sayfa 1  |
 |
karacan duru
12 yıl önce - Cmt 26 Mar 2011, 14:21
Adana Yeni Stadyumu - 35 bin kapasite
Sarıçam’a 50 bin kişilik arena stadyumu
Türkiye genelinde 7 stadyum yapmayı planlayan Ak Parti Hükümeti, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yapmış olduğu taslak hazırlığı çalışmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da onay vermesi ile hayata geçirmeyi planlıyor.
Sarıçam İlçesi’nin hudutlarındaki halen Büyükşehir Belediyesi’nin Otobüs Şantiyesi olarak kullandığı alanı da içinde bulunduran hazineye ait arazi üzerine kurulması planlanan Adana Arena Stadyumu’nun çalışmasını Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak’ın da olumlu bularak onay verdiği öğrenildi.
Hazırlanan teknik alt yapı çalışmalarını da içine alan taslağa göre Adana Arena Stadyumu’nun Olimpiyatlara uygun olduğu, ulaşım dâhil tüm eksikliklerinin giderilerek konaklama sorununu da çözen bir özellikte olduğu, şehrin bu anlamda Sarıçam’a doğru gelişmesinin de hedeflendiği kaydediliyor. Başbakan Erdoğan’ın yarın Adana’ya yapacağı ziyarette bu müjdeyi vermesi bekleniliyor.
Arena ismine ne gerek var anlamıyorum.Stadın ismi yine Adana 5 Ocak stadyumu olsa daha iyi olur.
|
 |
Yakup
12 yıl önce - Cmt 26 Mar 2011, 14:30
Alıntı: |
Hazırlanan teknik alt yapı çalışmalarını da içine alan taslağa göre Adana Arena Stadyumu’nun Olimpiyatlara uygun |
kusura bakma ama, 50bin kisilik arena olimpiyalara hicde uygun degildir....
önce2020 bir aday olalimda ondan sonra yapilmaya baslasin, yoksa stad kendi kendine yikilir
|
 |
Serhat akdağ
12 yıl önce - Cmt 26 Mar 2011, 14:31
aay inanmıyorum ay inamıyorum ayy inaaanmıyoruuumm. seçimler yaklaşıyor ya. milletin ağzına bir parmak bal çalmaktan başka bişey dill. sanki yapılsa bile oynayacak takımmı var adanada? her ikiside sürünüyorlar buludukları liglerde. bir adanalı olarak elbette isterim böyle bir stad yapılsın hatta 50 bin değil 100 bin kişilk olsun ama işte bu akp hükümetiyle moda oldu her işle modern yeni stadlar falan filan. istanbula olimpiyat stadı yapıldıda ne oldu? dünya kadar para boşa gitti. kaç tane olimpiyatlarda yarışacak atletimiz var. önce spora, sporcuya sahip çıksınlar yetiştirsinler ondan sonra stadlar, salonlar yapılır. dünya şampiyonlarını avrupa şampiyonalarını izliyorum adam akıllı bir türk atlet göremiyorum bu şampiyonalarda. 73 milyonluk bir ülkeyiz ama sporda çook çook gerilerdeyiz. Türkişi akıl olarak zaten herşeyi tersten yapmasını severiz. ne zaman değişecek bu aklımız? hiç bir zaman
|
 |
hasanpozan
12 yıl önce - Cmt 26 Mar 2011, 14:35
13 milyon nüfuslu istanbula 52 bin kişilik stadyum yapılıyor !
adana merkez 1,5 milyon nüfuslu yani 50 bin kişilik biraz abartı 30 bin yeterli
bu proje gerçekleşse bile 2020 de anca acılır
...
|
 |
karacan duru
12 yıl önce - Cmt 26 Mar 2011, 14:38
|
Siz öyle uygun görüyorsanız öyle olacak demektir.
|
 |
hakan bora
12 yıl önce - Cmt 26 Mar 2011, 14:38
umarım verdiğin bu haber doğrudur...artık adanaya yeni bir stadyum şart
|
 |
Ahmet Çolak 61
12 yıl önce - Cmt 26 Mar 2011, 14:39
kaç tane olimpiyatlarda yarışacak atletimiz var. önce spora, sporcuya sahip çıksınlar yetiştirsinler ondan sonra stadlar, salonlar yapılır. dünya şampiyonlarını avrupa şampiyonalarını izliyorum adam akıllı bir türk atlet göremiyorum bu şampiyonalarda. 73 milyonluk bir ülkeyiz ama sporda çook çook gerilerdeyiz. Türkişi akıl olarak zaten herşeyi tersten yapmasını severiz. ne zaman değişecek bu aklımız? hiç bir zaman
|
millet olarak tersten konuşmanın en güzelini sen yaptın şuan bence olimpiyatlarda başarı yok diyosun ozaman ne gerek var olimpiyat stadı vs ee sen yap stadını olanaklarını en iyi seviyeye getir ozaman başarılı sporcuları daha rahat çıkarırsın stadı olmayan illere stad yapmak salonu olmayan yerleri salonlarla donatım oralardaki gençlere spor aşkını aşılamak kadar güzel bir olay olamaz..
ancak ben adanaya yapılacak stadın olimpiyat stadı olmasından yana değilim sade futbol stadı olsun değerli adanalı taraftarlarımızda takımlarına daha rahat destek versin.. ha birde adana takımları yok demişsiniz oda bir adanalı olarak sizlerin ayıpları kusura bakmayın..
|
 |
emre yildiz
12 yıl önce - Cmt 26 Mar 2011, 14:40
kaç tane olimpiyatlarda yarışacak atletimiz var. önce spora, sporcuya sahip çıksınlar yetiştirsinler ondan sonra stadlar, salonlar yapılır. dünya şampiyonlarını avrupa şampiyonalarını izliyorum adam akıllı bir türk atlet göremiyorum bu şampiyonalarda. 73 milyonluk bir ülkeyiz ama sporda çook çook gerilerdeyiz. Türkişi akıl olarak zaten herşeyi tersten yapmasını severiz. ne zaman değişecek bu aklımız? hiç bir zaman |
Bence hiçte tersten yapmıyoruz. Bilakis, bugüne kadar herhangi bir atlet yetiştirememizin nedeni doğru dürüst bir tesisiminiz olmadığındandır. Olmayan tesislerde nasıl atlet yetiştirebiliriz ki? Doğru dürüst antreman yapacak sahaları yok adamların...
İşte bu nedenle, yeni stadyum inşaatlarını, çok amaçlı salonların yapılmasını hararetle destekliyorum...Örneğin Erzurum, kış sporları açısından Universiade sayesinde yeterli seviyeye geldi ve gelecekte kış olimpiyatlarında madalya alırsak Erzurum sayesinde olacaktır...Umarım Erciyes ve Uludağ'a da yeni tesisler yapılır...
|
 |
karacan duru
umarım verdiğin bu haber doğrudur...artık adanaya yeni bir stadyum şart
|
Haberin kaynağının linki. www.gunaydingazetesi.com.tr
|
 |
Serhat akdağ
|
ooolduu hasan pozan bey emredersiniz 30 bin kişlilk yaparlar. o 13 milyonluk şehir dediğinde tt arena,şükrü saraçoğlu,inönü ve olimpiyat stadları var. ha bu arada mersine yapılacak stadların kapasitesi daha az konuşıluyor ondanmı 50 bini fazla buldun? burası adana. havaalanınız!!! bile şehrinizden çok adanaya yakın yapılıyor.
|
 |
sayfa 1  |