlardan ziyade arti mesajlarida merak ediyorum.oyle bir eksi veriyorlarki gonderilmis olan mesajimda hic bir kotu art niyet yok eksi verilmis.bunu yapan kisi niye ozelden soylemiyorki demek istedigini.bir arkadas yazim hatalari dedi.buradaki herkesin yuksek bir yazim bilgisi olmayabilir ,bunu sorun yapmaya bence gerek yok.yazilanlar turkce biraz iyi okursak anlariz herhalde.
|
 |
erengin
18 yıl önce - Pzr 20 Mar 2005, 00:17
Her ne kadar eğitimli arkadaşlardan oluşan bir grup olsak ta olumsuz eleştiriyi kabullenmek kolay değil. Puanları kimin verdiğini görmek gerginlik, kırgınlık yaratabilir. Bence gerek yok.
Kişisel olarak siteye yeni gelmiş ve katkı yapan arkadaşları desteklemek için onlara + puan vermeye çalışıyorum.
"Kendimce önemli" yerlerin güzel fotoğraflarına da + puan veriyorum.
Özensiz yazılmış iletilere ve dilimize saygısızlık edildiğini gördüklerime - puan vermeden duramıyorum.Ancak özellikle fotoğraflara yönelik eleştirilerin bir çoğumuza olumlu katkı yapacağını düşünüyorum. Bunu yapan çok az arkadaş var. Harika fotoğraflar deniyor ama fotoğraftan ziyade "memleket" harika. Bunun bence katkısı yok. Ama "keşke şöyle çekseymişsin" gibi bir ileti beni açıkçası memnun eder.
Sözün özü: Puan sistemi için böyle kalalım.
Birbirimizi geliştirmeye yönelik eleştirileri daha çok paylaşalım.
Bu arada Saffetum arkadaşın önerisi ilginç..
|
 |
Ati
18 yıl önce - Pzr 20 Mar 2005, 00:55
Alıntı: |
eğer haksız yere eksi verilmişse tam tersine artı vererek o kişiyi ödüllendiriyorum, normalde artı vermeyeceğim bir yazı olsa bile, haksız yere eksi varsa uyguluyorum |
Ben de zaman zaman usttekini uyguluyorum...
|
 |
Kemal Çevik
18 yıl önce - Pzr 20 Mar 2005, 04:05
Puan?
Sevgili üyeler,
wowTURKEY'den başka hemen hemen aynı çizgide (biri mesleki) 4 ayrı siteye daha üyeyim. Bunların hiçbirinde üyelerin birbirlerini puanlaması diye bir olgu yok, yalnız kurallar açısından yönetici(ler) müdahale edebiliyor.
Farkettiyseniz dil ve kullanımı konusunda çok hassas olan ben, wowTURKEY'de kimseyi özellikle bu nedenden dolayı olumsuz puanlamadım, puanlamayacağım. Bu gibi durumlarda özel mesajla ya da "Sitemizdeki dil yanlışları" başlığına yazarak üstüme düşeni yapmaya çalışıyorum. Özel mesajların kimisi yeni dostluklar kurmama neden oldu, kimisi ise o kişiye gönderdiğim son mesaj.
Kişisel görüşüm, tartışma amaçlı olmayan bu tür sitelerde puanlama yapılmamalı, yapılacaksa da gizli kalmalı ama denetim olmalı.
Görüşmek üzere
Kemal Çevik
|
 |
-ALPER-
18 yıl önce - Pzr 20 Mar 2005, 16:14
Bu oylamanın açılmış olması bile gösteriyorki bazı arkadaşlarımız verilen puanlardan rahatsız benim üyeliğim bir seneyi geçti fakat internette fazla ilgilenemediğimden sadece fotoğraflara bakıyordum haberler bölümüne bakmıyordum.
Yaklaşık bir hafta önce 50 mesaj sınırını geçtim ve puanlama sayfasına baktım, bu sayfayı ilk defa gördüğüm için şaşırdım. Artı puanlardan çok eksi puan seçenekleri vardı ve zaten genelde siteye baktığımda bol keseden eksi dağıtıldığı kanısına kapıldım.
Bu seçeneklerden burada tek tek bahsedemeyeceğim ama mesela "(-1) başlık anlamsız" seçeneği bir mesaja otuz kişi böyle eksi puan vereceğine birinin yazanla temasa geçip başlığı düzeltmesi yönünde uyarması daha mantıklı gözüküyor. Eğer bu şekilde birbirimize eksi yapıştırmadan kibarca uyarılarda bulunusursak haksız yere verilen puanlar kendini daha çok belli edecek ve zamanla azalacaktır diye düşünüyorum. Bir süre sonra kimin puan verdiği açıklanabilir ama şuan sadece tartışmalara yol açacaktır.
|
 |
Mesut_istanblue
18 yıl önce - Pzr 20 Mar 2005, 16:25
Alıntı: |
Bu oylamanın açılmış olması bile gösteriyorki bazı arkadaşlarımız verilen puanlardan rahatsız |
konuyu açan benim. verilen puanlamalardan da rahatsız değilim.
wowTURKEY'den bir arkadaşla konuşurken konu dönüp dolaşıp puan sistemine geldi. ben de bu konu hakkında wowTURKEY ne düşünüyor diye bir oylama açtım. lütfen yanlış anlaşılmasın. zaten gerek görülürse silinebilir diye bir ibare koydum oylamanın altına.
tekrar söylüyorum bir rahatsızlık söz konusu değildir. sadece üyeler arasında görüş alış-verişi sağlansın diye açılmış bir oylamadır.
her şey wowTURKEY için
|
 |
M.Ali
18 yıl önce - Pzr 20 Mar 2005, 17:02
wowturkey.com sitesinin daha islevsel hale getirlmesi acisindan Kimin puan verildiginin gorulup gorulmemesinden ziyade , daha iyi hale gelmesi icin benim onerim, Benzer sekilde kullandigim, sadece misafir ziyaretci olarak faydalanmis oldugum bir site var. www.hisse.net Bu site de siteyi aktif tutmak amaci ile iki adet olcek kullanilmaktadir.
1. Forum katilimi
2. Itibar Puani
Kullanicilarin siteye katilimi ile belli oranda arti puan vermekte ayrica kullanicilarin bizdeki gibi birbirlerine + veya - puan vererek itibarlari belli olmaktadir. Begendigim bu site deki
uygulamalari Incelenmesi icin tavsiye ederim. Guzel ve sicak arkadasliklarin oldugunu ve zaman zaman kullanicilar, Toplantilar ve etkinlikler yapmaktadir.
Hisse.Net'teki bir diğer güzel uygulama da - puan verme olayının olmaması bence. Bir üyeye sadece katıldığınız yazısı dolayısıyla katılıyorum şeklinde puan verebiliyorsunuz. İsterseniz mesaj boşluğuna nedeni de yazabiliyorsunuz.
Tabii wowturkey'de (-) puanların amacı üyelerin kendilerine çeki düzen vermeleri olduğundan kaldırılması doğru olmaz.
Hisse.Net'teki forum katılımı sadece mesaj sayısı ile ilişkili. Aynı olay bizde de var. İsimlerimiz altında yazan w-w veya WOOOW gibi ibareler forum katılımımızı belirtiyor. Hisse.net de bu olay grafiğe dökülmüş. Diğer yandan itibar gücü, diğer kullanıcılara verdiğiniz puanı gösterirken onun altındaki yeşil kareler de sizin itibarınızı gösteriyor.
Bu da güzel uygulama bence. Mesela wowturkey'de bu yok. Sitenin en eski üyelerinden birisi olarak benim(veya yine diğer eski üyeler) de verdiğim puanın değeri 1, 25 mesajı doldurmuş iki günlük üyenin puanı da 1. Hisse.net de puan verme gücü 1'den 10'a kadar çıkıyor.
Tabii, Hisse.net bulletin board scriptini kullanıyor, wowturkey ise phpbb scriptini. Dolayısıyla aynı uygulamaları yapmak zor. Ama iki forum da tek geçtiğim forumlardandır.
|
 |
-ALPER-
18 yıl önce - Pzr 20 Mar 2005, 22:22
Mesut_istanblue demiş ki: |
konuyu açan benim. verilen puanlamalardan da rahatsız değilim. |
O zaman sözümü geri alayım, gerçi tam olarak seni kastetmemiştim daha önce de bana kasıtlı olarak eksi veriliyor, bana haksızlık yapılıyor gibi şikayet eden üyeler vardı onlardan bahsetmek istemiştim ama beceremedim sanırım tekrar kusura bakma.
|
 |
Oguzhan
18 yıl önce - Pts 21 Mar 2005, 04:52
Ben hic puan vermiyorumki? Yalan konustum, bir defasina mahsun eksi puan verdim uzgunum... Yinede bence kimin kime puan verdigi gorulmemeli.
Kisisel olarak neden bunun arkasinda oldugumu soyleyeyim. Bir baslikda bir arkadas ile tartisirken bana mesaj yazan arkadasa eksi puan vermis. O arkadasda eksi yildizi gordugu an ozele degil baslik altina konuyu birakmis birhayli yazmis. Ne demek istedigimi anliyorsunuz sanirim. Arkadas'a ondan sonra anlatmaya calisdim/calistik ama pek fayda etmedigini gordugumuzde bende kendimi az bucuk kayip edip ayni saygisizligi yapmistim. Halbuki o eksi puan'i ben veren bile degildim. Bide dusunun ya kimin verdigini bilse acaba ne yapardi...
Bide politik olarak cevapimi vereyim. Neden gormek istiyorsunuzki? Arti nokta olarak, o size bol bol arti puan veren arkadasa canim cigerim olursunuz, bilemedin bulusursunuz bile. Ya eksi puan verildiginde? Medeni karsilarim ve kendimi gelistiririm diyen cok, ve evet umarim hepimiz eksi puani medeni karsilariz, ama suana kadar tam aksi taktiri az gorulmus degil (ben dahil). Olan degerli site deneticilerimize oluyor "Burc suna bi goz at, Memo abi yazdigini gordunmu..." Ve sonucta bu bir forum, herkesin birbirini sevmeye mecbur degil ve mecbur olmadigimiz surece birbirimize laf atmak birbirimizi hos gormekden daha yakin. Yanlis anlamayin, burdaki seviyeden sahsi olarak cok memnunum ama forumda yarim senedir "merhaba dostum" dedigin kisi ile bir yildiz icin laf kavgasina girmen mumkun.
Sahsi olarak ben sadece 8 defa eksi puan gormussum ve bunlarin hepsi kisa mesajlar, hatta bir defa yardim istedigim ve birdefa topragim Orduyu ozledigimi soyledigim icin eksi puan yemisim (afiytet olsun) kimin bu eksi puani verdigini gorsem neden diye sorarim. Verdigi cevap belki tatmin edici olmaz, ve yine bos yere zaman kayipina ugramis oluruz... Arti noktalari elbette var bu olayin ama eksi yonlerini kapamak icin artiyi dusunmemek bile gerekir, yada hollandalilarin dedigi gibi "Bir kazayi onlemek, sonradan tedavi etmekden daha iyidir"
Saygilar
|
 |
sayfa 3  |
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
|