sayfa 1  |
 |
MeteHan!
10 yıl önce - Çrş 23 Oca 2013, 21:31
İngiltere, Avrupa Birliğinden ayrıldı - Brexit
İngiltere Başbakanı David Cameronn "kritik" AB konuşmasını yaptı. Başbakan Cameron, 2015'te seçimleri kazanması halinde, ülkesinin AB üyeliğini referanduma götüreceğini söyledi.
| Alıntı: |
Avrupa Birliği ve İngiltere'nin beklediği "kritik" konuşmayı İngiltere Başbakanı David Cameron bugün yaptı.
"2015 seçimlerini kazanırsam AB üyeliğini referanduma götüreceğim" diyen İngiltere Başbakanı Cameron, ülkesinin Avrupa Birliği üyeliğinden ayrılma kararı alması durumunda, "bunun tek gidişlik bir bilet olacağını ve geri dönüş olmayacağını" söyledi.
İngiltere'nin başkenti Londra'da konuşan Başbakan David Cameron, seçimi kazanması durumunda, ülkesinin AB üyeliğini 2017 yılının sonunda referanduma götüreceğini belirtti.
Borç krizinin Euro Bölgesi'ni zor duruma düşüreceği uyarısında da bulunan Başbakan Cameron, Avrupa Birliği için en büyük tehdidi yeni görüşlere açık olmayanların oluşturduğunu iddia etti.
İngiltere'de Avrupa Birliği karşıtlığının hiç olmadığı kadar arttığını savunan Başbakan Cameron, ülkesinin kendisini dünyadan soyutlamaya çalışmadığını söyledi.
İngiltere'de genel seçimlerin en geç 2015'te yapılması planlanıyor. Ancak kamuoyu yoklamaları, şu anda Muhafazakar Parti'nin İşçi Partisi'nin çok gerisinde olduğunu gösteriyor.
Rekor seviyedeki bütçe açığını kapamak için kemer sıkma önlemleri uygulayan İngiltere Başbakanı David Cameron'ın 2015'teki seçimlerde hayal kırıklığına uğrayabileceği belirtiliyor. |
http://haber.stargazete.com/dunya/ingiltere-basba ...ber-721805
Cameron AB'den yaka silkmişe benziyor. Birlik daha tam birleşemeden parçalanmaya başlayabilir.
|
 |
Patron
10 yıl önce - Çrş 23 Oca 2013, 21:33
"Birlik" çatırdıyor...
|
 |
alim80
10 yıl önce - Çrş 23 Oca 2013, 21:33
Batan gemiyi ilk fareler terkedermiş
İngiltere hiç bir zaman gerçek bir AB üyesi gibi durmamıştı zaten
|
 |
hasan42
10 yıl önce - Çrş 23 Oca 2013, 21:49
Bu gün Oxford Üniversitesi'nden bir öğretim görevlisi 5N1K'da İngiltere'nin bunu AB içindeki pazarlık gücünü artırmak için bir taktik olarak ortaya attığını söyledi. Görüşüne dayanak olarak da referandum tarihinin 2017 gibi uzak bir tarih olmasını gösterdi. Hatta David Cameron'a böyle bir referndumda oyunun ne olacağını sorduklarında hayır diyeceğini bile söylememiş. "Reforme edilmiş bir Avrupa Birliği taraftarıyız" cümlesi de David Cameron'un. Belli ki İngiltere bunu bir manevra unsuru olarak kullanıyor.
Üstelik İngiltere gibi imparatorluk yorgunu bir ülkenin ABD'yi ve kıta Avrupasını karşısına alıp tek başına bağımsız politika izlemesi de yürek ister. Sonuçta ABD de İngiltere'nin AB'den ayrılmasına karşı. Hem neden ayrılsın ki?
|
 |
memoli58
10 yıl önce - Çrş 23 Oca 2013, 21:49
Ingilterenin AB de olmasinai aslinda anlam veremiyorum EURO yu kabul etmediler Schengen i istemediler yani AB de bagimsiz hareket etti sadece kend cikarlarini düsündü ..AB ye girmek icin yillarca ugrasti lar ama simdi isin gercegini anladilar cikmak icin bahane ariyorlar..
|
 |
ERTURKDIDIM
10 yıl önce - Prş 24 Oca 2013, 01:53
Eger Cameron secimi kazanirsa ve AB uyeligini referandum a gotururse ki (ingiterede sozunu tutmayan basbakan i mahfeder halk) Ingiliz halki % 70 gibi bir oranla AB den cikalim diyecektir.Tanidigim ingilizlerden edindigim intiba bu yonde.Ingiliz halkinin AB ye hep isteksiz oldugu asikar,zira onlar hala Britanya imparatorlugunun cokmesini hazmedebilmis degiller.Iskocya bile Birlesik Krallik tan ayrilmak istiyor.Ingilizlere gore yeniden Britanya Imparatorlugunu kurabilmenin yolu guclu Ingiltere den geciyor,Yunanistan,Ispanya gibi batmakta olan ulkelerin derdine dusmus bir Ingiltere den degil.
|
 |
berkaysezer
10 yıl önce - Prş 24 Oca 2013, 02:09
İngilizler bugüne kadar Ab de olmasının sebebi zaten ekonomiktir. . .Gelişen küresel dünya da aktör olabilmek için AB ye giren ingilteredir ve yine aynı İngiltere zamanında tarım politikası CAP ten veryansın edip AB ye verdiği paraları geri de istemiştir. . .Mesela demir leydi lakaplı ünlü başbakan thatcher 1979 da avrupa bütçesine daha az para vermek istiyordu çünkü ekonomi onun için önemliydi ve ab den çıkma blöfü tutmuş ve toplanan zirve de ab den istediğini almıştı. Ve ingiltere her sene ödediği bütçeye bundan sonra yüzde 70 daha az ödemeye başlamıştı. Aynı ingiltere daha önceden de İspanya-Fransa gibi tarım ile uğraşan ülkelerin AB Tarım bütçesinden çok fazla faydalandığını ama kendisinin ise bundan minumum düzeyde faydalandığını belirterek verdiği paraların birçoğunu geri almıştır. . .
Fakat şunu da belirtmek isterim ki ingiliz halkı AB den yana değil çünkü İngiltere AB den alacağını aldı ve artık birşey kalmadı ayrıca AB de eski Ab değil eski gücü yaptırımı yok. . .İngiltere de çıkmak ister zararını görmek istemez. . .
|
 |
Güzel fatih
|
 |
mert101
10 yıl önce - Prş 24 Oca 2013, 02:22
İngilterenin cıkması iyi birşey. Ancak Türkiyenin girmesi de iyi birsey. Çünkü Avrupa birligi üye olan ülkelere cok büyük yatırımlar yapıyor. Mesela yunanistanın dogru dürüst sanayisi bile yoktu ama yıllardır avrupayı sömürdü bu sayede ayakta kaldı. Ama en sonunda avrupa ülkelerininde zayıflamaya baslamasıyla birlikte yunanistan tamamen battı. Yani Türkiyenin AB ye girmesi türkiyeye avrupadan gelecek yatırımları arttıracagı gibi ihracatta da daha hızlı büyümemize bile yardımcı olur..
Ama ingiltere icin bu önemsiz zaten avrupa da 3.büyük ekonomi. Sanayisi güclü , ihracatı var. Halkı fakir sayılmaz. Bu yüzden ingiltere avrupadan cıksa ne olur cıkmasa ne olur diye düsünüyorum
|
 |
Aras Berkin
10 yıl önce - Prş 24 Oca 2013, 02:41
Ben anlamadım hiçbir zaman İngiltere'nin AB ile bağını.
Euro kullanmıyorlar, ekonomik olarak ne bağları var ki?
Schengen bölgesinde de değiller...
Bence İsviçre bile daha AB ülkesi İngiltereden.
|
 |
sayfa 1  |