Uyandığım saate göre ne yediklerim değişkenlik gösteriyor...
Bazen ciğer kebabıyla güzel bir başlangıç yapıyorum, bazen simit çay ile geçiştiriyorum. Bulunduğum şehre göre de değişiyor yediklerim Erzincan'da tulum peyniri, Trabzon'da kuymak gibi eklentilerde olmuyor değil.
Kahvaltı Kültürümüz avrupaya göre çok daha güzel, değişim programıyla İspanyadayken güne kahveyle başlamak alışık olmadığımdan olsa gerek rahatsızediciydi...
normal türk usulü,peynir,zeytin,çay şeklinde salam ve sosis yemedigim için kesinlikle masada bulunmaz,arada haşlanmış yumurta kayısı kıvamında,sucuklu yumurta,arada bir pastırma,kızarmış ekmek,zonguldak yöresinde bilinen keş,bunlar sofradan eksik olmaz.
kuymak ve muhlama aynı şey degil,muhlama peynirin içine yumurta kırılması ile olur,,kuymak mısır unu,tereyag ve yöreye özgü uzayan peynirle yapılır.
zaman,zaman yapılır ama trabzon peyniri bulunmuyor onun yerine kaşar veya dil peyniri, çeçil, mozarella ile idare ediyoruz,ama ramazan ayında kesinlikle kuymaksız olmaz.
Şöyle bütün patatesleri ve birkaç soğanı ikiye bölerek fırına atacaksın, o patates ve soğanlar fırında pişinceye kadar gidip evine en yakın pide fırınından sıcak lavaş alıp geleceksin. Sonra lavaşın üzerine varsa tereyağı yoksa margarın ve birazda acı biber salçası yoksa pul biber , sonra fırından çıkan patatesin kabuğunu soyduktan sonra lavaşın içine koyarsın ,üstünede soğanı koyarsın (közlenmiş fırınlanmış soğan kokmaz)varsa üstüne roka ve akabinde tuz birde yanında çay, daha ne olsun ..
Birde lavaş tulum peyniri yada eski kaşar ,zeytin ve domates üçlemesi de fena olmuyor...