Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Elazığ Mutfağı 154 Çeşit Yemeği, Tatlısı ve İçeceğiyle Türkiye 2.si
« önceki   1234 ... 282930   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
sayfa 3
huseyin yildirim
6 yıl önce - Sal 21 Ağu 2012, 22:21



Emrah23
6 yıl önce - Sal 21 Ağu 2012, 22:26



Emir ERTEN
6 yıl önce - Çrş 22 Ağu 2012, 01:54



Alparslan Yalçın

6 yıl önce - Prş 06 Eyl 2012, 21:53



Barış23

6 yıl önce - Pzr 30 Eyl 2012, 11:06



Emrah23
6 yıl önce - Cmt 22 Arl 2012, 14:12



vakabayaşi
6 yıl önce - Çrş 26 Arl 2012, 23:02
En güzeli Patile




zirvegsm
6 yıl önce - Çrş 02 Oca 2013, 12:11



Tolga Eroğlu
6 yıl önce - Cmt 12 Oca 2013, 14:38

Alıntı:
Balakgazi Böreği İçin Krep Tarifi:

2 su bardağı süt
1 adet yumurta
2,5 çay fincanı un
Yarım çay kaşığı tuz
Balakgazi Böreği İç Harcı:

250 gr. dana kıyma
2 baş soğan
1 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Kızartmak için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Balakgazi Böreği Hazırlanışı:

2.5 çay fincanı unu, 1 adet yumurtayı ve 2 su bardağı sütü iyice çırparak sıvı bir hamur haline gelmesini sağlayın. Yanmaz bir tavaya az miktarda yağ koyarak kızdırın. Unutmayın yağı ne kadar az koyarsanız krep o kadar lezzetli olur. Tavaya bir kepçe yardımı ile krep hamurunu dökün ve tavayı sallayarak hamurun tavanın tabanına yayılmasını sağlayın. Arada sırada tavayı sallayarak krep hamurun yanmasını engelleyin. Krepin bir tarafı pişince diğer tarafını da pişirin. Krepleri pişirdikten sonra bu sefer böreğin iç harcını hazırlamaya geçin. İç harcı için kıymayı, soğanı, ince kıyılmış maydanozu, karabiber ve tuzu bir tencerede kavurun. Hazırladığınız harcı kreplerin içerisine sarın. Sardıktan sonra krepin açılmaması için iki ucunu bir araya getirip enine doğru bir kürdan batırın. Sonra krepleri yumurtaya daha sonra da galeta unu veya çıtır pane harcına batırarak yine yanmaz bir tavada tek tek kızartın. Tavadan aldıktan sonra isteğinize göre salçalı sos, ketçap yada mayonez ile servise sunun. Afiyet olsun.

Püf noktası : Hem krepi hazırlarken hemde iç harcı koyduktan sonra çok fazla yağ kullanmazsanız daha lezzetli olur. Ayrıca krepler yağdan alındıktan sonra kalın bir peçete üzerine koyarsanız yağı çeker.



resull eren aksoy
6 yıl önce - Cmt 12 Oca 2013, 14:49

Alıntı:

  (+)


valla bu balıkta gözüm kaldı.benim kuzen elazığ'da polislik yapıyor çok güzel bir şehir olduğunu söylüyor.özellikle insanının erzurum'a olan sevgisinden dolayı arasıra elazığdan cargo geliyor ve kömelere bayılıyorum süper lezzet diğer kömelere benzemiyor ısırıyorsun ağzında eriyor yumuşak
zirvegsd elazığ'a gelirsem irtibata geçekte bana bi balık ziyafeti çektir



sayfa 3
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
« önceki   1234 ... 282930   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET