konu yasar nuri olunca nedense bi kesim bilinen ve klasik sozlerle elestiriyor..mezhep karsitligi,namaza gerek yok, ulemayi tanimam,vs vs, diye devam eden,hakarete kadar varan agir sozler..hocanin kitapligimda hemen hemen butun eserleri mevcut,, bu oldukca agir sayilan sozleri ben ne okudum nede duydum.
bir allahin kuluda şu kitabinda şu din karsitligi var demez,diyemez..yorumlarini veya kitaplarini begenmeye bilirsiniz,ama bu begenmeme kimseye iftira atma hakki vermez, biraz insaf..
dersenizki ne yapalim yani butun bilinen mezhep imamlari veye islam alimleri ne zulumler,ne iftiralara ugramislardir,, bu ise siradan bir ilahiyatci veya din bilgini yada sosyete hocasi her neyse,bunuda biraz hirpalama hakkimiz olsun, derseniz buyrun sizin olsun bunada birsey demem.agzinizdan cikan veya yaziya dukulen her sozun kulu bir yana birakin, Allah katinda bir yere not edildigini bildiginize şuphem yok...saygilarimla
Bence Islam Aleminin ender yetistirdigi bir Ilahiyat Hocasi.Adam birikimlerini halkla paylasiyor isteyen faydalanir isteyen faydalanmaz ama hakaret etmek her insanin zaten almis oldugu ahlaki degeri gösterir.
Büyük gecmis olsun Yasar Hocaya
Ben dine ve Hz. peygamberimize karşı hiç bir yanlış lafını duymadım, hep savunucu olarak gördüm, bazı açıklamaları da bana gayet mantıklı geldi. Özel hayatına da karışmak bize düşmez, kendi bileceği iştir. Ama iyi örnek olması gerekmektedir diye düşünüyorum.
Öncelikle geçmiş olsun. Allah'tan acil şifalar diliyorum.
Öztürk, İslam'ı Arap sömürüsünden kurtarıp kendi özüne döndürmeye çalışan ender isimlerden birisidir. Söylediklerinde her zaman Kuran'ı baz alır. Öyle de olmalı zaten. Ama nedense bütün bunlar birilerin gözüne sürekli batar. Çünkü onların ipliğini pazara çıkarmıştır. Dinden nemalananları, dini kullananları deşifre ettiği için sevilmez. Ve o din istismarcıları öyle büyük bir propaganda yaparlar ki vatandaş da inanır. Lütfen uyanık olalım. Kimin ne olduğunu görelim. "Allah ile Aldatmak" diye kitap yazan birinin sevilmemesi normal ama en azından anlamaya çalışalım. Ne dediğine dikkat edelim!
Hocanın dediğini yap, gittiği yoldan gitme diye eski bir deyim vardır, işte Yaşar Hoca' nın durumuda bunu yansıtıyor gibi görünüyor ama şunuda hemen belirteyim ki din baronlarının, dini kullanan siyasilerin, dincilerin (Dindarları kastetmiyorum) ve tarikat şeyhlerinin gerçek yüzlerini ortaya döken aydın bir din adamıdır. Yaşar Hoca' yı bu yönden yıkamayan müstevliler özel yaşantısını deşerek karalamaya ve çamur atmaya yelteniyorlar. Bu Dünya' da günah işlemeyen bir kişi bile olamıyacağına göre, herkes işlediği günahların hesabını birgün Allah' a verecektir. Bu nedenle özel yaşantısı kimseyi ilgilendirmez. Gönül isterki herkes gibi o' da iyi amellerle yüce Rabb' in huzuruna çıksın. Sevgiyle kalın.
- Henüz dokuz yaşındayken hafız olan,
- On yıl klasik medrese eğitimi alan,
- İlahiyat ve Hukuk tahsili yapan,
- 12 yıl imamlık ve vaizlik yapan,
- Doktorasını İslam Felsefesi üzerine yapan,
- Ortadoğu, Balkanlar, Avrupa ve Afrika ülkeleri, ABD, Güney Kore ve Japonya’da kendi alanı ile ilgili akademik araştırmalar yapan,
- ABD- New York’ta (The Theological Seminary of Barrytown) bir yıl misafir profesör olarak “İslam Düşüncesi” dersleri okutan,
- Yurtdışında ve yurtiçinde pek çok yerde İslam zihniyeti, insan ve insan hakları konularında konferanslar veren,
- Türk üniversitelerinde öğretim üyesi ve dekan olarak 26 yıl görevde bulunan
- Büyük çoğunluğu İslâmiyet hakkında elliye yakın kitabı olan,
- Kur’an’ın Yorum Katılmamış İlk Türkçe Çevrisi”ni yapan bilim adamı olarak da anılan.
(1993-2003 yılları arasında 126 baskı yapan bu çeviri, “Türkiye Cumhuriyeti Tarihinin En Çok Baskı Yapan Kitabı” sayılmaktadır.)
Prof. Dr.Yaşar Nuri Öztürk’ü eleştirirken bu konulardaki KENDİ birikimimize bir bakmalıyız, sonra da beğenmediğimiz yanları varsa hakarete varan cümlelerden kaçarak eleştirmeliyiz..
Bu dediklerinize sadece gulerim
Bu adam namaz ciplak kilinabilir diye sapik bir fetva da bulunmamismiydi? oysa Kur'an-ı Kerim'de ortunmek ile ilgili acik ayetler mevcut iken (ki namazin sarlarindan biride Setr-i Avret'tir...)
Bu dediklerinize sadece gulerim
Bu adam namaz ciplak kilinabilir diye sapik bir fetva da bulunmamismiydi? oysa Kur'an-ı Kerim'de ortunmek ile ilgili acik ayetler mevcut iken (ki namazin sarlarindan biride Setr-i Avret'tir...)
Dinden nemalanmak,dinden rant sağlamak ile ilgili yazdığım cümleyi ortadan bölerek böyle yönlere çekmeniz gayet normal.
Kendini İslamiyetin sahibi sanan arkadaşlara bir tavsiyem var.
Yaşarken bütün malını,mülkünü dağıtan Yüce Peygamberimiz Hz.Muhammed'in(as) bu sünnetini yerine getirin de görelim samimiyetinizi.
Devlet hazinesinden çaldığı elbiseyle savaşa girip ölen Sahabenin cenaze namazını kılmayan ve onun şehit olmadığını belirten Peygamberimizin yolunda olduğunu iddia eden bizler Kamu Malını nasıl çalıp çırpıyoruz.
Bırakın Yaşar Nuri'nin veya başka birinin açıklamalarındaki yanlışı(göreceli) da halimize bir bakalım.