Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 2
Gökçe Aydın
9 yıl önce - Sal 23 Nis 2013, 19:25

Alıntı:
banliyö trenleri kapanırsa çok büyük kaos çıkar, mahvoluruz biteriz şöyle olur böyle olur o yüzden hat yenilenmesin diye asrın demiryolu devrimine karşı çıkan istemezükçüler her zaman olduğu gibi yine yanılmışlardır.

Hat üzerinde oturan benim (Yenimahalle'de oturuyorum), banliyö hattı yani en önemli ulaşım aracı elinden alınan benim. Sen kim oluyorsun da benim namıma benim bir mağduriyet yaşamadığıma karar veriyorsun? Ömründe bu banliyö hattını kullanacak bir yerde oturmuş değilsin. Tam bir hariçten gazel okuma seninkisi...

Gerçi senin "asrın demiryolu devrimi" anlayışın buysa daha neyi tartışıyoruz o da ayrı mesele ya...

Patron
9 yıl önce - Sal 23 Nis 2013, 19:37

Alıntı:
Hat üzerinde oturan benim (Yenimahalle'de oturuyorum),

"Ne kadar şanslıyım, evimin önüne metro yapacaklar, 3 dakikada boğazın altından karşıya geçeceğim" diye teşekkür mesajları yazacağına sanki kötü birşey yapıyorlarmış gibi karşı çıkman çok komik.

emrenmert

9 yıl önce - Sal 23 Nis 2013, 22:25

Maalesef, ülkemizde hat kapatmadan demiryolunu yenileyecek teknoloji olmadığı için trenlerimizden bir süre mahrum kaldık. Ama 2015'te geri gelecek hayırlsıyla, hem de daha iyi bir biçimde. Ulaşım süreleri yarıya bile inebilir.

Ama Sirkeci-Yedikule arasındaki istasyonlara Marmaray uğramayacağı için bu hatta banliyö trenlerinin çalışmaya devam etmesi gerekiyor. Sirkeci'de marmaray'dan inenler, yedikule'ye giden banliyö trenine aktarma yapabilirler. Ancak Sirkeci-Yedikule banliyösü, Marmaray'dan aktarma yapanlar için ücretsiz olmalı.

Saffet 1001

9 yıl önce - Çrş 24 Nis 2013, 11:21

Alıntı:
Hat üzerinde oturan benim (Yenimahalle'de oturuyorum), banliyö hattı yani en önemli ulaşım aracı elinden alınan benim. Sen kim oluyorsun da benim namıma benim bir mağduriyet yaşamadığıma karar veriyorsun? Ömründe bu banliyö hattını kullanacak bir yerde oturmuş değilsin. Tam bir hariçten gazel okuma seninkisi...

Gerçi senin "asrın demiryolu devrimi" anlayışın buysa daha neyi tartışıyoruz o da ayrı mesele ya...

Gokce Aydin Yazilarini Takip ediyorum.
Hicbir zaman Memnun degilsin bir turlu Cok Sukur dedirtemedik. Hep Negatif hep Negatif.
Hep Polemik herseye Muhalefet.
Seni Memnun etmek Mumkun degil.
Yazilarina bakan Zanneder ki Tren Yok edildi artik Tren yok.

Demiryollari Devrim yasiyor ama sanki Yok ediyorlar gibi yaziyorsun.
Yehu Senelerdir Civi cakilmamis Iflaholmaz Tren yolunu baska turlu nasil Yenileyeceksin 3 Hat gicir gicir Tren yolu yapmak icin kapatildi.
Bir Yil sonra Gicir Gicir Marmarayda Hizli Trende geliyor sanki bunlardan Haberin yokmus gibi yaziyorsun Pes.

Mehmet Kasım
9 yıl önce - Çrş 24 Nis 2013, 11:31
çok nankörsünüz çok

Alıntı:

32 yıl istanbulda yaşadım. sokak sokak bütün her yeri bilirim. liseyi floryada okudum. treni çok kullandım. üniversiteyi incirlide okudum. bakırköy bölgesini avcumun içi gibi bilirim. istanbul ulaşımının nerelerinde ne kadar sorun var, hepsini aynel yakiyn bilirim. bizzat yaşadım çünkü. yenimahallede oturuyorsan atlarsın sahilden geçen otobüse 15 dakka da yedikule trenine gidersin. ya da dolmuşla merter tramvayına gidersin. istanbulda herkes bu kadar şanslı olsa. çalışmalar bitince yenimahalleden gebzeye kadar gidebilecekken bu neyin nankörlüğü acaba?

yapılan hiç bir işi beğenmiyorsun? herşeye bir kulp takıyorsun. al sen yap desek yapamazsın. çünkü çok eleştiren hiç bir iş yapamaz.

uzay mekiği mi yapalım sizi beğendirmek için?

nedimk
9 yıl önce - Prş 25 Nis 2013, 09:36

Alıntı:

Tarihi yarımadayı çok bilmiyorum ama :
Yenikapı istasyonu aynı yerinde kalıyor
Kumpakı durağı ile yeni kapı durağı arasında 700 metre mesafe görünüyor.
Cankurtaran durağı ile valilik durağı arasında 1200 metre görünüyor ama bu durak sahile yakın görünüyor.

Aralardaki otobüs ve tranvay duraklarını saymıyorum bile.

Diğer arkadaşların dediği gibi hiç şükür yok, hiç güzel şeyler yok değil mi. Az mı duyduk banliyo trenlerinde yankesiciler tarafından trenden atılarak öldürülen gençleri, bayanları.

Ben Anadolu yakasındayım, Biz kaç yıl sonra gördük metroyu, ama sizin gibi önümüzden tren geçtiği halde şükürsüzlük yapmadık. Daha mahalleme minibüs geleli 2 sene olmuyor, sadece Altunizadeye gidebiliyoruz, ayağımızın dibindeki Beylerbeyi'ne, Çengelköy'e, Kısıklı'ya gitmek için kaç araç değiştiriyoruz, ama sizin gibi şükürsüzlük etmiyoruz.

Babamın evinden köprünün yarısı görünürdü, sonra bir inşaat başladı görünene yarısı da gitti. Ama babamın söylediği söz "biz çok seyrettik birazda başkası seyretsin" oldu. Sizin gibi demedi...

Mehmet Kasım
9 yıl önce - Prş 25 Nis 2013, 12:37

Alıntı:
Sen kim oluyorsun da benim namıma benim bir mağduriyet yaşamadığıma karar veriyorsun?

ayrıca, hiç mağduriyet yaşamadınız demiyoruz. iddia ettiğiniz gibi çok büyük bir kaos çıkmadı diyoruz. bu hattaı "onbinlerce" yolcu kullanıyor, ulaşım kargaşası olur mahvolur biter yanar diyip dezenformasyon yapan sözde bilimadamlarına ithafen yazdık onu. sokaktaki sade vatandaş için değil. (gnde 70 bin yolcunun kullandığı bir hat için "onbinlerce" ifadesini kullanmak türkçe bilmemektir. yüzlerce diyebilirsiniz ama onbinlerce diyemezsiniz.)

sanırım ikisi arasındaki farkı (mağduriyet ve kaos) algılayabilecek kadar türkçeniz vardır diye tahmin ediyorum. mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız 1-2 sene sabretsinler. sonunda en çok onların yararına olacak. cefa çekmeden sefa sürmek olmaz.

Sadri Özcan
9 yıl önce - Sal 11 Hzr 2013, 21:11

Yedikule İstasyonu. Trenler çok kısa olduğu için peron alanının yarısını dahi kaplayamıyor. Burada kalıcı olmadıkları için makinist kabinindeki ekranda "Sincan" gibi Ankara'ya ait istasyon bilgileri yer almakta.
(+)   (+)

Rifat Behar
9 yıl önce - Prş 01 Ağu 2013, 15:43

http://www.tcdd.gov.tr/

Millete ne kadar saygılı bir haber veriş şekli değil mi? Ne için kapandığı, ne kadar kapanacağı, sonunda bu hattın ne olacağı vs hiçbir bilgi yok.

Mehmet Kasım
9 yıl önce - Çrş 14 Ağu 2013, 10:28

ne için kapandığı ilk satırda yazıyor

sayfa 2
ANA SAYFA -> ULAŞIM