sayfa 1  |
 |
erengin
18 yıl önce - Pts 21 Şub 2005, 14:13
Büyük Gazetede olmayan haberler
Cumartesi günü Hürriyet gazetesi..
Gazetede Başbakan'ın otobüsünün önüne atlayarak protesto eden Tekel işçileri
ve SEKA'da işyerlerini terk etmeyen Seka emekçileri ve ailelerine yapılan polis müdahalesi ile ilgili tek bir satır yok.
Bunlar haber değilse ne haberdir?
Örneğin aynı gün Cumhuriyet gazetesi manşetini "İşçiye AKP dayağı" diye atmış.
Hadi Cumhuriyet muhalif gazete ama yorum yapmadan bile ilk sayfaya girecek haberler değil mi bunlar?
Demek ki "Hürriyet bazen bazı haberleri görmemektir".
Neyi okuduğunuzu bilin diye yazdım.
|
 |
Emre_Uzan
18 yıl önce - Pts 21 Şub 2005, 21:00
Artık ipin ucunu iyice kaçırdı Zürriyet ve diğer Doğan medyası. En çok güldüğüm yan ise Wall Street Journal'da Zürriyet için "Anti ABD'ci gazete" diye yazılması. Yahu içinde Verkurtul Özkök'ün olduğu bir gazete için denir mi bu söz? Ya muhterem Cüneyt Ülsever?
|
 |
Murat Tolga
18 yıl önce - Pts 21 Şub 2005, 21:36
askerliğim sırasında görev yaptığım Tank'ın içinde daha önceki mürettebatın unuttuğu bir kitap bulmuştum adı "İMPARATOR" yazarını hatırlamıyorum ama siyasilerin basını kullanarak halkı nasıl uyuttuklarını 70ler panoramasında gayet detaylı bir şekilde anlatıyordu.
--eğer bir şekilde ele geçirirseniz mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
|
 |
cinümit
18 yıl önce - Sal 22 Şub 2005, 00:52
zürriyet görmezlikten geliyor,ntv bilimum avrupa lig maçlarını verip siyasete bulaşmadan günü kurtarıyor...sabah 'türkiyeli gazete'diye dolanıp Atatürk ü reklam yıldızı yapıyor...işte medyamız
|
 |
SALTUK
18 yıl önce - Sal 22 Şub 2005, 18:40
| Alıntı: |
| En çok güldüğüm yan ise Wall Street Journal'da Zürriyet için "Anti ABD'ci gazete" diye yazılması. |
sanirim bunun sebebi hurriyetin genel yayin politikasi degil bazi kose yazarlaridir, cok ilginc bir sekilde hurriyetteki bazi kose yazarlari gazetenin genel yayin politikasina ve mansetlerine ragmen tam tersi yonde yazilar dosemektedir. bende hayret ediyorum mr ozkok buna nasil dayanabiliyor?
sanirim gazeteyi bu birkac kose yazarinin sattirdiginin farkinda yoksa ozkokun veya altaylinin civik civik ve bazen cok komik yazilarini okumak icin kim alir bu gazeteyi?
keske ulkemizde ozgur ve guclu baska medya alternatifleri olsada bu hurriyetteki bazi degerli koseyazarlari oraya gecse o zaman goruruz cok satan gazeteyi 
|
 |
M.Ali
18 yıl önce - Sal 22 Şub 2005, 18:41
O gazeteler acaba Seka kapatılsa, ama işçilere ücret ödenmesine aynen devam edilse bile ülkenin daha az zarara uğrayacağını da yazıyor mu acaba? Çok merak ettim doğrusu.
Böyle Ucuz söylevler atmak çok kolay. Milleti işinden atmayın, aşından etmeyin falan feşmekan. Sanki trilyonlarca zarar bizim cebimizden çıkmıyor. Bu zararlar bizim vergilerimizle finanse edilmiyor mu? Olayın özü; 70 milyondan Seka işçilerine kaynak transferinden başka bir şey değil. Sorarım size, bir kağıt fabrikası nasıl 300 trilyon zarar eder ya? Aklım, hafzalam almıyor benim.
Hükümet zor sınavda, ne yapıp ne edip o fabrikayı kapatmalı. Aksi takdirde büyük özelleştirmeleri hiç yapamaz. Oturdukları yerden devletin kanını emmeye devam eder birileri.
|
 |
Hikmet
18 yıl önce - Sal 22 Şub 2005, 19:03
Çok haklisin..
Zaten Rauf Denktas'1n Türkiye'ye geldiginde bu konuyu irdeledi ve tepki verdi..
"Gerçekleri ne yazikki bir Cumhuriyet birde Yeniçag gazetesinde okuyabiliyoruz."diye!.
Ne yaz1kki kaleler içten yikilmaya çalisil1yor, Yakinda ABD medyadan daha da anti milli olmain1 isteyecek..
Ne Seka var!.. Ne Tekel var!.. Ne Vapurlar1n devri!..
Ne de Türkmenlerin istanbulun göbeindeki protestosunu görebiliyoruz..
Ama dip dalga herseye ragmen büyümeye devam ediyor...
|
 |
SALTUK
18 yıl önce - Sal 22 Şub 2005, 19:06
seka zarar etmis, satalim. tekel zarar etmis, satalim. demiryollari zarar etmis, satalim. nereye kadar arkadaslar.
peki neden zarar etmis? kim zarar ettirmis? kar etmesi mumkun degil mi? bunlari neden tartismiyoruz.
once zarar ettir sonra kamu oyu olustur ve sat. satmak en kolay cozum dikkat edin butun stratejik kurumlar elden cikariliyor. bunlari turk ozel sermayesi satin alsa ve isletse tamam ama nedense satilan bu kuruluslari ya yabanci ortakli turkler satin aliyor yada alinip hemen kapatiliyor ithalatin ve yabanci tekelin onu aciliyor bir degil iki degil bu hep boyle oluyor ve nedense biz bir turlu akillanmiyoruz.
tabi simdi birileri buna paronaya damgasi vuracaklardir.
|
 |
Hikmet
18 yıl önce - Sal 22 Şub 2005, 19:11
M.ali peki sen o bat1r1lan fabrikan1n sorumlusunun o tertemiz i_çiler olmad1dn1 biliyormusun?
Peki sen Sekan1n izmit demek oldugunu biliyormusun?
peki 300 trilyonun o yigici-amerikancI bir avuç libos taraf1ndan yendigini biliyormusun?
Sana hiç mi kat1lm1yorum.. Medya büyük bir isbirligi ile ülkeyi kaosa dogru götürüyor. Bunun tam bilincidede degiller, çünkü herseye iktisadi aç1dan yaklas1yorlar...
|
 |
Hikmet
18 yıl önce - Sal 22 Şub 2005, 19:22
Bir çok arkadas gerçekleri görebiliyor iste.. Gerçegi görenler göremeyenlerden daha dazla iste!!!..
Göremeyen ve görüpte isisne gelmeyenler ise ne yazikki körükörüne ameriken kültürünün esiri olmus kisiler.
Ama Artik Türkiyede rambolar devri bitmistir..Türk halki uyanmist1r..
Türk kültürü tekrar dirilise geçecektir, bunda utan1lacak bir seyde yok, aksine gurur duyulacak sey var...
Disarida iki borsa, isletme okuyan bas1m1za dervis kesiliyor...Bu tam bir asag1l1k kompleksidir aarkadaslar....
|
 |
sayfa 1  |