Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Kahvaltıda ne yersiniz? [yemek]
« önceki   1234 ... 646566   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
sayfa 3
Furkan Özer1
9 yıl önce - Çrş 17 Nis 2013, 16:22

Hafta içi genellikle pek kahvaltı yapmam.Ama yaptığım zamanda masada çay,peynir,zeytin,reçel gibi yiyecekler olur.Arada bir sütlü mısır gevreği yerim daha hızlı yapıldığı için özellikle okula geç kaldığım günlerde.Haftasonu da genellikle sucuklu yumurta ile menemen yerim.

Kerim Kuyu

9 yıl önce - Çrş 17 Nis 2013, 17:04

Haftasonu Kahvaltım.


  (+)   (+)


İmren Hançoğlu

9 yıl önce - Çrş 17 Nis 2013, 17:21

Bizim kahvaltımız Elazığ dan gelen tulum peyniri tereyağ tuzlu yada tuzsuz bide çökelik var bilen bilir yine Elazığ dan gelen çilek,vişne reçeli üst katta ki komşumuz zeytinci o da doğal kahvaltımız tamamen doğal şükür

FuatUler
9 yıl önce - Çrş 17 Nis 2013, 17:23

Misir (veya pirinc, yulaf, vs.) gevregi ve kahve.

Turkiye'deysem simit ve cay. Bazen de kol boregi.

(+)


Aras Berkin
9 yıl önce - Çrş 17 Nis 2013, 17:24

Croissant (ay coregi deniyor galiba) yaninda da kahve.
Zeytinli domatesli beyaz peynirli simitli demli cayli kahvalti yurt disinda biraz zor bulursunuz



Bora C
9 yıl önce - Çrş 17 Nis 2013, 17:27

Hafta içi kalktığımda sabah nesquik yerim.Yada geç kalıyorsam yanıma birkaç lira alır,okulda simit-ayran yerim.Bazen simit ayran yemem,fırından açma,poğaça alır,tenefüste hiç kimsenin etkisi altında kalmadan annemin beslenmeye koyduğu meyve suyunu içerim.

Yada erken kalkar,zeytin ezmesi ve kahvaltılık sos çıkarır,birkaç dilim yerim.Sonra okulda yiyecek derdi kalmaz,Son derse kadar beni tok tutar.Son ders acıkırım

bir başka alternatif de çorba.masada çorba varsa genellikle Mercimek,Ezogelin yada arpa yada tel şehriyeli çorba olur.

Hafta sonu çay+kahvaltılık keyfi.Annem babam maaş alınca börek yeriz genelde.Kıymalı-Patatesli yada Kıymalı-Peynirli olur.Yanında ice tea içerim


En son Bora C tarafından Çrş 17 Nis 2013, 17:28 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


FuatUler
9 yıl önce - Çrş 17 Nis 2013, 17:27

Alıntı:
Croissant (ay coregi deniyor galiba)


Ay coregi baska sey. Puff-pastry ile yapilmaz ve cevizli bir ic ile doldurulur. Eskiden ince bir corek tabakasi olurdu. Simdilerde tamamen corek icinde bulabilirseniz biraz ceviz oluyor.

Ama ay seklinde oldugu dogru. Zaten croissant hilal demek (ingilizcede crescent). Viyana'nin Osmanli kusatmasi sirasinda firincilarin bu ekmekleri yaptigi ile ilgili hikayeler vardir.


En son FuatUler tarafından Çrş 17 Nis 2013, 17:38 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


Bora C
9 yıl önce - Çrş 17 Nis 2013, 17:31

Croissant (bizim dilimizde Kuru Hasan (Kruvasan) ) ay çöreği değildir.Ay çöreği ay şeklindedir.İçinde ceviz vardır.Kruvasan ise 72 katlı milföy hamurunun uzun süre yoğrulup sarılmasıyla olur.İçine sos koyulabilir.Ama genelde sade yenir.c a r r e f o u r da sade satılır.

ercu
9 yıl önce - Çrş 17 Nis 2013, 17:41

Sıcak, tereyağlı veya etsulu şöyle üzerinede karabiber ve pul kırmızı biber , yanındada içine atılmak için küp doğranmış kızarmış ekmek ...sizin ellerinizi benimde ayaklarımı bağlasınlar..... Tarhana çorbasının herzaman özel bir yeri vardır kahvaltılarımda..



En son ercu tarafından Çrş 17 Nis 2013, 17:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


Kerim Kuyu

9 yıl önce - Çrş 17 Nis 2013, 17:44

Eskiden kahvaltımı vardı , sıcak bir tarhana çorbası en güzeliydi.



sayfa 3
« önceki   1234 ... 646566   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET