1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1  |
 |
irfan x
18 yıl önce - Cmt 08 Oca 2005, 04:10
İstanbul Raylı Sistem 2005-2006-2007 Projeleri
Alıntı: |
Raylı Sistemler, 2005’le Birlikte ’Start’ Alıyor
İstanbul’da yeni yılla birlikte Beşiktaş-Kabataş ile saatte 34 bin yolcu taşıması beklenen Kadıköy-Kartal arasında işleyecek olan raylı sistem hizmete girecek.
İstanbul’da yüzyılın başlarında hizmete giren tramvay, 1961’de Avrupa yakasında, 1966’da da Anadolu yakasında hizmet dışı bırakılmıştı... Bu çerçevede 43 yıl önce kaldırılan Eminönü-Beşiktaş hattı, 2005 başında Eminönü-Kabataş hattı olarak yeniden hizmete giriyor. Belediyenin hedefi ise raylı sistemi 20 yılda 500 kilometreye çıkarmak. Raylı sistem projelerinin kısa, orta ve uzun dönem olmak üzere üç aşamada yapılmasını hedefleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1961’de kaldırılan Eminönü- Kabataş hattını 44 yıl aradan sonra yeniden hizmet koyuyor. Ulaşımı, İstanbul’un öncelikli yatırımları arasına alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eminönü-Kabataş hattının yılbaşından hemen sonra hizmete gireceğinin müjdesini verdi.
Toplam uzunluk 22 kilometre
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kısa dönemde yapılması planlanan raylı sistemlerin 2001 ile 2005 arasında bitirilmesini hedeflerken, orta dönem çalışmalarını 2006-2010, uzun dönem çalışmalarını ise 2010-2023 arasında tamamlamayı planlıyor. Tüm çalışmalar sonunda İstanbul’daki modern raylı sistemin toplam uzunluğu 496.8 kilometreye çıkacak ve bu sistemlerinyolcu taşıma kapasitesi günde 1 milyon 485 bin kişiyi bulacak. Öte yandan Marmaray projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte Kartal ile Atatürk Havalimanı arasındaki mesafeyi 1 saate indirecek olan Kadıköy-Kartal Raylı Sistemi de hayata geçiriliyor.
İETT geçtiğimiz günlerde 220 milyon dolara ihale edilen raylı sistem tamamlandığında saatte 34 bin yolcu taşıyacak. Toplam uzunluğu 22 km. olan Kadıköy- Kartal Raylı Sistemi 15 istasyondan oluşacak. Kadıköy Meydanı’ndan başlayarak İbrahimağa Caddesi’ni takip edecek olan raylı sistem, Koşuyolu Mevkii’nden E-5’e çıkarak Kartal’a ulaşacak. Hat üzerinde Kadıköy-İbrahimağa, Acıbadem, Ünalan, Göztepe, Yenisahra, Kozyatağı, Bostancı, Küçükyalı, Altay Çeşme, Maltepe, Gülsuyu, Cevizli, Soğanlık ve Kartal olmak üzere 15 istasyon bulunacak. İbrahimağa İstasyonu ise raylı sistemin Marmaray (Boğaz Tüp Geçidi) ile entegre istasyonu olacak. Ayrıca Göztepe, Bostancı, Maltepe ve Kartal duraklarında otobüsler için aktarma istasyonları yapılacak. Bu şekilde raylı sistem dikey hatlarla beslenecek.
Kent Haber
|
Dikkat ettim de Kadıköy-Kartal Hattının minibüs caddesi ve Bağdat caddesi trafiğine hiç bir faydası olmayacak...
|
 |
yusuf38
18 yıl önce - Cmt 08 Oca 2005, 11:47
KADIKÖY BOSTANCI TRAMVAY PROJESİ VARDI... FAKAT RAFA KALKTI..SEBEBİNİ BİLEN VARMI:
|
 |
irfan x
18 yıl önce - Cmt 08 Oca 2005, 15:22
O projeyi ilk defa duyuyorum. Belki de gemiş belediyenin projesiydi o. Metro varken tramvay projesini kaldırmak daha mantıklı. Metro Bostancıya da uğrayacak. Marmaray tamamlanırsa o istikamete iki ayrı raylı sistem ile ulaşım olacak!
|
 |
antepli
18 yıl önce - Pts 21 Şub 2005, 01:13
tramvay
selam arkadaslar benim bir sorum olack...
gaziantebe de tramvay geliyormus bu sene yapima baslanacakmis acaba ne kadar dogru yada dogruysa sizlerde bu projenin bilgileri veya resimleri varmi????
|
 |
Atila
18 yıl önce - Pts 21 Şub 2005, 14:28
Merhaba beyler,
Daha dün aksam Istanbul'dan geldim. Her gezdigimde tranvay veya metro kullandim ve kullaniyorum. Fakat yeni Eminönü-Kabatas hatti bosuna yapilmis. Cok yavas gidiyor ve millet kullanmiyor. Tahminin ortalama sürat 5-10 km yapiyor. Raylarin arasina ne tas ne de asfalt dösenmis, belki de ondandir.
|
 |
Semih Yaşar
18 yıl önce - Pts 21 Şub 2005, 14:47
kabataş tramvay
Atila selam
Bence Eminönü-Kabataş tramvayı son derece stratejik ve gerekli bir hat. Yavaş gidiyor konusuna gelince bende bindim 5 dakikada Eminönüne gidiyor, Kabataş-Karaköy arası gayet güzel hızlanıyor tramvay , belki senin bindiğin zaman belli bir saatte durakta olması gerektiği için oyalanmış olabilir. 2,6 km'lik mesafeyi 5 dakikada alabilmesi için yaklaşık
30km/saat gibi bir işletme hızı gerekiyor ki bu toplu taşıma için oldukça yüksek bir hızdır.
Bu hat bence mutlaka Beşiktaşa kadar uzatılacaktır, ama nasıl? Dolmabahçeden sonra yol çok daralıyor, gidiş-geliş olarak araç trafiği ile birlikte gitse tramvay trafikte hapsolacak, tek hat ve trafikten bağımsız gitmesi daha mantıklı ama araç trafiği için 1 şerit eksiltildiğinde 2 gidiş 2 geliş normal trafiğe yer kalacakmı , bence esas problem burada.
Taksimden ve Kabataştan gelen araçlar Dolmabahçede kilitleniyor trafik ışığında.
Tramvay Beşiktaş vapur isklesine gelebilirse çok önemli bir aktarma görevini üstlenecek.
Bu arada otobüslerin de azaltılması gerekli kademeli olarak.
Semih
|
 |
Atila
18 yıl önce - Pts 21 Şub 2005, 16:23
Farkindaysan, raylarin arasina ne tas, taslar, ne de asfalt var. Ondan olabilir. Tabelalarda zaten Besiktasa, Inönü stayumunu gidecegi yaziliyor.
|
 |
irfan x
18 yıl önce - Cum 04 Mar 2005, 02:01
Yeni bir metro projesi haberini bugün bir gazetede okudum.Bakırköy-Beylikdüzü
|
 |
Akın Kurtoğlu
18 yıl önce - Cum 04 Mar 2005, 03:30
Bakırköy-Beylikdüzü zannedersem LRT olacak...
Akın KURTOĞLU
|
 |
ümit çoruhlu
18 yıl önce - Cum 04 Mar 2005, 04:02
Arkadaşlar,Aksaray-Taksim arasındaki bağlantı ne durumda, haberiniz var mı?Çünkü bence bu, İstanbul'un en öneli iki ulaşım merkezini birbirine bağlıyor.Yaya ulaşımı için çok büyük bir rahatlık olur.
|
 |
sayfa 1  |
ANA SAYFA -> ULAŞIM
|