sayfa 5412  |
 |
mertatay
1 ay önce - Cmt 28 Oca 2023, 16:38
Valla o zaman Tuğberk bey ne denir ki raylar üzerinde trenler daha sessiz gitsin diye bir çalışma yapıp gürültüyü öncekine kıyasla arttırmayı başaran dünya üzerindeki tek kurum olabilir bu TCDD.
|
 |
dgn engineer
1 ay önce - Cmt 28 Oca 2023, 19:56
Durakları gösteren ekranda tasarım değişikliği var gibi
(+)
|
 |
Maviden
1 ay önce - Cmt 28 Oca 2023, 22:17
Alıntı: |
Aksine taşlamayı sessiz gitsin diye yaptık diyorlar. |
eski metalik sürtünme sesi gitti yerine retarder sesi geldi.
|
 |
Ferhat1010
1 ay önce - Cmt 28 Oca 2023, 23:06
Bu önceki mesajlarda geçen ray taşlama işini Maltepe - İdealtepe arasına da yapmışlar. Trenler rayda giderken çok tuhaf bir ses çıkartıyor sanki ıkınarak zorla gidiyormuş gibi. |
Bugün bu durumu yaşadım Süreyyaplajından binecem Halkalı yönüne gitmekte olan tren anonsunu kart basarken duydum ve merdivenlerden yukarı çıkarken trenin sesi değişik geldi acaba yeni tren alındı sandım değilmiş.
|
 |
mustafa sayar
1 ay önce - Pzr 29 Oca 2023, 10:13
Marmaray setlerinde anonslar yanlış. Özellikle Yenikapı Söğütlüçeşme arası. Bu hafta 5 kere bindim 2 sinde yanlış okudu. 1 durak kaçırıyorlar. Lcd ekranındada yanlış gösteriyor. Bu gibi basitliklerin kapatılması lazım
|
 |
yusa FİRAT AKGÜN
1 ay önce - Pzr 29 Oca 2023, 23:16
bostancı dudullu metro aktarma anonsu yapılıyormu marmarayda?
|
 |
Ferhat1010
1 ay önce - Pzr 29 Oca 2023, 23:17
Yapılmıyor maalesef inşallah en yakın zamanda M8 aktarma anonsu eklenir.
|
 |
ozgurozkan34
1 ay önce - Pts 30 Oca 2023, 15:57
Valla o zaman Tuğberk bey ne denir ki raylar üzerinde trenler daha sessiz gitsin diye bir çalışma yapıp gürültüyü öncekine kıyasla arttırmayı başaran dünya üzerindeki tek kurum olabilir bu TCDD. |
Daha sessiz gitmesinden ziyade yağmurlu havalarda patinaja düşmesini engellemek için yapılmış olabilir. Geçen yıl da yine aynı dönemde tam kış mevsimine girişte bu uygulama yapılmıştı. Yağmurlu havalarda marmaray kalkışlarda 2-3 kere patinaja düşüyor, sistem cer kesip yeniden cer veriyor. Bu nasıl bir taşlama ise ray çentik çentik yapılmış. Tekerler milimetrik çentiklere takıldığı için ses çıkartıyor.
|
 |
mertatay
|
 |
Cüneyt Ersezen
1 ay önce - Pts 30 Oca 2023, 23:37
Marmaray da daha iyi hizmet için diyor ama T3 te yani yht lerin kullandığı hattı taşlarken paylaşıyorlar.
|
 |
sayfa 5412  |