Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
Emrah23
10 yıl önce - Pzr 18 Ksm 2012, 21:54
İstanbul Feshane'de Elazığ Günleri




Barış23

10 yıl önce - Pts 19 Ksm 2012, 18:34
İstiklal Caddesinde Elazığlılar Buluştu!


Alıntı:
Elazığlılar çayda çıra oyunuyla İstiklal Cddesini renklendirdi.


18 Kasım 2012 16:47Önümüzdeki hafta yapılacak olan `Feshane`de Elazığ`ı yaşıyoruz` etkinliği öncesinde bir araya gelen Elazığlılar, İstiklal Caddesi`nde davul zurna eşliğinde çayda çıra oynadılar. İstanbul`da yaşayan Elazığlılar ellerindeki elektronik mumlar ve Türk bayraklarıyla yöresel oyunları olan çayda çıra oyunuyla yabancı turistlerin ilgisini odağı oldu.

Elazığlı çok sayıda vatandaş, 22-25 Kasım tarihlerinde İstanbul`da yapılacak olan `Feshane`de İstanbul`u yaşıyoruz` etkinliğinin tanıtımı için Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Yüzlerce Elazığlı, tanıtımı yapılan etkinliğe İstanbulluların katılmaları için ilginç bir yöntem seçti. Elazığ`ın tanıtımına katkıda bulunmak için `Davetlisiniz` yazılı bir pankartla Galatasaray Lisesi önünde toplanan Elazığlı vatandaşlar, dünyada mumlu dans olarak bilinen çayda çıra oyunlarını oynayarak Taksim Meydanı`na kadar yürüdü. Taksim Cumhuriyet Anıtı`na çelenk bırakan Elazığlılar burada hep bir ağızdan İstiklal Marşı`nı okudu. Davul ve zurna eşliğinde yaklaşık yarım saat çayda çıra oynayan Elazığlılar Taksim Meydanı`nda renkli görüntüler oluşturdular.

Eminönü Elazığlılar Derneği Başkanı Lokman Öztürk amaçlarının vatandaşları 22-25 Kasım tarihleri arasında Feshane`de yapılacak olan `Elazığ Tanıtım Günleri`ne davet etmek olduğunu belirtti. Aynı zamanda hedeflerinin çayda çıra oyunuyla Guiness Rekorlar kitabına girmek olduğunun ifade eden Öztürk, " Hemşehrilerimiz bugün bu organizasyona iştirak ettiler. Bizde kendimize yakışacak şekilde Türk bayraklarıyla bütün İstanbul halkını etkinliğimize davet ettik. Gençlerimiz bir deneme yapmak istediler Guiness rekorlar kitabı için. Bu deneme bizim için güzeldi, hoşumuza gitti ama istediğimiz bu değildi. Onu yapacağımız zaman sizleri çağıracağız" dedi.










Kaynak:İnternethaber.com


Emrah23
10 yıl önce - Pts 19 Ksm 2012, 19:52



kaan_aslan
10 yıl önce - Cum 23 Ksm 2012, 23:45
Elazığ günleri açılışı yapıldı.


Alıntı:
Açılışa Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen BAĞIŞ, Elazığ Valisi Muammer EROL, İstanbul Milletvekili Mustafa ATAŞ, Elazığ Milletvekilleri Zülfü DEMİRBAĞ, Şuay ALPAY, Faruk SEPTİOĞLU, Sermin BALIK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman SELMANOĞLU, ETSO Başkanı Ali ŞEKERDAĞ, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ile oldukça kalabalık bir topluluk katıldı.


Alparslan Yalçın

10 yıl önce - Cmt 24 Ksm 2012, 01:48



ahmet23clk
10 yıl önce - Cmt 24 Ksm 2012, 13:37



hanserin
10 yıl önce - Cmt 24 Ksm 2012, 15:26



Barış23

10 yıl önce - Cmt 24 Ksm 2012, 18:15



Yıldırım23
10 yıl önce - Pzr 25 Ksm 2012, 14:38



soner_23
10 yıl önce - Pzr 25 Ksm 2012, 14:50



sayfa 1
ANA SAYFA -> İSTANBUL - Haberler ve Sohbet