Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Adana Yemekleri - [KÜLTÜR]
« önceki   123 ... 454647   sonraki »

ANA SAYFA -> ADANA
cevap yaz
sayfa 46
önens

2 yıl önce - Cmt 01 Tem 2017, 18:22



Alıntı:
Tavuklu, Beşamel Soslu Patates Dolması


Ana malzemeler:
•3 kg. patates
•1 küçük boy tavuk (400 gr. Haşlanmış)
Not: Haşlama suyuna konacak malzemeler: Defne yaprağı, biberiye, kekik, tane karabiber, tuzot, havuç

Dolma içi malzemeleri:
•Bir bardak, minik doğranmış ceviz (100 gr.)
•Bir demet dereotu
•Bir adet büyük boy minik doğranmış salçalık biber
•50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Malzemesi
•6 yemek kaşığı un. (150 gr. Un)
•50 gr. Tereyağı
•5 yemek kaşığı sıvı yağ
•3,5 bardak tavuk suyu
•1,5 bardak süt
•½ çay kaşığı muskat (hint cevizi)

Mayonez Malzemesi
•2 yumurta akı
•2-3 diş ezilmiş sarımsak
•Yarım limon suyu
•1 su bardağı çiçek yağı
•1 çay kaşığı tuz

Beşamelin Yapılışı
6 yemek kaşığı un, 50gr tereyağı ve 5 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye konur ve hafif sarartılır. Ilıdıktan sonra içerisine 1.5 bardak süt ve 3.5 bardak tavuk suyu konur ve karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. İçerisine ½ çay kaşığı muskat ve tuz konur.
Not: Hazırlanan beşamelin 2/3 ü didiklenmiş tavuğa konur. 1/3 beşamelin içine iki bardak süt konur ve bir kenara ayrılır.
Mayonezin Yapılışı
Karıştırıcıya(blender) yumurta akını, tuzu koyup çırpınız. Ezilmiş sarımsağı, limon suyunu ilave edip yavaş, yavaş sıvı yağı ilave ediniz. Beyaz köpük olana kadar çırpınız.

Not:
•Yumurta akı ile yapılan mayonezi diğer mayonez gibi kullanabilirsiniz.
•Yarım ölçü yapabilirsiniz.
•Derin dondurucuda iki ay saklanabilir

Ana Yemeğin Yapılışı:
•Tavuğun derisini çıkarıp atınız. İçerisine biberiye, defne, kekik, soğan, havuç, karabiber, tuz koyup haşlayınız ve soğuduktan sonra minik minik didikleyiniz.
•Patateslerin kabuklarını soyup, içlerini oyup kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlayıp soğuduktan sonra yağda kızartınız.
•Didiklenmiş tavuğa beşamelin 2/3 ‘ünü koyunuz. 3 kaşık mayonez, 50 gr. rende kaşar, minik doğranmış ceviz, dereotu, kırmızı biber koyup karıştırınız. Ve böylece hazırlanmış olan içle patatesleri doldurup bor cama sıralayınız.
•Bir kenara ayırdığınız beşameli dolmaların üzerine döküp bor camın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp,fırında 45 dk. pişiriniz. Fırından çıkarmadan üzerine rende kaşar serpiniz ve 5 dakika daha fırınlayınız.



Adana birçok Boşnak var onların yemekleride çok güzel .onların yemeklerinden biri tabi biraz Adana ya özgü .Biraz karışım olmuş Annemin yapmış olduğu bir tarif bu.


önens

2 yıl önce - Pzr 16 Tem 2017, 01:15

Alıntı:







ADANA'da sıcaktan bunalanlar, doğada kendiliğinden yetişerek seyyar tezgahlarda buz kalıpları arasında soğutularak satılan dikenli incirle serinlik arıyor.
Anavatanı Güney Afrika olan ve kıraç- kireçli topraklarda yetişen küçük saksılarda kaktüs olarak yetiştirilen, doğal ortamda dev ağaçlar şeklinde büyüyen dikenli incir, Çukurova Bölgesi'nde büyük ilgi görüyor. Vücut direncini artırıp sindirim sistemini çalıştırdığına inanılan ve 'Hint inciri' olarak da adlandırılan bir çeşit kaktüs meyvesi dikenli incir, tanesi 1 liradan satılıyor. Üzerindeki dikenli kabuk tabakası temizlenip seyyar tezgahlarda buz kalıpları arasında soğutularak satılan organik dikenli incir, serinlemeye çalışan kişilerce tüketiliyor. Dikenli incirin sağlığa yararları ise şöyle anlatılıyor:
"İshal ve dizanteriye karşı, sindirim sistemini rahatlatıcı ve kabızlığı giderici, kan şekeri düzenlemesi, kolesterol oranını düşürme, tok tutma ve yemeklerden alınan yağın vücut tarafından emilimini azaltma gibi özelliği bulunuyor. C vitamini yönünden oldukça zengin olan dikenli incirin vücut direncini arttırıp güç ve zindelik sağladığına inanılıyor. Ayrıca aşırı kilolarından kurtulmak isteyenler için de faydalı bir besin olarak biliniyor."

http://www.hurriyet.com.tr/cukurovada-dikenli-inc ...r-40519748



Adana da çok sevilip tüketilen yararlı bir meyve.







.



Resul GUL
2 yıl önce - Pzr 16 Tem 2017, 09:37

Bir çok yararı olan Hint İnciri Burada Dikenli İncir ya da Lap İnciri olarak biliniyor Yazın sıcaklarda güzel serinletici tropik bir meyve..



önens

2 yıl önce - Çrş 30 Ağu 2017, 22:02

Adana 'nın büyük boy lezzetleri





2 metrelik Adana kebap



500 gr etli Adanaya özel 4 katlı hamburger



Adana nın özel tepsi böreği



Üç katlı kaymaklı tel kadayıf



Halka tatlı büyük boy


Resul GUL
2 yıl önce - Çrş 13 Eyl 2017, 12:04
Cezerye..


Adana da yıllardan beri yapılıp yenilen bir Tatlı Cezerye..

Üretimi yapılan İşletmelerden birisi de 1946 dan beri faaliyet gösteren Yeni Uğur Lokumcusu.Üretim Yeri Büyüksaat Civarında..







sayfa 46
« önceki   123 ... 454647   sonraki »
ANA SAYFA -> ADANA