1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1  |
 |
Ahmet Kozanlı
12 yıl önce - Sal 25 Oca 2011, 21:37
''Türkler tarafından 150 yıl boyunca yönetilmemizi şans olarak tanımlıyorum''
| Alıntı: |
Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt, İspanyol ABC isimli günlük gazeteye verdiği demeçte, ''Türkler tarafından 150 yıl boyunca idare edilmemizi şans olarak tanımlıyorum'' dedi.
Macaristan'ın AB dönem başkanlığının yanı sıra çıkardığı yeni medya kanunu ile ilgili İspanyol gazetesine açıklamalarda bulunan Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt, Türkiye'nin AB üyeliği hakkında da konuştu.
Macar Cumhurbaşkanı, gazeteye yaptığı açıklamada, ''Türk siyasetçilerle sık sık bir araya gelerek Türkiye'nin AB üyeliği hakkında uzun görüşmeler yaptım. Yaklaşık 100 milyonluk Müslüman bir ülkenin AB'ye alınması için zaman gerekiyor'' ifadesini kullandı.
Schmitt, 1541-1686 yılları arasında Türkler tarafından idare edilen Macaristan'ın, çok şanslı olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Schmitt, ''Türkler tarafından 150 yıl boyunca idare edilmemizi şans olarak tanımlıyorum. Ülkemiz Türkler değil de başka bir millet tarafından alınsaydı, dilimizi ve dinimizi değiştirmemizi isteyeceklerdi, biz de asimile olacaktık. 150 yıl boyunca Macaristan Türkler için stratejik bir yer oldu'' dedi.
Kanuni Sultan Süleyman 1541 yılında Budin'i feth etmiş, Budin 1686 yılına kadar tam 145 yıl boyunca, Macaristan'ın bazı yerleri ise 160 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu egemenliği altında kalmıştı.
AA |
http://www.haberturk.com/dunya/haber/595127-macar ...ihi-itiraf
Macar Cumhurbaşkanının gururumuzu okşayan açıklaması.
En son Ahmet Kozanlı tarafından Sal 25 Oca 2011, 22:06 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
Hüseyin Fehimoğlu
12 yıl önce - Sal 25 Oca 2011, 22:00
Arada çıkıyor böyle samimi kişiler.
İşgal ile fetih arasındaki terim farkını da bir nebze de olsun görmüş oluyoruz böylece.
|
 |
Okan Yayla
12 yıl önce - Sal 25 Oca 2011, 22:07
Genelde Avrupalilar, Turklere soguk bakarlar ve israrla Avrupa'da yerimiz olmadigini soylerler. Ama Macarlarin bize karsi bakisi farkli galiba. Buna sevindim
Vardir bir cikarlari diye de dusunmekten kendimi alikoyamiyorum
|
 |
Hakan Ali
12 yıl önce - Sal 25 Oca 2011, 22:10
Macarlar , Bosnalılar , Kosovalılar ve balkanlardaki diğer halklar bizim kutlamaktan erindiğimiz İstanbul'un Fethi ve Osmanlı'nın kuruluş yıldönümünü her yıl festival havasında kutlarlar.
|
 |
ÇAĞATAY2009
12 yıl önce - Sal 25 Oca 2011, 22:11
| Alıntı: |
Genelde Avrupalilar, Turklere soguk bakarlar ve israrla Avrupa'da yerimiz olmadigini soylerler. Ama Macarlarin bize karsi bakisi farkli galiba. Buna sevindim
Vardir bir cikarlari diye de dusunmekten kendimi alikoyamiyorum |
Bir çıkarları olacağını sanmıyorum. Macarların kökenlerinin Türk olduğu bilinir. Hatta Macarlar da bu tezi kabul ederler. Macarların kökeni Orta Asya'dan göç ederek bugün Macaristan'ın olduğu topraklarına gelmiş olan Türklerdir.
|
 |
osmanturan
12 yıl önce - Sal 25 Oca 2011, 22:12
Acaba Macar Cumhurbaşkanının dedeleri Türk müydü?
yoksa hırıstiyan avrupalılar böyle bir şey söylemez. onların gözünde olsa olsa barbar kavimiz..
|
 |
Okan Yayla
12 yıl önce - Sal 25 Oca 2011, 22:15
| Alıntı: |
| Macarların kökeni Orta Asya'dan göç ederek bugün Macaristan'ın olduğu topraklarına gelmiş olan Türklerdir. |
Kokenleri Turk degil. 9 yy'da Bati'ya Turk kavimi ile birlikte gocmus bir kavimdir. Anavatan olarakta daha kuzey de kaliyorlar.
Turkiye'nin AB uyeligine destek veriyor diye herkesi Turk sanmayin
En son Okan Yayla tarafından Sal 25 Oca 2011, 22:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
Hüseyin Fehimoğlu
12 yıl önce - Sal 25 Oca 2011, 22:17
Çıkarları olsa da bir iki güzel söz ile kanacağımızı sanmıyorlardır herhalde
|
 |
alican3565
12 yıl önce - Sal 25 Oca 2011, 22:18
Haberde bir yanlışlık var adam osmanlılar tarafından 150 sene yönetilmek şanstı diyor!
|
 |
Bulut Turhan
12 yıl önce - Sal 25 Oca 2011, 22:23
| Alıntı: |
Macarların atalarının büyük bir çoğunluğu Fin-Ugor kavimleri'nden olan Ugor kavimleridir. Daha sonra bu Ugor kavimlerine Onogurlar ve Hunlardan bazı boylar karışmıştır. Karışan bu üç kavim, Hazarlar'ın egemenliğini kabul etmiştir (460). Daha sonra Hazar Kağanlığı'ndaki iktidar kavgalarında yenilen ve iktidarla ters düşen üç Hazar boyu Macarlara karışmıştır. Daha sonra Macarlar, bugün bulundukları yere göçmüşlerdir. Sonuç olarak Macarların üç kavmi Türktür, toplamda dört kavimden meydana gelmiştir. Türk olanlar: Onogurlar, Hunlar ve Kavar Hazarları. türk olmayanlar ise Ugorlar'dır. Ancak ilk dönemlerde nüfus bakımından en büyük grubun Ugorlar olduğu; yönetimde etkili grubun ise Kavar Hazarları olduğu görüşü yaygındır. |
Yukarıdaki metnin kaynağı vikipedia'dır ama içerik yorum değil sabit bilgidir.
Ayrıca Macarsitan'da azımsanmayacak ölçüde Protestan vardır.Malumdur ki atalarımız asimile etmek şöyle dursun akıllıca ve politik bir uygulamayla tüm Protestanları desteklemiştir 16. ve 18. yüzyıllar arasında.Katolik Roma'nın baskısını kırmak,Roma-Germen İmparatorluğuna zarar vermek ve onların bir bütün olmasını engellemek için akkıllıca bir hareket.
Ayrıca Osmanlı hiç bir Gayrimüslim'i Müslüman olmaya dahi teşvik etmemiştir fazlaca.Neden etsin ki,gayrimüslimlerden alınan vergi,müslüman halktan alınından 3 misli fazlaydı.Avrupa'da her fethettiği yerdekileri zorla,baskıyla asimile etse ya da müslüman yapsaydı,ekonomisi ciddi zarar görürdü.Herşey akıl ve mantık işi.
Avusturay-Macaristan İmparatorluk döneminde ( 17-20 yy arası )Protestanlar ve ortadokslar ciddi baskılara maruz kalmıştır.Onlar da aradaki farkı gayet kolayca görmüş oldular.
Bizi sevmesinlerde kimi sevsinler ki.Sevecekler tabi.
|
 |
sayfa 1  |
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
|