Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 4
Mehmet DK

9 ay önce - Çrş 22 Ksm 2017, 16:07

Alıntı:
Buyrun işte Afyonkarahisar'da cevizli Baklavanın kilosu 10, Şöbiyet ise 11 lira!


Alıntı Haberde baklava ve şöbiyet fiyatının bu şekilde olduğuna değinilmiş ama bence bu fiyata satılıyor olabilmesi imkansız.. Kesinlikle baskı hatası oluşmuştur.Porsiyonu denilse idi ınanırdım..


Mert Karakoyun

8 ay önce - Cum 24 Ksm 2017, 14:27
GASTROPAHALI GAZİANTEP!




Alıntı:
Gastronomi kenti Gaziantep’te yöresel lezzetlerin tescillenmesini fırsat bilen restoranlar yüzünden, şehre özgü yemeklerin fiyatları aldı başını gitti. Markalaşan Gaziantep’i dünya çapında tanıtan yöresel tatlar beyran, paça, baklava ve lahmacunu artık Gaziantepli vatandaşların dahi yemeye gücü yetmiyor. Gaziantep’e okumaya gelen öğrenciler baklavayı lüx bulurken, beyrana ‘Özel gün çorbası’ diyor.


UNESCO tarafından Gastronomi kenti seçilen Gaziantep’te, kentin adını dünyaya duyuran geleneksel tatların fiyatı cep yakıyor. Kellenin tanesi 13 TL iken kelle paçanın porsiyonu 20 TL’den satılıyor. Baklavanın fiyatı 80 TL’ye kadar çıkarken vatandaşlar aldıkları maaşlarla, Gaziantep’e özgü baklavayı Gaziantep’te yiyememekten yakınıyor. Kente atanan memurlar ev kiralarının yüksek olduğunu, bu sebeple doyurucu ve ucuz şeyler yemeyi tercih ettiklerini söylüyor. Gaziantepliler, Gaziantep’e atananlar, Gaziantep’te okuyanlar ve Gaziantep’e gelen turistler şehrin lezzetlerini doyasıya tadamıyor. Gaziantep’te üniversite okuyan öğrenciler, Gaziantepli vatandaşlar ve akademisyenler gazetemize fiyatları değerlendirdi.

‘EN BÜYÜK ETKEN BÜYÜK FİRMALAR’

Gaziantepli Mehmet Aslan; “ Gaziantepliyim fakat fiyatlar yüzünden bizler öğrenci olmamamıza rağmen doyasıya beyran, kelle paça, lahmacun ve baklava tüketemiyoruz. Biz tüketemezken öğrenciler nasıl yesin? Bu fiyatların yükselmesinde en büyük etken büyük firmalar. Onlar özel piyasayı belirliyor ve diğer restoranlar da fiyatlarda onları takip ediyor” dedi.

‘KALİTE AYNI FİYATLAR FARKLI’


Yüksek Lisans öğrencisi Büşra Süzen (26): “Gaziantep’e özgü lezzetler markalaştı diye fiyatlarını da artırıyorlar. Kalite aynı, fiyatlar fazla. Tatlıyı ayda yılda bir defa yiyebiliyorum. Yurttan çıkıp üniversiteye yakın en ucuz dürümü tüketiyoruz. Ortalama bir öğrenci kendi giderlerini yetiştiremezken beyran tüketemez ki. Bir öğüne 20 TL değil, öğüne 5-6 TL ayırabiliyoruz. Gaziantep’te yemek yemek isteyen öğrencilerin bile çalışması gerekiyor. Sadece yemek konusunda değil ev kiraları konusunda da tavanı gördük. Arz talep olayının üzerinde bir artış var. Arz arttıkça inşaat sayıları da artıyor. Fırsatçılık yapılıyor” dedi.

‘FİYATLARIN MİNİMUMA İNDİRİLMESİ GEREK’

Gaziantepli mağaza çalışanı Kerem Taşkın (32); “ Bugün beyran, kelle paça, katmer, lahmacun ve baklava ile övünüyoruz. Fakat bunların hepsi şuan normal standartlarda asgari ücretle geçinen bir işçinin veya bir memurun günlük ya da ayda bir sefer alabileceği ürünler değil. Fiyatların minimuma indirilmesi gerek. Fiyatları dengelemek kimlerin elindeyse bu merciler bu işe el atarsa turizm alanında daha ciddi yol kat edebiliriz. Tescillenen her ürünümüzün fiyatı artıyor. Katmer şuan 23 TL’den satılıyor. İlerde bulgurumuz tescillenince de bırakın dışarda beyran, kelle paça, baklava yemeyi fakirin fukaranın evine bulgur giremeyecek. Dürüm 5 TL, nohutun kilosu 12 TL. Dışarda dürüm yemek bile zorlaştı” dedi.



‘BEYRAN ÖZEL GÜN ÇORBASI OLDU’


Üniversite öğrencisi Esra Sevimli (18); “Öğrenci olarak beyranı sadece özel günlerde tüketebiliyoruz. Normal günlerde beyran, kelle paça, baklava tüketmek bizler için lüks sayılıyor. Bu lezzetleri canımız istediğinde de mecburen hijyenik olmayan, kalitesiz ve ucuz olanlarını tercih ediyoruz. Dışarıda yemek yiyeceğimiz zaman tavuk döner yiyebiliyoruz. Gaziantep’in yemeklerini övüyorlar fakat öğrenciler bunları tadamıyor bile” dedi.

‘KALİTEYİ ALALIM AMA KALİTEYİ UCUZA ALALIM’

İsmini vermek istemeyen bir akademisyen gazetemize şu açıklamaları yaptı: “Gaziantep’in turistik anlamda tanıtımı güzel. Fakat bunu fırsat bilip insanların dışarıdaki sosyalleşme amacıyla, beraber yemek yedikleri mekanlarda Gaziantep ile adeta bütünleşmiş yeme içme kültürünün zenginleştiği ismi haklı gururu karalandığı günlerdeyiz. Bu gelişme Gaziantep için iyi bir gelişme değil. Gaziantep gastronomi şehri olduğunda çok sevindik, turistlerin geleceğini umduk, var olan lezzetleri tescilledik dedik. Uğun baklavanın kilosu 80 TL ile ölçüşüyor. Gariban vatandaşın bu lezzetlere ulaşabildiği yok. Beyran ile meşhur şehrimizde öğrencilerimiz beyran içemiyor. Bırakın öğrenciyi dışarıdan gelen memurlar bile ev kiraları yüzünden buradan kaçmak istiyor. Bu işe acil el atılması lazım. Belediyelerin yerel yönetimlerin komisyon, denetleme mekanizması ya da başka bir merci ile fiyatları görüşmesi gerekiyor. Serbest piyasaya saygılıyız fakat bu işi bir köşe dönme aracı olarak görmek çok kötü. Markalaşalım, kaliteyi alalım ama kaliteyi ucuza alalım. Biz kaliteyi vitrinden seyretmeyelim”

‘AİLEMİZE BAKLAVA GÖTÜREMİYORUZ’

Üniversite öğrencisi Kerem Çelik (20): “Baklavanın tadı diğer şehirlerde üretilenlere göre lezzetli olabilir fakat ailemize buradan baklava dahi götüremiyoruz. Öğrencinin maddi gelirini aşacak fiyatlara satılıyor. Paça ve beyranı ise tadamıyoruz. Herkesin maddi durumu aynı değil, herkesin tadamayacağı fiyatlarda” dedi.

‘YURT YEMEKHANESİNDEN YİYORUZ’

Üniversite öğrencisi Nilüfer Tüter (21): “Öğrenciler aldıkları burslarla yurt parasını zor ödüyor. Dışarıda yemek yemekten ziyade yurt yemekhanesini tercih ediyoruz. Baklava, beyran, kelle paça, lahmacun, katmer Gaziantep’e özgü fakat bu lezzetlerin en pahalı olduğu yer de Gaziantep” dedi.

Sosyal ağda paylaş
23.11.2017


http://www.gaziantepdogus.com/haber/gastropahali- ...-4390.html

Böyle haberler iyiden iyiye medyada çıkmaya başladı. Daha da fazla çıkmalı. Millet bu açgözlü vicdansız esnaftan bıkmış durumda.


bysanalturk
8 ay önce - Cum 24 Ksm 2017, 16:08

Gerçekten şehir çok pahalandı üniversiteye gitmeden önce fiyatlar ile 5 yıl sonra geldikten sonraki fiyatları görünce şok olmuştum 1.5 2 liraya bir öğünü doyarak geciriyordum su an bir nohut dürümü 4 TL'den aşağı değil



onurk27_ok
8 ay önce - Cum 24 Ksm 2017, 20:03

bysanalturk ülke genelinde paranın değersizleşmesi ve Gaziantep mutfağına olan talep fiyatların yükselmesine sebep oldu

Misafir 583

8 ay önce - Cum 24 Ksm 2017, 20:24

TÜRKİYE NİN EN PAHALI ŞEHİRLERİ

1-İstanbul
2-Ankara
3-İzmir
4-Tekirdağ,Edirne,Kırklareli
5-Kocaeli-Sakarya-Düzce-Yalova
6-Ordu,Giresun,Rize,Artvin
7-Antalya,Isparta,Burdur
8-Balıkesir,Çanakkale
9-Aydın,Denizli,Muğla
10-Bursa-Eskişehir-Bilecik
11-Adana-Mersin
Not :reklam_link.com sitesinden alınmıştır.


Anıl Erdinç

8 ay önce - Cum 24 Ksm 2017, 20:29

Sivas ucuzdur



Mert Karakoyun

8 ay önce - Cmt 25 Ksm 2017, 10:01



Alıntı:
Türkiye Lokantacılar, Pastacılar Federasyon Başkan Vekili ve Kelebek sahibi Mehmet Ekin, Gaziantep'in pahalı bir şehir olduğuyla ilgili haberlerin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Pahalı şehir haberleri üzüyor


Mutfakta kalite ve lezzet faktörlerini bir arada bulundurmanın yolunun sağlıklı ve nitelikli girdi kullanmaktan geçtiğini belirten Mehmet Ekin, "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik verilerin değişkenliği bir kentteki yaşam kalitesinin maliyetini arttıracaktır. Elbette fırsatçılara ve olumsuz izlenimlere yol açacak tutum ve davranışlara karşı olmalıyız" dedi.  

FİYATLAR NORMAL  

Gastronomi turizmini sadece pahalılık düzeyine indirgemenin Gaziantep mutfağına ve onu bu noktaya taşıyanlara haksızlık olacağını söyleyen Mehmet Ekin, "Gastronomi 1800’lü yıllara uzanan bir tarihi olan gıda, bilim, toplum ve sanat arasındaki ilişkileri inceleyen disiplinler arası bir alandır. Hijyen, kaliteli beslenme, lezzet ve görünüm gibi faktörleri de içinde barındıran gastronomi turizmini sadece pahalılık düzeyine indirgemenin Gaziantep mutfağına ve onu bu noktaya taşıyanlara haksızlık olacağı kanaatindeyiz. Şurası muhakkak ki mutfakta kalite ve lezzet faktörlerini bir arada bulundurmanın yolu sağlıklı ve nitelikli girdi kullanmaktan geçer. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik verilerin değişkenliği bir kentteki yaşam kalitesinin maliyetini arttıracağı şüphesizdir. Elbette fırsatçılara ve olumsuz izlenimlere yol açacak tutum ve davranışlara karşı olmalıyız. Et ve fıstık fiyatları ortada. Girdi maliyetlerini gözönünde bulundurduğunuzda fiyatlar normal" dedi. 

KENTİN MARKASINI YUKARILARA TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ 


Gaziantep’in pahalı bir şehir olduğuna dair yayınlanan haberleri üzüntü ile okuduklarını belirten Mehmet Ekin, "Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki ; Türk Mutfağının özellikle geleneksel boyutunu dünden bu güne yaşatan ve gelecekte de yaşatacak olan Esnaf Lokantaları Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Gaziantep’te de 5362 sayılı yasa ile kurulmuş ve sektörün Anayasal yetkili tek kuruluşu olan Federasyonumuz çatısı altında hizmetlerini sürdürmektedirler. Federasyonumuz üyesi Gaziantep’teki lokantacı, baklavacılar, tatlıcı, ciğerci ,kebapçı esnafımızla büyük bir hassasiyetle hizmet vermeye devam edeceğimizi ve bu kentin markasını gastronomi turizminde daha yukarılara taşımak için var gücümüzle çalışacağımızı belirtmek istiyoruz. " diye konuştu. Meral KINACILAR

Pahalı şehir haberleri üzüyor

[/quote]
Bir de utanmadan fiyatlar normal bu tarz haberler canımızı sıkıyor bizi üzüyor demişler!


berdan ak
8 ay önce - Cmt 25 Ksm 2017, 12:38

Bir tas beyram-paça olmuş 17-19 lira, nohut dürümü 5 lira, beş kuruş etmez sarı otobüsler 2,5 lira, kira olmuş en az 1200-1300 lira sonra da fiyatlar normal. Fiyatlar insanların sınırlarını zorlayacak kadar yükseldi. Ulaşım daha bu yıl zamlandı ama birileri 2 gün sonra çıkar mazot parça fiyatlarını bahane edip ağlaya başlayıp utanmadan zam isterler.

Haberdeki şahısların hepsinin ensesi kalın keyfi yerinde. Fiyat sormadan alışveriş yaptıkları için dar gelirlinin halinden tabiki anlamazlar.


Misafir 8a0

8 ay önce - Cmt 25 Ksm 2017, 13:30

Antep dahil Türkiye neden bu halde biliyormusunuz?Çünkü Türk esnafı kadar aç gözlü,dolandırıcı,para için anasını dahi satacak tipleri başka hiçbir ülkede bulamazsın.
Türk Esnafının tek bir derdi vardır!Buldugunu öpebilmek!
Hele bu oran Gaziantep'de daha fazladır.

Dolmuşculara
Müteahhitlere
Emlakçılara
Taksicilere
Ev Sahiplerine

Dünyaları versen yine doymaz bu açgözlüler.Çünkü bunlar paranın köpeği olmuşlar.Dini imanı para olmuş bu tiplerin.
Ve en önemlisi denetim yok.Esnafı şöyle sağlam denetleyen emlakçıları (bilhassa bu haysiyesizleri) denetleyen yok kardeşim denetleyen!

Gizli müfettiş sistemine geçilip,tebdil-i kıyafet ile bu uyanık esnafların tamamını denetlemeli.
altı üstü bir nohut dürümü ne oluyorda 5 tl oluyor?

Antep'de yaşıyorum..
Ne katmer yenileceği
Ne baklava
Ne Tuzlu fıstık
Ne Beyran
yenileceği kaldı.Çünkü doymuyan bir esnaf grubu ile karşı karşıyayız.Zoruma gidende bu uyanıkların sürekli işleride rast gider.


cumanahirci
8 ay önce - Pzr 26 Ksm 2017, 12:07

Cok dogru soyluyorsun Misafir 8a0 ben bunu yillardir soyluyorum kendi vatandasina ucuz baklava yedirmeyen esnaf ac gozludur diye ama biliyorsun burda genelde elestiri yaparsan saldiriya ugrarsin hemen tepki gorursun ve ben yillarca bunu soyledigim icin tepki aldim fakiri dusunen yok
o bana saldiranlar demekki zengin

Gizli müfettiş olmaz
adama bedava bir durum verse ortada Gizli müfettiş filan kalmaz gider



sayfa 4
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET