1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1  |
 |
Kayıp
10 yıl önce - Prş 12 Nis 2012, 14:21
Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi
"11.04.2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6287 sayılı kanunla Üniversitemizin adı resmi olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değişmiştir."
[url=]http://www.konya.edu.tr/haber/32[/url]
Vatana ve Millete Hayırlı Uğurlu Olsun.
Yalnız ben bu üniversiteye Konya veya Meram Üniversitesini daha çok yakıştırmıştım. Keşke üniversitelerimize kim olursa olsun siyasi isimler verilmeseydi (Atatürk hariç).
|
 |
BuGRaCaN
10 yıl önce - Prş 12 Nis 2012, 16:27
Atatürk de dahil hiç bir liderin herhangi bir üniversiteye isimlerinin verilmesine taraf değilim. Bu liderlerin hiçbiri taraflarüstü olmamıstır, hepsi siyasi taraftır.Bırakınız liderler halkın gönlünde yasasın.
|
 |
Karaman Ahmet
10 yıl önce - Cum 13 Nis 2012, 02:08
Alıntı: |
Atatürk de dahil hiç bir liderin herhangi bir üniversiteye isimlerinin verilmesine taraf değilim. Bu liderlerin hiçbiri taraflarüstü olmamıstır, hepsi siyasi taraftır.Bırakınız liderler halkın gönlünde yasasın. |
Yanliz burada unutulan olay sayin Prof. Dr. Necmettin Erbakanin siyasi kimliginin yaninda onun bilim adami kimligi.....
Almanyada Leopar tanklarinin gelistirilmesinde rolü olan, Gümüs motoru kurup ilk yerli motorun üretilmesine öncü olan, Devrim otomobilinin gelistirilmesinde önemli rol üstlenmis olan bir bilim adamimizin Konyamizda bir üniversiteye adinin verilmesi bence cok isabetli olmus.....kendisi Sinoplu olsada, Konya ile her zaman önemli bir bagi olmustur...simdi ise bu degerli bilim adamimizin ismi Konyada bir üniversitede gelecek nesillere örnek olarak yasatilacaktir.
|
 |
FaCe42
10 yıl önce - Cum 13 Nis 2012, 12:04
Ben büyük devlet adamlarının ya da tarihte iz bırakmış büyük şahsiyetlerin isminin, yaşatılması için böyle kalıcı eserlere verilmesine karşı değilim. Ama siyasi bir görüşün sahibi olan kişilerin isminin verilmesi bence doğru değil. (özellikle yakın tarih siyasilerinin) Çünkü her görüşün bir karşı görüşü olmasından dolayı bu tip uygulamalar insanların kutuplaşmasına ve önyargıların artmasına sebep olur diye düşünüyorum. Ama bir Yavuz Sultan Selim, bir Fatih Sultan Mehmet, bir Akşemsettin, Bir Oğuz Kağan isimleri ve daha ismini yazamadığım binlerce tarihi kişiliğin isimleri konulsa bence daha mantıklı olur ve toplumun tamamında da kabul görür
|
 |
mstfkonya
10 yıl önce - Cum 13 Nis 2012, 14:02
Alıntı: |
Yanliz burada unutulan olay sayin Prof. Dr. Necmettin Erbakanin siyasi kimliginin yaninda onun bilim adami kimligi..... |
Çok yanlış bir düşünce.
O halde bazıları da diyebilir ki; Kemal Kılıçdaroğlu çok iyi bir Maliyeci idi. Bu kimliğini yaşatalım, İstanbul Üniversitesinin ismini Kemal Kılıçdaroğlu yapalım. Ne dersiniz?
O kadar seviliyorsa sevenleri vakıf kurup üniversite açsınlar, kimse niye bu ismi verdiniz demez. Adı Konya Üniversitesi olarak benimsenmiş, şehrin bir simgesi haline dönüşen üniversiteye büyük haksızlık yapıldı. Kabul edilebilir tarafı yok.
|
 |
sayfa 1  |
ANA SAYFA -> KONYA
|