Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1

Haydarpaşa-Pendik banliyö hattı ne zaman kapatılır?
Hiç kapanmayacak, görürsünüz 15.5%  15.5%  [9]
Mart'ta kapanacak, 6 ayda yenilenip 29 Ekim'de açılacak 6.9%  6.9%  [4]
Mayıs'ta kapanır, çünkü hattaki yeni Marmaray trenleri tüp geçite girecek 5.2%  5.2%  [3]
Marmaray CR3 sözleşmesinde 19 Haziran'da kapanacak diyor 48.3%  48.3%  [28]
29 Ekim'de kapatılır 10.3%  10.3%  [6]
Kapatma işi Mart 2014 seçimlerinden sonra olur 13.8%  13.8%  [8]
Toplam Oy : 58

Mehmet Kasım
10 yıl önce - Prş 10 Oca 2013, 17:51
Haydarpaşa-Pendik banliyö hattı ne zaman kapatılır?


Alıntı:
Haydarpaşa-Pendik banliyö hattıyla ilgili senaryolar

Marmaray Projesi banliyö hatları modernizasyonu işi (CR3) kapsamında tren trafiğine kapatılıp yenilenecek ve 3 hatta çıkarılacak olan Pendik-Haydarpaşa banliyö hattının ne zaman kapatılacağı konusundaki spekülasyonlar sürüyor. Yetkililer tarafından kamuoyuna tatmin edici açıklamalar yapılmadığından dolayı çeşitli olasılıklar dillendiriliyor. Olasılıkların kronolojik olarak sıralanması ve senaryolar şöyle:

1-Mart ayında kapatılacak:

Mart ayında hattın kapatılarak hızlı bir çalışma ile 29 Ekim'de hedeflenen Marmaray açılışına yetiştirmek şeklinde ifade ediliyor. Ancak bu bölgedeki alt ve üst geçitlerin yeniden yapılması gerektiği göz önünde bulundurulursa kalan 6 ayda tüm işlerin bitmesinin zor olduğu görülüyor. Bundan dolayı 29 Ekim'de sistemin 3 hat değilde tek hat üzerinden hızlı trenin çalışmasına hazır hale getirileceği de olasılıklar arasında bulunuyor. CR3 sözleşmesinde 19 Mart'ta Halkalı-Sirkeci arasının kapatılacağı maddesi bulunuyor.

2-Mayıs'ta kapatılacak

CR3 sözleşmesine göre 19 Haziran'da kapatılması gereken hattın kapatma tarihinin öne çekilmesi için 1 senedir görüşmeler sürüyordu. Başlangıçta öne almayı istemeyen yüklenicinin 1.5 ay kadar öne çekilmesine razı geldiği konuşuluyor.

Geçtiğimiz günlerde Marmaray Projesi Yetkilisi Halukk Özmen'in TV'de açıkladığı üzere, Haydarpaşa-Pendik arasında çalışan yeni Marmaray trenleri, Mayıs ayında test amaçlı olarak Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme tüp geçit hattına girecekler. Dolayısıyla Pendik-Haydarpaşa banliyö hattında tren sayısının azalması bekleniyor. Bu azalışın hat kapatmaya gidebileceği tahmin ediliyor.

3-Haziran'da kapanacak

CR3 sözleşmesinde yer alan tarih olan 19 Haziran'da kapatılması bekleniyor.

4-29 Ekim'de kapatılacak

Geçtiğimiz hafta, Zaman Gazetesi'nden Sevgi Korkut'un yayınladığı habere göre, Pendik-Haydarpaşa banliyö hattı 29 Ekim'de kapanacak. Ancak bu bilginin kesin bir bilgi olmadığı resmi twitter adresimizden kendisine sorularak teyid edilmiştir.

Kaynak link: http://www.sevgikorkut.com/2013/01/07/banliyoye-v ...aklasiyor/

5-Bu sene kapatma yok, 2014'te bekleniyor

29 Ekim'de Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme tüp geçit hattının hizmete açılmasıyla birlikte trenlerin Söğütlüçeşme'den Pendik'e kadar gitmesi bekleniyor. Dolayısıyla Mart ayında başlayacak çalışmalarla sadece yol yenilenip trenlerin Kazlıçeşme-Pendik işletmesine geçebileceği ifade ediliyor. Kamuoyuna Marmaray açıldı diye ilan edip 2014 seçimlerinden sonra hattın 3'lemesi için tamamen kapatma işlerinin başlayacağı da konuşuluyor. Bu senaryo gerçekleşirse Mart 2014 seçimlerinden sonra kapatılacak hattın 2016'ya kadar açılmama ihtimali bulunuyor.


İlker ERDEM
10 yıl önce - Prş 10 Oca 2013, 18:03



Mehmet Kasım
10 yıl önce - Prş 10 Oca 2013, 19:16

Alıntı:
2-Mayıs'ta kapatılacak

CR3 sözleşmesine göre 19 Haziran'da kapatılması gereken hattın kapatma tarihinin öne çekilmesi için 1 senedir görüşmeler sürüyordu. Başlangıçta öne almayı istemeyen yüklenicinin 1.5 ay kadar öne çekilmesine razı geldiği konuşuluyor.

Geçtiğimiz günlerde Marmaray Projesi Yetkilisi Halukk Özmen'in TV'de açıkladığı üzere, Haydarpaşa-Pendik arasında çalışan yeni Marmaray trenleri, Mayıs ayında test amaçlı olarak Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme tüp geçit hattına girecekler. Dolayısıyla Pendik-Haydarpaşa banliyö hattında tren sayısının azalması bekleniyor. Bu azalışın hat kapatmaya gidebileceği tahmin


Sinyore Serhat
10 yıl önce - Prş 10 Oca 2013, 20:04



sercan ılgaz
10 yıl önce - Cum 05 Nis 2013, 20:15



mertesat07
10 yıl önce - Cmt 06 Nis 2013, 01:17



emrenmert

10 yıl önce - Cmt 06 Nis 2013, 01:25



hasanlive
10 yıl önce - Cmt 06 Nis 2013, 02:17



emrenmert

10 yıl önce - Cmt 06 Nis 2013, 03:01



mehmetkonyar
10 yıl önce - Cmt 06 Nis 2013, 10:20



sayfa 1
ANA SAYFA -> ULAŞIM