Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Projeleri
123 ... 606162   sonraki »

ANA SAYFA -> İZMİR - Haberler ve Sohbet
cevap yaz
sayfa 1

İzmir Büyükşehir Belediyesi' nden memnun musunuz ?
evet , memnunum 49.2%  49.2%  [203]
hayır , memnun değilim 50.8%  50.8%  [210]
Toplam Oy : 413

mertoviçizmir

11 yıl önce - Pts 15 Ağu 2011, 16:20
İzmir Büyükşehir Belediyesi Projeleri

secimlere ortalama olarak 2, 5 yıl civarında kısa bir süre kaldı.. ancak izmir bircok işadamı , bakanlar , hükümet ve halk tarafından yeterince gelişmedi denilmektedir.. hatta izmirin her gecen gün geriye gittigini söyleyenlerde var .. bitmeyen projelere örnek verirsek ;

metro projesi 2006 yılında bitmesi beklenirken 2011 yılı olmasına ragmen bitmedi ..
izban hattı bitti ama sorunları bitmiyor
bayraklı gökdelen bölgesinde sorunlar bitmiyor
tramvay projeleri hayata gecmiyor
kentin gecekondu bölgelerinin cok olması
yeni fuar alanının bitmemesi
yesil alanların az olması v.s. daha bir sürü proje ..

Ayrıca son günlerde artan gerilim dolu sözleri ve partisinin bir daha izmirde secim kazanamayacagını söylemesi de bunlardan sadece birkaçıdır..

yine aynı şekilde son genel seçimlerde hükümet partisinin izmirde oylarını farklı sekilde arttırması ve izmire yatırımların yapılacak olmasıda izmir halkının tercihlerini değiştirebilecek midir ?

son olaraksa izmir belediyesinin izmire yaptıgı yatırımları hatırlayalım ;

adnan saygun sanat merkezi
homeros vadisi
sasalı doğal yaşam parkı
asık veysel rekreasyon alanı
gaziemire 3 tane altgecit ve çiglide 2 tane altgecit
izban hattının yarısı
ilcelere kültür merkezleri
beldelere cok amaclı salonlar ve yollar

uzay
11 yıl önce - Pts 15 Ağu 2011, 17:04

Ben eskiden pekte memnun değildim belediyeden .Ancak son zamanlarda yatırım şenliği yaşanmakta ve bunları gördükce memnuniyetim iyiden iyiye artmaktadır.Gerekli yatırımların daha yeni yapılması biraz düşündürücü olsa da İzmir Büyük Şehir Belediyesi elinde ki eski projeleri yeni yeni başlatabilmek için Eylül'de adeta ihale sürecine giricektir. Bunlardan bazıları şunlar ;Çiğli çamur çürütme ve kurutma tesisi,Balçova teleferik tesislerinin yenilenmesi, Hatay Perşembe pazar yeri kısmına otopark yapılması , kalan su yatırımlarının ihale edilmesi vs. vs.

Onun dışında metromuzun bitmesi an meselesine geldi, bütün İnönü Caddesi baştan aşağıya şu aralar yenilenmekte, vapurların alınması için süreçlerin hızlanması sevindirici, Kadifekale bölgesinin bitmesi an meselesi,Emir Sultan Türbesi'nin restorasyonu başladı ve kış aylarında bitecek,Kemeraltı'nın yeni etabı başlanılacak, Karşıyaka Mavişehir bölgesine Opera binası yapılacak, belirlenmiş ve fizibilite çalışmaları tamamlanmış tramvay projesi metronun bitmesiyle başlanılacak ,Ulukent kavşak yapımı başlanılacak,ilçelerde ki çeşitli tarihi kalelerin restorasyonu yapılacak, Alsancak bölgesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi yenilenmekte,yeni otobüsler alınması için test sürüşleri yapılmakta , Güzelbahçe bölgesi sahil bendi yenilendi ve o bölgeyi dahada büyütmekteler,asfaltlama işlerinde hız kazandılar,su yatırımlarının bir çouğunu bitirdiler ve İzmir'e Türkiye 'nin en iyi alt yapısını getirdiler.Daha bunlar gibi bir çok yatırım yapıldı .Tabi yapılması gereken o kadar çok şey var ki bu yapılan yatırımlar çeşitli yerlere yapıldığından gözle görmek pekte mümkün olmamakta ancak ben İzmir'i 2015 senesine kadar çok bambaşka yerlerde görmekteyim.

Saygılar...

35 gökhann
11 yıl önce - Pts 15 Ağu 2011, 20:55

yüzde 58 memnunmuş bunu başkan görmesin yoksa metro 2020 de biter

2017 ye kadar çıkarttığı taslak planındaki diğer metrolarda 2050 yılında

rocknoz
11 yıl önce - Pts 15 Ağu 2011, 21:10

90 DAKİKA AKTARMA bile memnun olmamıza yeterli...

mertoviçizmir

11 yıl önce - Pts 15 Ağu 2011, 21:10

Alıntı:

yüzde 58 memnunmuş bunu başkan görmesin yoksa metro 2020 de biter

2017 ye kadar çıkarttığı taslak planındaki diğer metrolarda 2050 yılında

acıkcası bu kadarını bende beklemiyordum .. demek bugün secim olsa %50 oy alacak demekki izmir halkı bitmeyen metrodan ve bitmeyen projelerden memnun .. çok ilginç

Hüseyin ATAR
11 yıl önce - Pts 15 Ağu 2011, 21:12

Alıntı:
metro projesi 2006 yılında bitmesi beklenirken 2011 yılı olmasına ragmen bitmedi ..
izban hattı bitti ama sorunları bitmiyor
bayraklı gökdelen bölgesinde sorunlar bitmiyor
tramvay projeleri hayata gecmiyor
kentin gecekondu bölgelerinin cok olması
yeni fuar alanının bitmemesi
yesil alanların az olması v.s. daha bir sürü proje ..

Ayrıca son günlerde artan gerilim dolu sözleri ve partisinin bir daha izmirde secim kazanamayacagını söylemesi de bunlardan sadece birkaçıdır..

Son yerel seçimlerde CHP'ye dolaysiyle KOCAOĞLU'na oy vermiş birisi olarak başkanın bu dönemimi "başarısız" buluyorum.
Belirlenen yukarıdaki eksikliklere tamamen katılıyor ve "daha da çoğaltılabilir" diyorum.

Fakat şunu da ekliyorum:
Daha iyi aday vardı da biz mi seçmedik ?

35 gökhann
11 yıl önce - Pts 15 Ağu 2011, 21:15

Alıntı:
Fakat şunu da ekliyorum:

eee partiye oy verdiğiniz için benim gibi 2009 da

bi partide birden fazla aday çıkartamadığı için daha iyi aday veya başka aday göremezdiniz çok normal

SerdarKanmaz

11 yıl önce - Pts 15 Ağu 2011, 21:32

Alıntı:

Oy verdiğiniz parti beni Başkan Adayı yapsaydı ben de seçilirdim, inkar etmeyelim
İzmir'de oylar kişinin kendisine değil, Partiye verilir. PArti kimi aday yaparsa o seçilir. O nedenle Başkanı beğenmemek gibi bir lüksü yoktur İzmir halkının. Çünkü çoğu kişi kime oy verdiğini bile bilmez oy verirken.

Milletvekili seçimlerinde de Belediye seçimlerinde de bu böyledir. Ceketimi koysam kazanırım mantığı yani

mertoviçizmir

11 yıl önce - Pts 15 Ağu 2011, 21:35

Alıntı:

Son yerel seçimlerde CHP'ye dolaysiyle KOCAOĞLU'na oy vermiş birisi olarak başkanın bu dönemimi "başarısız" buluyorum.
Belirlenen yukarıdaki eksikliklere tamamen katılıyor ve "daha da çoğaltılabilir" diyorum.

Fakat şunu da ekliyorum:

dogru söylüyorsunuz gecen yerel secimlerde bende bizzat kocaoğluna oy verdim.. Gerci o dönemde calısmıyordu ama adnan saygun sanat merkezi , homeros vadisi , gaziemirde alt gecitler , kemer altgeciti , ciglideki alt gecitler , sasalı dogal yasam parkı o dönemde bitti ve metroyu yerel secimden sonra acıcaz , izbanı da hemen ardından acıcaz , tramvaylar yapcaz v.s. deyince şöyle düsündüm en azından adam birseyler yaptı ve izmiri tanıyor gelecek dönem izmiri şaha kaldıracaktır demiştim.. Ama ne bileyim adamın secildikten sonra hiçbirsey yapmayacagını...gercekten bu dönem malesef izmir kazanmadı kaybetti...

ama bu dönem kesinlikle şuanki partiye oy vermeyecegim..nedeni ise cok acık ve net ..bugün antalya ve mersin büyüksehir belediyeleride bu partide ama malesef hiçbir calısmaları yokmus .. yani o kentlerde izmirin yasadıkları sorunların aynılarını yasıyorlar

Alıntı:

eee partiye oy verdiğiniz için benim gibi 2009 da

bundan sonra sahsen ben partiye oy vermeyecegim adaya oy verecegim.. hangi aday daha güclüyse izmir icin calısacaksa oyumu ona verecegim

Alıntı:

aziz koca olmasaydı şuan özel halk otobüsleri ortalıkta fink atacak ondan sonra dolmuş gibi yavaş yavaş gideriz süper olur akp nin hangi şehirde belediyesi varsa hepsinde halk otobüsü vardır

yapma arkadasım.. bursa , kayseri , samsun , gaziantep hangisinde raylı sistem vardı.. bunların döneminde geldi ve suan 2. ve 3. etapları yapıyorlar... yakında sehirlerde taksi bile görülmeyecek bu gidişle.. adamlar her yere raylı sistem götürüyor..

Alıntı:

Oy verdiğiniz parti beni Başkan Adayı yapsaydı ben de seçilirdim, inkar etmeyelim
İzmir'de oylar kişinin kendisine değil, Partiye verilir. PArti kimi aday yaparsa o seçilir. O nedenle Başkanı beğenmemek gibi bir lüksü yoktur İzmir halkının. Çünkü çoğu kişi kime oy verdiğini bile bilmez oy verirken.

Milletvekili seçimlerinde de Belediye seçimlerinde de bu böyledir. Ceketimi koysam kazanırım mantığı yani

ama artık öyle değil , genel secimlere baktıysan izmirde fark kapandı... bu sadece kısa bir uyarıydı ama anlamadılar..Aksine secimler daha yeni bitti sayılır ama izmirli belediyeler birbirleriyle tartısıyorlar hergün.. icraat yok birbirlerine laflı satasmalar var..izmir halkı bunu görüyor ve bence yerel secimlerde bu partinin işi izmirde hiç kolay değil.. hatta şunu söyleyebilirim istanbulu alabilirler belki ama izmiri o kadar kolay alamayacaklar bu sefer...

En son mertoviçizmir tarafından Pts 15 Ağu 2011, 21:42 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

Ayhan
11 yıl önce - Pts 15 Ağu 2011, 21:39

Alıntı:
İzmir'de oylar kişinin kendisine değil, Partiye verilir. PArti kimi aday yaparsa o seçilir. O nedenle Başkanı beğenmemek gibi bir lüksü yoktur İzmir halkının.

O yüzden mi Özfatura iki defa seçildi ? İzmir yıllarca sağ partilerce yöetildi, istenirse yine başka partiye de oy verilebilir, yeter ki çalışan aday çıksın.

sayfa 1
123 ... 606162   sonraki »
ANA SAYFA -> İZMİR - Haberler ve Sohbet