Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 3
Berktuğ
site denetçisi

6 yıl önce - Sal 14 Oca 2014, 17:46

BESAŞ SÜT ÜRÜNLERİNDE DE GÜVENİLİR MARKA OLDU
Alıntı:
- BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KASIM AYINDA HİZMETE AÇILAN KELES SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TESİSİNDE ÜRETİLEN AYRAN, KAŞAR, YOĞURT VE LORDAN OLUŞAN TOPLAM 50 TONLUK SÜT ÜRÜNÜ TÜKETİCİYLE BULUŞTU.







Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kasım ayında hizmete açılan Keles Süt ve Süt Ürünleri Tesisinde üretilen ayran, kaşar, yoğurt ve lordan oluşan toplam 50 tonluk süt ürünü tüketiciyle buluştu.

Türkiye’nin en büyük üçüncü, Bursa’nın ise en büyük ekmek üretim tesisi olan BESAŞ, 2 ay önce üretime başladığı süt ürünlerinde de kısa zamanda güvenilir bir marka haline geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin en fazla göç veren dağ ilçeleri Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan’da göçün önlenmesi ve kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla hizmete açtığı Keles Süt ve Süt Ürünleri Tesisi’nde üretilen ürünler tüketiciden tam not aldı. Günlük 30 ton süt işleme kapasitesi bulunan tesislerde el değmeden en gelişmiş makine donanımı ile üretilen ürünler, kentin farklı noktalarındaki 120 BESAŞ büfesinde tüketiciyle buluşuyor. Geçen iki ay içeresinde BESAŞ markalı 22 bin 604 kilo ayran, 12 bin 886 kilo kaşar, 20 bin 943 kilo yoğurt ve 3 bin 196 kilo lor tüketiciyle buluştu. BESAŞ, ürünlerine olan ilgi ise her geçen gün katlanarak artıyor.





Hijyenik ve ekonomik
BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, ekmekte gerçek bir marka olan BESAŞ’ın bu kalitesini süt ve süt ürünlerinde de göstermesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bektaş, “Süt mamulleri üretim tesisinde tek vardiyada yaklaşık olarak 5 bin litre pastörize günlük süt, bin 350 kilogram kaşar, 5 bin kilogram yoğurt ve 5 bin litre ayran Türk damak tadına uygun olarak üretiliyor. Sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilen bu ürünler en ekonomik fiyatlarda halkımızın beğenisine sunuluyor. Önümüzdeki günlerde müşteri talepleri doğrultusunda 700 gramlık taze kaşar ve 1 kilogramlık günlük dil peyrini-tel peyniri üretimine de başlayacağız” dedi.
BESAŞ satış noktalarında 300 ml ayran 60 krş,1 litre ayran 1.75 TL, 1000 gram yoğurt 3.5 TL, 2250 gram yoğurt 6,50 TL, 250 gram Gurme kaşar 5.00 TL, 500 gram Gurme kaşar 9.50 TL, 250 gram Taze kaşar 8.00 TL, 500 gram Taze kaşar 8.00 TL, 500 Gram kahvaltılık lor 3.5 TL’den satışa sunuluyor.

Kaynak: http://www.bursa.bel.tr/besas-sut-urunlerinde-de- ...ber/15731/

Ürünleri hiç deneme şansım olmadı. Bu sefer deneyimime ayranla başlayacağım.


Musa Dmr
6 yıl önce - Sal 14 Oca 2014, 18:08

bu hizmet için belediyeye teşekkürler...



Berktuğ
site denetçisi

6 yıl önce - Prş 20 Şub 2014, 14:27

GURME KAŞAR KAHVALTI SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ OLDU
Alıntı:
- BESAŞ’IN KELES SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TESİSİ’NDE HİÇBİR KİMYASAL MADDE KULLANMADAN ÜRETTİĞİ GURME KAŞAR, KISA ZAMANDA KAHVALTI SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZLERİ ARASINDAKİ YERİNİ ALDI.





BESAŞ’ın Keles Süt ve Süt Ürünleri Tesisinde hiçbir kimyasal madde kullanmadan ürettiği gurme kaşar, kısa zamanda kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasındaki yerini aldı.

Bursa’da 30 yılı aşkın süredir kaliteli, sağlıklı, hijyenik ekmek üretimi ile vatandaşların sofralarında yerini alan BESAŞ, yılların tecrübesini süt ve süt ürünlerinde de göstermeye başladı. Dağ ilçelerinde kırsal kalkınmanın önünü açmak için Keles’e kurulan ve yaklaşık 4 ay önce üretime başlayan Süt ve Süt Ürünleri Tesisinde üretilen gurme kaşar, taze kaşar, ayran, yoğurt ve kahvaltılık lor, kısa sürede tüketiciden tam not aldı. Klasik üretim yöntemlerinin modern makinelerde uygulanarak, sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilen süt ürünleri kentin farklı noktalarındaki 400 BESAŞ bayiinde tüketiciyle buluşuyor.





12 kilo sütten 1 kilo kaşar
Tamamen tüketici sağlığını ön plana alarak yapılan üretim zincirinin en önemli halkalarından birini de Gurme Kaşar oluşturuyor. Günümüzde kontrolsüz ve merdiven altı tabir edilen üretim şekliyle üretilen ve neredeyse 2 kilo süt fiyatına satışa sunular kaşarlar halk sağlığını tehdit ederken, 1 kilogram Gurme Kaşar hiçbir kimyasal madde kullanılmadan 12 litre süt kullanılarak üretiliyor. Protein ve enerji deposu olan Gurme Kaşar, özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocukları başta olmak üzere her yaş grubu için büyük önem taşıyor. Protein, karbonhidrat, yağ, kalsiyum, fosfor, potasyum, çinko ile A, B, D, E ve K vitaminlerini içeren çok zengin bir besin kaynağı olan Gurme Kaşar, 250 gram ve 500 gramlık paketlerle tüketiciye sunuluyor.

Kaynak: http://www.bursa.bel.tr/gurme-kasar-kahvalti-sofr ...ber/16096/

Ürün yelpazesi de bir gün buna paralel genişler.


mustafaguler
6 yıl önce - Prş 20 Şub 2014, 15:13

Ailecek biz de mutfağımız da taze kaşar ürününü bulunduruyoruz. Merak ettiğim ürünler arasında ayran var acaba tadı nasıl? Özellikle Sütaş ve Eker'e göre

Musa Dmr
6 yıl önce - Prş 20 Şub 2014, 15:32

özhan markette de satıldığını görmüştüm diğer marketlerde satacak mı yoksa sadece kendi satış yerinde mi satacak besaş bilgisi olan var mı?



Berktuğ
site denetçisi

5 yıl önce - Sal 11 Mar 2014, 16:45

BESAŞ’TA BİLİMSEL ÜRETİM DÖNEMİ
Alıntı:
- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİYLE KURDUĞU VE BESAŞ’IN 30 YILI AŞKIN DENEYİMİNİN, ÜNİVERSİTENİN AKADEMİK BİLGİ VE DENEYİMİ İLE HARMANLANARAK ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ÇALIŞMALARINA İMKAN SAĞLAMAYI AMAÇLAYAN BESAŞ AR-GE MERKEZİ HİZMETE AÇILDI.
- AR-GE MERKEZİ ŞİMDİDEN ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANA BİLİM DALI VE FLOUR FORTİFİCATİON INITIATIVE ÖRGÜTÜ İLE KOORDİNELİ OLARAK YÜRÜTÜLEN VE BAZI HASTALIKLARIN AZALTILMASI VEYA ORTADAN KALDIRILMASINI AMAÇLAYAN, ÖZEL FORMÜLASYONLARA SAHİP EKMEKLERİN ÜRETİLMESİ YÖNÜNDEKİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARA EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA BAŞLADI.
- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN RECEP ALTEPE, HİZMETE AÇILAN AR-GE MERKEZİNİN BİR ÜRETİM TESİSİNDEN ÖTE ÇÖLYAK, HEMOFOLİ, TALASEMİ, ŞEKER HASTALARI, HAMİLE BAYANLAR, GELİŞMEKTE OLAN ÇOCUKLAR VE YAŞLILAR İÇİN ÖZEL EKMEK ÇEŞİTLERİNİN ÜRETİMİ YÖNÜNDEKİ ÇALIŞMALARLA İNSANLIK ADINA ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENDİĞİNİ SÖYLEDİ.
- ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. KAMİL DİLEK, ÖĞRENCİLERİN UYGULAMALI EĞİTİM ALACAĞI, ÖĞRETİM ÜYELERİNİN BİLİMSEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞI AR-GE MERKEZİ’NDE AYNI ZAMANDA BİLİMSEL UNLU MAMUL ÜRETİMİ İLE İNSANLIK YARARINA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAĞINI VURGULADI.






Büyükşehir Belediyesi’nin Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle kurduğu ve BESAŞ’ın 30 yılı aşkın deneyiminin, üniversitenin akademik bilgi ve deneyimi ile harmanlanarak araştırma ve geliştirme çalışmalarına imkan sağlamayı amaçlayan BESAŞ Ar-Ge merkezi hizmete açıldı. Ar-Ge Merkezi şimdiden Uludağ Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı ve Flour Fortification Initiative örgütü ile koordineli olarak yürütülen ve bazı hastalıkların azaltılması veya ortadan kaldırılmasını amaçlayan, özel formülasyonlara sahip ekmeklerin üretilmesi yönündeki bilimsel çalışmalara ev sahipliği yapmaya başladı.

Bursa’da 1978-1979 yıllarından yaşanan fırıncı grevinin ardından kente başka şehirlerden ekmek getirilmesinin önüne geçmek ve sektörde dengeleyici unsur olması amacıyla dönemin Belediye Başkanı Mustafa Eroğlu tarafından inşasına başlanan ve 1982 yılında da Belediye Başkanı Ekrem Barışık tarafından hizmete açılan BESAŞ, 30 yılı aşkın deneyimini şimdi de sadece Bursa ve Türkiye değil, tüm insanlık yararına kullanacağı önemli bir tesisi Bursa’ya kazandırdı. Büyükşehir Belediyesi’nin Uludağ Üniversitesi işbirliği ile Görükle kampüsüne yaklaşık 3 milyon TL’lik yatırımla kurduğu BESAŞ Unlu Mamuller Araştırma ve Üretim Merkezi, öğrencilerin uygulama yapabileceği bir merkez olmanın ötesinde, aynı zamanda bazı hastalıkların azaltılması veya tamamen ortadan kaldırılması amacıyla özel formüllü ekmek üretimlerine yönelik bilimsel çalışmalara da ev sahipliği yapacak. Halk sağlığına yönelik çalışmalarla büyük önem taşıyan tesis, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile akademisyen ve üniversiteli gençlerin katıldığı törenle hizmete açıldı.





En başarılı belediye şirketi
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada bu dönem belediye şirketlerinin önemli görevler üstlendiklerini, raylı sistem yatırımlarından gemi uçak işletimine, sosyal tesislerden spor tesisi yapımına kadar her alanda belediye şirketlerinin öne çıktığı söyledi. Bursa’nın en büyük Türkiye’nin ise 3’üncü büyük ekmek fabrikası olan BESAŞ’ın da günlük 250 bin, yıllık 80 milyon ekmek üretimiyle Bursa’nın ekmek ihtiyacının yüzde 20’sini karşıladığını hatırlatan Başkan Altepe, BESAŞ’ın da kente spor tesisleri kazandırmasının yanında Keles Süt Fabrikası ile kırsal kalkınmaya önemli bir destek sağladığını kaydetti. Türkiye’nin en başarılı belediye şirketlerinden biri olan BESAŞ’ın yaklaşık 3 milyon TL’lik yatırımla kurduğu Ar-Ge merkezinin de hem yeni ürün çeşitleri hem de halk sağlığı açısından atılmış önemli bir adım olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, tesisin saatte 7500 adet üretim kapasitesi olduğunu kaydetti.





Akademik bilgi harmanlanacak
Başkan Altepe, Ar-Ge merkezinde analiz laboratuvarı, rol ekmek lamine hattı, döner fırın, matador fırın, dinlendirme odası üniteleri, chiller grubu, soğuk hava deposu, ekmek üretim makinası (könig), mobil mikser kazanı, elektrikli katlı fırın, mobil mikser, fermantasyon odası, tartı silosu gibi günümüzün en gelişmiş makine ve teçhizatı bulunduğunu vurguladı. Projenin halk sağlığı açısından önemine vurgu yapan Başkan Altepe, “Ar-Ge tesisi ile üniversitenin akademik bilgi ve deneyimini sanayi kuruluşlarındaki deneyim ile harmanlayarak araştırma ve geliştirme çalışmalarının yapılmasına imkan sağlamayı amaçladık. Bu tesiste, Uludağ Üniversitesi akademik personel ve öğrencileri, ekmek ve unlu mamuller üzerine araştırmalar, deneyler ve denemeler yapma imkanı bulacak. Laboratuvar imkanları sayesinde öğrencilere kendi branşlarında staj imkanı sağlanacak. Akademik kurul ile birlikte bilimsel çalışmalar yürütülecek” diye konuştu.





Bilimsel çalışma başladı
BESAŞ Ar-Ge Merkezi’nin şimdiden insan sağlığı açısından önemli bilimsel çalışmalara ev sahipliği yaptığını ifade eden Başkan Altepe, “Uludağ Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı ve Flour Fortification Initiative örgütü ile bazı hastalık ve rahatsızlıkların azaltılması veya ortadan kaldırılmasını amaçlayan, özel formülasyonlara sahip ekmeklerin üretilmesi için bilimsel çalışmalar başladı. Ayrıca çölyak, hemofoli, talasemi, şeker hastaları, hamile bayanlar, gelişmekte olan çocuklar ve yaşlılar için özel ekmek çeşitlerinin üretimi konusunda da burada önemli çalışmalar yapılacak. Bunların yanında, geleneksel Türk ekmeklerini günümüz teknolojisi ve uzmanların çalışmalarıyla tekrardan tüketicilerin beğenisine sunmak istiyoruz. Ayrıca burada üretilen tüm ürünler ekonomik fiyatlarla kampüs içindeki farklı noktalarda öğrencilerin tüketimine sunulacak. Ar-Ge merkezimiz üniversitemize, Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.



Video:



“1 taşla 10 kuş vurulmuş oldu”
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek de Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle üniversitenin hem fiziki hem de akademik anlamda gün geçtikçe değer kazandığını söyledi. Hizmete açılan BESAŞ Ar-Ge merkezinin de üniversite açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Prof.Dr. Dilek, “Burada Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz, uygulamalı eğitim alabilecek. Akademik kadromuz unlu mamul üretimine yönelik bilimsel çalışmalar yapabilecek. Aynı zamanda yeni geliştirilen ürünlerle halk sağlığına önemli bir katkı sağlanacak. Ayrıca burada üretilip, satışa sunulan ürünlerden üniversitemiz gelir elde edecek. Bu tesisle 1 taşla 10 kuş vuruldu diyebiliriz. Bu tesisleri kampüsümüze kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesine kesen Başkan Altepe ve protokol üyeleri, daha sonra tesisleri gezdi.

Kaynak: http://www.bursa.bel.tr/besas-ta-bilimsel-uretim- ...ber/16316/

AR-GE merkezi hayırlı uğurlu olsun.


En son Berktuğ tarafından Sal 11 Mar 2014, 17:41 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


mustafaguler
5 yıl önce - Sal 11 Mar 2014, 17:06

Besaş sağlam adımlarla gidiyor.

Berktuğ
site denetçisi

5 yıl önce - Çrş 16 Nis 2014, 12:11

BESAŞ Bursamızın gururu olmaya devam ediyor, hakkında yazarların köşe yazıları:

http://www.olay.com.tr/makale/ilhami-yildiz/ekmeg ...22959.html
http://www.olay.com.tr/makale/ihsan-aydin/besas-b ...22960.html


Berktuğ
site denetçisi

5 yıl önce - Prş 26 Hzr 2014, 12:06

RAMAZAN PİDELERİ BESAŞ’TAN
Alıntı:
- BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞİRKETLERİNDEN BESAŞ, HER YIL OLDUĞU GİBİ BU RAMAZAN AYINDA DA PİDE ÜRETİMİNE BAŞLADI. RAMAZAN AYI BOYUNCA BESAŞ BAYİLERİ ARACIĞIYLA VATANDAŞLARA ULAŞTIRILACAK 450 GRAMLIK RAMAZAN PİDESİ 1.25 TL’DEN SATILACAK.



Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BESAŞ, her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da pide üretimine başladı. Ramazan ayı boyunca BESAŞ bayileri aracığıyla vatandaşlara ulaştırılacak 450 gramlık Ramazan Pidesi 1.25 TL’den satılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BESAŞ, tüketicilere sağlıklı ekmeği ucuz fiyatlarla ulaştırma prensibi doğrultusunda, ramazan sofralarını süsleyen Ramazan Pidesi üretimini de başlattı. Geçtiğimiz yıl günlük 18 bin olan ramazan pidesi üretim kapasitesi, yapılan iyileştirme çalışmalarının ardından bu yıl günlük 20 bine çıkarıldı. Fiyat politikasıyla her zaman vatandaşın yanında yer alan Türkiye’nin üçüncü, Bursa’nın ise en büyük fabrikası BESAŞ, 450 gramlık Ramazan pidesini 1.25 TL’den satışa sunuyor. Vatandaşlar, Ramazan ayının ilk günü olan Cumartesi günü kent genelindeki 450’ye yakın satış noktasından Ramazan pidelerini alabilecek.

Kaynak: http://www.bursa.bel.tr/ramazan-pideleri-besas-ta ...ber/17208/

İnşallah üretimi daha da arttırılır.


I Love Green
5 yıl önce - Prş 26 Hzr 2014, 14:36

Besaşla gurur duyuyorum.



sayfa 3
ANA SAYFA -> BURSA - Haberler ve Sohbet