1 milyon Türkiye fotoğrafı
|
 |
İ.Hakkı Erdoğan
11 yıl önce - Pts 12 Arl 2011, 00:44
Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü Yenileniyor
| Alıntı: |
TOKİ'den Gazi Üniversitesi'ne modern kampüs
Yüksek öğrenim alt yapısını güçlendirmek için üniversitelerle işbirliğine giden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye'nin köklü yüksek öğrenim kurumlarından Başkent Ankara'daki Gazi Üniversitesi'ne modern binalar kazandıracak. TOKİ, Gazi Üniversitesi'nin merkez kampüsüne iki adet 10'ar katlı enstitü binası, Edebiyat Fakültesi, Fizik Kimya ve Biyoloji Laboratuvarı, Konservatuar binası ve konser salonu inşa edecek.
TOKİ, üniversitelerle yapılan işbirliğiyle yüksek öğrenimin alt yapı ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalara hız verdi. 7 üniversite kampüsünü yatırım programına alan TOKİ, şimdi de Türkiye'nin köklü yüksek öğretim kurumlarından Gazi Üniversitesi'nin merkez kampüsüne yeni eğitim binaları yapacak.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Gazi Üniversitesi ile TOKİ arasında yapılan işbirliğiyle üniversite modern yapılara kavuşacak. Bu kapsamda, Gazi Üniversitesi'nin merkez kampüsündeki kullanım ömrü dolmuş binalar yıkıldı. Yerine her biri dört kat bodrum ve zemin kat üzerine, iki adet 10'ar katlı enstitü binası, üç katlı merkez laboratuarı, 3 katlı Fizik Kimya ve Biyoloji Merkez Laboratuarları, 3 katlı Edebiyat Fakültesi, 2 katlı konservatuar binası ve 2 katlı konser salonu inşa edilecek.
-İhale ''ön yeterlik'' usulü ile yapılacak-
Gazi Üniversitesi merkez kampüsüne yapılacak binaların ihalesi, Kamu İhale Kanunu'nun ''belli istekliler arasındaki ön yeterlilik'' usulüyle 22 Aralık'ta yapılacak. İhaleye katılan firmalar puan sistemine tabi tutularak ilk yedi firma belirlenecek. Daha sonra bu yedi firmadan teklifler alınacak. Teklifler değerlendirilerek İdare tarafından nihai karar verilecek.
TOKİ, Gazi Üniversitesi için merkez kampüsünde yapacağı modern binaların yanı sıra Gölbaşı'da da Sanat Tasarım Fakültesi inşa ediyor. Sanat Tasarım Fakültesi'nin ihalesi 26 Ağustos 2011'de yapılmıştı. |
http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=1211463& ...ern-kampus
İhale duyurusu
http://www.toki.gov.tr/programlar/ihale/c_ilangos ...sp?id=1904
TOKİ ile Gazi bu proje kapsamında bir anlaşma yapmışlardır. TOKİ bu yatırımı neye karşılık yapıyor acaba. Daha önce Gazi, Çukurambar'daki arazisini kat karşılığı vermişti. Sonra bir şeyler oldu o araziler kaldı. Acaba bu sefer üniversite o arazileri TOKİ'ye verip karşılığında bu binaları mı yaptırıyor?
Eğer öyleyse Çukurambar'ın Eskişehir Yolu girişindeki Gazi Üniversitesi arazisi TOKİ tarafından gelir paylaşımı ile değerlendirilebilir.
|
 |
Cihan91
11 yıl önce - Pts 12 Arl 2011, 01:08
Bahsettiğiniz arazi tam olarak nerede, şuan Pasikif İnşaat la birlikte Next Level projesinin yapıldığı yere yakın mı?
En son Cihan91 tarafından Pts 12 Arl 2011, 01:21 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
serkan33
11 yıl önce - Pts 12 Arl 2011, 01:14
| Alıntı: |
| Bir de Beşevler kampüsünü de yenileseler keşke, tamamen olmasa da binaların bir kısmı elden geçirilebilir. |
Farkındaysan zaten yeni bir kampüs inşa ediliyor demiyor, merkez kampüs yenileniyor diyor, Gazi'nin merkez kampüsü de Beşevler'deki zaten, bu durumda Beşevler Kampüsü yenileniyor kısacası
|
 |
İ.Hakkı Erdoğan
11 yıl önce - Pts 12 Arl 2011, 01:16
Ambrossia'nın çaprazındaki boş alan ve karşısı, Gazi Üniversitesi'ne ait diye biliyorum.
Arazi aslında bir AOÇ arazisi, zamanla talan ede ede Çukurambar'ın orta yerinde bir parça, ada gibi, sağı solu kapılmış AOÇ arazisi kalmış. Onu da Gazi Üniversitesi AOÇ'den satın almış. Sonra orayı kat karşılığı verdiler ama Büyükşehir 200 metre ilerisini yüzde 60'larla verirken burayı yüzde 40'la verdiler. Çok sorun çıktı kaldı öyle.
Şimdi Gazi Üniversitesi o arazilere yeniden el atmış olabilir TOKİ ile beraber.
|
 |
İ.Hakkı Erdoğan
11 yıl önce - Prş 16 Şub 2012, 01:02
TOKİ, Gazi'nin Çukurambar'daki arsaları için proje çalışmalarına başlamış. Yakında ihalesini yapar diye tahmin ediyorum. Next Level ayarında bir proje daha o bölgeyi iyice uçurur.
|
 |
İ.Hakkı Erdoğan
11 yıl önce - Pzr 12 Ağu 2012, 16:49
GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KAMPÜSÜ BİNALARI İLE ALTYAPI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ İNŞAATI İŞLERİ
-1 Adet Edebiyat Fakültesi, 1 Adet FKB Merkez Laboratuvarı, 2 Adet Enstitü, 1 Adet Konservatuar ve Konser Salonu Binaları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşleri-
Yüklenici : Gestaş İnşaat
Sözleşme tarihi - İşin süresi : 21.06.2012 - 550 gün
Sözleşme bedeli : 71.9 milyon TL
|
 |
ZaferB66
10 yıl önce - Cum 11 Oca 2013, 12:35
Hürriyet 11.01.2012
Gazi’nin zararı 700 milyon TL
YÖK’ün internet sitesine yapılan saldırı sonrasında gündeme gelen Gazi Üniversitesi’nin arazi sözleşmelerinden 700 milyon liraya yakın zarar ettiği iddia edildi.
YÖK’ün internet sitesine yılbaşı gecesinden sonra bir kez daha saldıran RedHack, Gazi Üniversitesi’nde eski rektör Kadri Yamaç döneminde yaşanan arsa krizini de yeniden gündeme taşıdı.
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, belgelerde yer alan iddiaları ve arsaların son durumu hakkında Ankara Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Rıza Ayhan döneminde açılan davayla arsaların üniversiteye geri verildiğini söyleyen Büyükberber, şu bilgileri verdi:
MAHKEME SÖZLEŞMEYİ YOK SAYMIŞ
“Atatürk Orman Çiftliği arazisinden 1982 yılında Tıp Fakültesi hizmetinde kullanılmak üzere dönemin cumhurbaşkanı Kenan Evren imzası ile çıkan 2547 sayılı yasa ile Çukurambar’daki arazinin yanı sıra dört parça arsa daha Gazi Üniversitesi’ne tahsis edilmiş. 2006 yılında Kadri Yamaç döneminde bu beş arsa Kuzu İnşaat’a öğrenci yurdu, rezidans, iş merkezi ve ofis karşılığında verilmiş. Kuzu İnşaat Çukurambar’daki arsa için AOÇ’ye 5 milyon 400 bin TL yatırmış. 2010 yılında bu sözleşme mahkeme kararıyla yok sayılmış ve beş arsa üniversiteye yeniden devredilmiş.
YENİ BİNALARA KARŞILIK DEVREDİLMİŞ
2010 yılının 10. ayında Rıza Ayhan döneminde bu beş arsa, üniversitenin Ders Aletleri Yapım Merkezi arsasına yeni yapılacak binalar, yeni Hukuk Fakültesi ve Gölbaşı’na yapılacak Sanat Tasarım Fakültesi karşılığında TOKİ’ye devredilmiş. TOKİ arsalar karşılığında üniversitemize değeri 99 milyon TL’yi bulan binalar yapacak. Sözleşme gereği binaların yapımı tamamlandıktan sonra kesin hesap yapılarak mahsuplaşılacak. Ders Aletleri Yapım Merkezi arsası üzerine yapılacak binalar imar durumundan dolayı ihalesi yapılmış ancak inşaata başlanılamamıştır. Hukuk Fakültesi inşaatına da başlanılamamış ancak, Gölbaşı’nda yapılacak Sanat Tasarım Fakültesi inşaatı devam etmektedir.”
ORTALIĞI BİRBİRİNE KATARDIK
“Araziler, üniversitenin döner sermaye gelirleriyle alınsaydı ortalığı birbirine katardık diyen Büyükberber, “Zamanında AOÇ’den alınıp üniversiteye verilen bir arazi. Şu anda devletin arazisi, yine devletin bir kurumu tarafından değerlendiriliyor. Söz konusu semtlerde üniversite olarak büyümek de mantıklı değil. Kampüsümüzün etrafı bizim için çok daha değerli. Yeni binalara çok ihtiyacımız var. 80 bin öğrencinin 60 bini kampüs içinde, 370 dönüm arazide duruyor. Çoğu bölümlerde sınıf yok” diye konuştu.
ARSALARIN BEDELİ 800 MİLYONU BULUYOR
Gazi Üniversitesi tarafından kampüs ve eğitim binalarının yapımı karşılığında TOKİ’ye devredilen arazilerden sadece biri olan Çukurambar Mahallesi’ndeki 57 bin 788 metrekarelik arsa, geçtiğimiz günlerde 275 milyona Türkerler ve Gestaş iş ortaklığına satılmıştı.
Arsalarla ilgili son durumu değerlendiren emlak uzmanları, Gazi tarafından TOKİ’ye devredilen arazilerin toplam değerinin Türkerler ve Gestaş’a satılan arazilerle birlikte 800 milyon lirayı bulduğunu söylüyor. Emlak uzmanları, arsalar karşılığında Gazi Üniversitesi’nin eğitim binasının 99 milyon lirayı bulması durumunda üniversitenin zararının 700 milyon lirayı bulabileceğini iddia etti.
|
 |
salimmsalim
10 yıl önce - Prş 04 Tem 2013, 19:34
Eğitim Fakültesi L blok
Teknoloji Fakültesi C blok
kaynak:gazi.edu.tr
|
 |
erdoğan06tr
10 yıl önce - Cum 05 Tem 2013, 00:58
C Blok aynı Cumhuriyet dönemi yapıları gibi olmuş ve iyi benzetilmiş. Selçuklu diye hiç benzemeyen binalar yapılması gibi olmamış, güzel temsil etmiş bu bina mimarisini.
Diğer binalar ve düzenlemeler de bence yeterli ve gayet güzel olacak gibi duruyor. 
|
 |
|
ANA SAYFA -> ANKARA - Haberler ve Sohbet
|