Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 5412
mertatay
1 ay önce - Cmt 28 Oca 2023, 16:38

Valla o zaman Tuğberk bey ne denir ki raylar üzerinde trenler daha sessiz gitsin diye bir çalışma yapıp gürültüyü öncekine kıyasla arttırmayı başaran dünya üzerindeki tek kurum olabilir bu TCDD.

dgn engineer
1 ay önce - Cmt 28 Oca 2023, 19:56

Durakları gösteren ekranda tasarım değişikliği var gibi

(+)

Maviden
1 ay önce - Cmt 28 Oca 2023, 22:17

Alıntı:
Aksine taşlamayı sessiz gitsin diye yaptık diyorlar.

eski metalik sürtünme sesi gitti yerine retarder sesi geldi.

Ferhat1010
1 ay önce - Cmt 28 Oca 2023, 23:06

Alıntı:
Bu önceki mesajlarda geçen ray taşlama işini Maltepe - İdealtepe arasına da yapmışlar. Trenler rayda giderken çok tuhaf bir ses çıkartıyor sanki ıkınarak zorla gidiyormuş gibi.

Bugün bu durumu yaşadım Süreyyaplajından binecem Halkalı yönüne gitmekte olan tren anonsunu kart basarken duydum ve merdivenlerden yukarı çıkarken trenin sesi değişik geldi acaba yeni tren alındı sandım değilmiş.

mustafa sayar
1 ay önce - Pzr 29 Oca 2023, 10:13

Marmaray setlerinde anonslar yanlış. Özellikle Yenikapı Söğütlüçeşme arası. Bu hafta 5 kere bindim 2 sinde yanlış okudu. 1 durak kaçırıyorlar. Lcd ekranındada yanlış gösteriyor. Bu gibi basitliklerin kapatılması lazım

yusa FİRAT AKGÜN
1 ay önce - Pzr 29 Oca 2023, 23:16

bostancı dudullu metro aktarma anonsu yapılıyormu marmarayda?

Ferhat1010
1 ay önce - Pzr 29 Oca 2023, 23:17

Yapılmıyor maalesef inşallah en yakın zamanda M8 aktarma anonsu eklenir.

ozgurozkan34
1 ay önce - Pts 30 Oca 2023, 15:57

Alıntı:
Valla o zaman Tuğberk bey ne denir ki raylar üzerinde trenler daha sessiz gitsin diye bir çalışma yapıp gürültüyü öncekine kıyasla arttırmayı başaran dünya üzerindeki tek kurum olabilir bu TCDD.

Daha sessiz gitmesinden ziyade yağmurlu havalarda patinaja düşmesini engellemek için yapılmış olabilir. Geçen yıl da yine aynı dönemde tam kış mevsimine girişte bu uygulama yapılmıştı. Yağmurlu havalarda marmaray kalkışlarda 2-3 kere patinaja düşüyor, sistem cer kesip yeniden cer veriyor. Bu nasıl bir taşlama ise ray çentik çentik yapılmış. Tekerler milimetrik çentiklere takıldığı için ses çıkartıyor.

mertatay
1 ay önce - Pts 30 Oca 2023, 16:12

Özgür bey

Ben TCDD’den gördüğüm paylaşım üzerine yorum yaptım. Çalışmamızın amaçlarından biri trenlerin daha sessiz olması deyip sonuç olarak ortaya daha gürültülü çalışan trenler çıkarırsan insanlar eleştirir tabii.

Kaynak: https://mobile.twitter.com/uyalcin_/Reklam_link/161927 ...3673631747

Cüneyt Ersezen
1 ay önce - Pts 30 Oca 2023, 23:37

Marmaray da daha iyi hizmet için diyor ama T3 te yani yht lerin kullandığı hattı taşlarken paylaşıyorlar.

sayfa 5412
ANA SAYFA -> ULAŞIM