Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
İstanbul'un trafik sorununa çözüm önerileri
123 ... 878889   sonraki »

ANA SAYFA -> ULAŞIM
cevap yaz
sayfa 1
MehmetK
18 yıl önce - Pts 20 Arl 2004, 18:12
İstanbul'un trafik sorununa çözüm önerileri

Resimlere bakinca belli yerlerde sise agzi gibi büzülüp günün her saati tikanan Büyükdere caddesi cok net görülüyor
Cözüm bence;

Bangkok taki gibi ekspres yollar

Güzergahi Maslak - Zincirlikuyu ,
Böylelikle sehrin en yogun trafigini ceken cadde rahatlamis olur , E5 ve E6 birbirine sehircinden gecen , havadan giden bir ekspress yolla baglanmis olurdu

bence Levent teki trafik sorununu cözecek bir proje olurdu

Patron
18 yıl önce - Pts 20 Arl 2004, 23:25

Yukardan giden yol fikrini ben de çok düşündüm, bence yola ikinci bir kat şeklinde değil,
evlerin üstünden gidecek şekilde yapılmalı. Mesela arkadaki zincirlikuyu mezarlığına yol
yapılamaz ama belli yerlere sütunlar koyarak 20 metre yukardan giden yollar yapılabilir,
hem de virajsız olur. Tabii sırf araba yolu değil de tren yolu da olacak şekilde düşünüyorum.

messiah_haktan

18 yıl önce - Sal 21 Arl 2004, 00:53

Benim düsüncem ise yolu tamamen 2x4 serit daha cok yer varsa 2x5 serit halinde yerin altina almak ve su an yolun gectigi yeri yayalastirmak,La Defense türü bir sey düsünüyorum.

Mesut_istanblue
18 yıl önce - Prş 06 Oca 2005, 20:12

Hazır bu konu açılmışken sorayım dedim. R.Tayyip ERDOĞAN'ın İstanbul belediye başkanlığını yürüttüğü sırada topkapı-merter trafiğini rahatlatmak için surları yıkmayı düşünmüş uzun süre.. bu fikrinden başkalarının telkiniyle sonradan vazgeçmiş.. bu işin aslı var mıdır? sizde buna benzer şeyler duydunuz mu? bana da yenikapıya giderken taksici anlatmıştı...

Taha
18 yıl önce - Sal 25 Oca 2005, 03:35

Istanbul'daki trafik sorununu cozmenin en iyi yolu E-5 veya E-6 yolu'nu 5 gidis 5 gelis olarak toplam 10 seritli bir ekspress yoluna donusturmektir. Birde otobus ve minibusleri mutlaka E-5'den cekmek gerekiyor.

Ayrica harem-tuzla arasina yapilacak olan hizli tramvay projesini tuzla-halkali olarak degistirirlerse istanbul'un trafik sorunu 10 seritli yol ile birlikde %70 cozulmus olur.

metinn
18 yıl önce - Sal 25 Oca 2005, 15:42

Istanbul trafigini genis yollar yaparak cozemezsin, yermi varki? yolun hemen yani yapilasma. ustten cok pek guzel gozukmez bence
Trafik sorununun en guzel ve kesin cozumu rayli sistem. Metro. Bu butun dunyada boyle.
Metro agini genisletmek icin dahada hiz verilmeli, oncelikle onemli yerler belirlenmeli ve en kisa zamanda bitirilmeli.
Gectigimiz ramazan ayinda Istanbuldaydim ve gozume carpan en oenmli sey su oldu. O kadar cok taksi varki.. trafige durup soyle bir baktim hep sari taksi, ozellikle Taksim meydani cevresi...
Otelimiz Sirkecideydi, soyle adamgibi Sirkeciden tramyda metro yada tramvaya binip insan istedigin yere gidemiyor. Her zaman taksiyle gitmek cok pahaliya maal oluyor.

Selam

metin

Sina

18 yıl önce - Sal 25 Oca 2005, 16:41

metin arkadaşımıza katılmamak elde değil, ne kadar yol yaparsanız bir o kadar daha araç piyasaya sürülür, satın alınır ve yine 5 seneye kalmaz trafik eski sıkışık haline döner, bundan 10 sene önce trafik bu kadar sıkışıkmıydı? o zaman yollar daha dardı genişletildi, yeni üst alt yollar ama çare olmadı hala aynı sıkışıklık artarak devam ediyor.. geçici çözüm de gerekli ama asıl çözüm uzun soluklu kalıcı olandır.

yapılacak 2 çözüm yolu var,

1. metro ağlarını arttırmak ki şu anda bu konuda girişimleri duyuyoruz + iett ve diğer toplu motorlu araç taşımacılığı yapan servislerin hizmetlerindeki kalite artışı.. soruyorum size İstanbulda yaşayanlar için şu an : otobüsler ferah ve ayakta yolcu olmaması için seferlersıklaştırılsa hemen her yere otobüs seferleri koyulsa arabaya binen yine olacaktır tabii ama bu en azından araba trafiğini azaltmak da şu andaki çözümlerden birisidir.

2. etrafımız denizlerle çevrili, her gün boğazın o manzarasıyla karşılaşıyoruz ama bunu hç kullanamıyoruz, be maltepede oturuyorum, ve inanın burdan vapur kalkıyor olsa kadıköye, tek tercihim o olur, yatay feribot vapur seferlerini kimse düşünmüyor.. nedeni belki de bir kesimin rant kaybedeceği korkusudur..

benim düşüncelerim bu, saygılarımla

wooowwwwwww!

Ahmet Tan
17 yıl önce - Prş 06 Nis 2006, 18:07
İstanbul Trafiğini tek elde toplama konusunda yasa teklifi

Alıntı:
İstanbul trafiğine son çare 'tek el'
İstanbul ulaşımının tek elden toplanması ve denetlenmesini içeren yasa teklifi, TBMM İçişleri Komisyonu'nda benimsendi. Komisyon, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı'nın, "İstanbul Ulaşım İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yasa Teklifi"ni, tali komisyon olarak görüştü.
Alt Komisyon metni üzerinden yapılan görüşmeler sonucu, teklif kısa sürede benimsendi.

Teklifte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ulaşımın hizmetlerini planlamak, yürütmek, düzenlemek, denetlemek, gerekli tesisleri kurmak, kurdurmak, kurulu olanları devralarak işletmek, işlettirmek, yönetmek, stratejik plan ve ulaşım ana planını yapmak ve uygulamak, ulaşım ve toplu taşıma hizmetlerini planlamak, düzenlemek, koordinasyonunu sağlamak ve denetlemek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı "İstanbul Ulaşım İdaresi Genel Müdürlüğü" kurulması öngörülüyor.

Büyükşehir Belediyesi'ne ait olup, doğrudan işletilen veya işlettirilen her türlü otoparkın mülkiyeti, yükümlülükten kurtulmuş olarak Genel Müdürlüğe devredilecek.

Kaynak:
AA

hturann
17 yıl önce - Cum 07 Nis 2006, 13:05

Hemen yapılabilecek basit önlemler;

1. Bir kaza durumunda polisin gelip trafiği açması 1 saati geçiyor. Kaza alanında da polisler gayet aheste ve yavaş hareket ediyorlar. Daha hızlı, mobilize ekiplerin, öncelikli amaçları sürücülerle tartışıp anlaştırmaya çalışmak değil, olay yerini fotoğraflayıp trafiği açmak olmalı.

2. Sabah ve akşam yoğun saatlerde cadde süpüren, çöp toplayan araçlar çıkmamalı. Şişli civarında hemen hergün saat 18.10 da bir çöp kamyonunun arkasında kalıyoruz.

3. Bazı döner kavşaklarda birleşen 4-5 yol var, bunlardan mesela 4 tanesi kavşak trafiğinin %95'ini taşıyor, sadece %5 kullanılan 5. yol için trafik ışığı zamanının %20 si ziyan ediliyor. Böyle yerlerin tespiti.

4. İstanbul'un içinde gösteri, miting vs.ye Cumartesi Pazar dahil izin verilmemesi. Çağlayan meydanında mitinge izin veriyorlar. Bu meydan çevresinde 6 tane büyük hastane var. Ayrıca Şişli, Kasımpaşa, Kağıthane'nin E5'e çıkış noktası.

5. Büyük filoya sahip şirketlerle, mesela kargo şirketlerleriyle belirli saatlerde trafiğe çıkmamaları için anlaşma yapılabilir. Sabah yoğun saatte Kağıthane'deki merkez depolarından çıkan pek çok kargo aracının en azından çıkış güzergahlarında yoğunluk oluşturduğunu görüyorum.

Mehmet Kasım
17 yıl önce - Cum 07 Nis 2006, 17:55
ERZURUM MİLLETVEKİLİ HE !

Bizim İstanbul vekillerinden ses çıkmamış anlaşılan.Erzurum Vekiline düşmüş iş

Ulaşım sorunun  kökünden çözümü : METRO AĞINI GENİŞLETMEKTİR.

Diğer bütün çözümler makyajdan ibaret olacaktır.Ve kısa vadede çözüm olacağından ileriki yıllarda yeni trafik sorunlarını doğuracaktır.

Kavşak ve yol genişletmek ile nereye kadar çözm olabilir.En fazla 5 sene.

***116 çözümün içinden biri olan TEM bağlantı yolu üzerinde GÜNEŞLİ KAVŞAĞI'ndan geçtiniz mi hiç.Bide levha koymuşlar : MİMARSİNAN KAVŞAĞI 2006 .Yani bu dönem yapıldığını anlayalım diye

AMA HİÇ BİR SORUNU ÇÖZMEDİ MAALESEF.

Çünkü kavşaktaki köprü geniş ama 100 metre ilerisi dar olduğundan tıkanmış durumda.

sayfa 1
123 ... 878889   sonraki »
ANA SAYFA -> ULAŞIM