1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 2  |
 |
mustafa akça
10 yıl önce - Prş 29 Mar 2012, 15:01
iranlı aile yetkililerden şikayetçi olmuş
|
 |
onurnazliaka
10 yıl önce - Prş 29 Mar 2012, 21:27
Belirtildiği gibi sokak köpekleri Ankara'da büyük bir sorun. Kentin henüz tam olarak yapılaşmamış, hayvanların barınabilecekleri boş bölgeler barındıran semtlerinde köpeklerin müthiş bir şekilde arttığını söylemek mümkün. Özellikle bu olguyu kendi semtim için söyleyebilirim. Şu an semtindem ayrıyım, ama ayrılmadan önce durum çok kötüydü. Geceleri ve tam da sabaha karşı köpekler bir seromoni tuttururdu ki sormayın. Havlamalar acayip bir gürültü oluştururdu. Hava karardıktan sonra dışarı çıkarsanız yolunuza mutlaka köpekler eşlik ederdi. Kimisi uysal olsa da uysal olmayanlar adeta tehditti.
Bu köpeklerle benim de başım derdi girmiştir. Bir çizgi film vardı, orada ''Değerli'' diye de bir köpeğimiz. Bir gün mahallenin az kullanılan sokaklarından birinde yürümekteyken köpek dibime kadar sinsi sinsi gelip havlamasın mı? Bir hışımla bağırmışım, hayvan geriye gidip bana garip garip bakıyor, yeteneği olsa tıpkı Değerli gibi yaptığı marifete gülecek.
Köpekler hususunda ilk yapılabilecek faaliyet küpe yani kısırlaştırma. En azından belediyeler bunu ihmal etmemeli. Ve sonrasında sokaklardaki başı boş köpeklerin sayısı belli bir düzeye indirilene kadar barınaklar oluşturulmalı. Ankara dışındaki bazı belediyelerin kurduğu ''Vet Team'' yani veteriner ekibi sistemi de daha güçlü bir biçimde Ankara'daki ilçe ve anakent belediyesince gerçekleştirilmeli.
|
 |
safakcabuk
10 yıl önce - Cum 30 Mar 2012, 00:02
Ankara'nın çözülemeyen kanayan yarası malesef bu sorun. Sürekli ölümden dönen, ağır yaralanan kişilerin haberleri oluyordu. Sonunda önlem almaya almaya Türkiye'nin Başkentinde köpeklerin saldırısı ile ölen bir kişi de oldu.
Bende hayvanları çok seviyorum. Köpekleri ayrı seviyorum ama bir insanın ölümüne neden olabilecek seviyeye geldiyse hayvanlara eziyet edilmemek şartıyla uyutulmalarını bile destekleyebilirim. Sorun nerede, kimde, diğer şehirler nasıl çözüyor bilmiyorum. Ancak başıma gelen bir olayı da paylaşmak istiyorum ki belediyelere de acımasızca eleştiride bulunmayalım. Oturduğum semt Çankaya sınırları içerisinde ve köpekler çok ciddi şekilde sürüler halinde dolaşıyor. Çankaya Belediyesi ekiplerini araya araya bunaltık, ekip çok ciddi şekilde biz gelince ortadan kayboluyorlar bulamıyoruz diyordu. Hatta geldiklerinde telefon ile arayacaklarını yardımcı olmamızı rica ettiler. Dedikleri gibi geldilerde ekiple beraber köpek kaynayan bölgeleri didik didik aradık ama 1 tane köpek bulamadık. Ekiplerin dediği, aracı bir şekilde tanıyorlar yada hissediyor ortadan kayboluyorlar. Bizzat ekiplerin yanında bu olayı tecrübe ettim.
|
 |
ediperdogan
10 yıl önce - Cum 30 Mar 2012, 02:33
Bu sokak köpekleri gerçekten büyük sorun hele benim gibi köpeklerden korkan biriyseniz tam bir ızdırap. Köpekler gündüz pek dolaşmıyorlar genelde gece gezerler bu işle ilgilenen belediye ekiplerinin gece çalışıp toplaması lazım. Gündüz birtane bile köpek bulunmaz.
|
 |
Tuna Yersu
10 yıl önce - Cum 30 Mar 2012, 10:08
Bazı Belediye ekiplerinin yaklaşımı yanlış bana göre. Köpekleri barınağa götürmek için koca araçlarıyla ellerinde ucunda bir ağ bulunan çubuklarla geliyorlar. Normalde bir köpek bu şekilde kuzu kuzu yakalanamaz sadece yavrular belki.
Bu nedenle mesela onları korkutmadan belli bölgelere yiyecek koyabilirler.
Zaten oraya alışan hayvanlar yiyecek geldiğini görünce hemen geliyorlar, etrafınızı sarıyorlar.
İşte o zaman korkutmadan belki başlarını severek yada aracın içerisine yiyecek koyarak yakalamak daha mantıklı.
Bu konuda belediye ekipleri kendilerini geliştirmeli, bunun için belediye başkanları onları zorlamalı biz de halk olarak talepte bulunmalıyız belediyeye. En güzeli gidip yüzyüze görüşmek.
|
 |
ceyhunatuf
10 yıl önce - Cum 30 Mar 2012, 14:38
Bu konuda en suçlu olanlar hayvanseverim ben diye dolaşıp sürekli hayvanları sokaklara atan insanlar.
Sonrada çıkıp köpeklerin yaşam alanı filan diyerek konuyu savunmaya çalışıyorlar. köpeklerin yaşam alanı hakkı yok mu diyorlar anlamak çok zor. Sanki normal şartlarda Afrika serengetileri gibi burada köpekler vardı sonradan gelip biz kentler kurduk. Sokak köpeklerinin yüzde 60'ı dışarı atılan sahipsiz bırakılan türde. Dışarı bakınca her cins köpeği görmek mümkün zaten.
Tek yapılması gereken toplanıp barınaklarda bu köpeklerin ömürlerini tamamlamasını beklemek ve ardından tüm köpekleri kayıt altında tutarak sokağa köpek bırakanları cezalandırmak
|
 |
tolgailgim
10 yıl önce - Cum 30 Mar 2012, 14:59
Türkiye'de bütün belediyeler aynı şeyi yapıyor , köpekleri kısırlaştırıyorlar ve aşılarını yapıyorlar ardından küpe takıp sokaklara tekrar salıyorlar. O köpekleri aşılamak ve kısılaştırmak onların birdaha kimseye saldırmayacağı anlamına gelmez hayvan bu nezaman ne yapacağı belli olmuyor. İşimize gelen konularda avrupayı ornek gosteriyoruz hep birazda bu konuda onlardan ornek alalım , destek alalım. Onlar bu konularda neler yapıyorlar ? Bütün köpekleri barınaklara koyamazsınız ama daha kalıcı çözümlerin bulunması şart.
|
 |
İ.Hakkı Erdoğan
10 yıl önce - Cum 30 Mar 2012, 17:48
Alıntı: |
Ankara Eryaman’da köpeklerin saldırısı sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. Açıklamada, "Ankara’da 16 ilçede yaklaşık 70 bini aşkın sahipsiz köpek var. Bu köpeklerin kontrol altına alınabilmesi için yeni yasal düzenlemeler gerekiyor." denildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Eryaman’da köpeklerin saldırısı sonucu İran uyruklu bir kişinin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyulduğu belirtildi. “Ankara’da 16 merkez ilçede tespitlere göre 70 bini aşkın sahipsiz ve başıboş köpek bulunuyor. Bunların kontrol altına alınabilmesi, toplanarak barındırılabilmesi için yeni yasal düzenlemeler gerekiyor.” denilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Büyükşehir Belediye Kanununun 7. Maddesinin 1. Fıkrasının (m) bendine göre, hayvan barınakları yapma görevi Büyükşehir Belediyesi’ne verilmiştir. Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlarla ilgili alınacak olan tedbirler, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 6. Maddesi’ne yapılan atıf gereği, belediyelerin alacağı tedbirleri de yönetmeliğe bırakmıştır.
Hayvanların Korunmasına Dair Uygulanma Yönetmeliği’nin 7. Maddesi’nin 1. Fıkrasının (ç) bendi, bölge ve mahallelerdeki köpeklerin bakımlarının, aşılanmalarının, işaretlenmelerinin kayıt altında tutulmasını, kısırlaştırılmasını ilgili ilçe belediyesine vermekte, aynı fıkrada, bakımı ve kısırlaştırması yapılan hayvanların bu işlemi yapıldıktan sonra mümkünse sahiplendirilmesini, değilse alındığı ortama geri bırakılmasını öngörmektedir.
Bakım evlerinin geçici olması kanun ve yönetmelik gereğidir. Bakım evlerinde devamlı olarak köpeklerin barındırılması, yasal olarak mümkün değildir. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisi’nden aldığı kararla, Gölbaşı’ndaki, Gölbaşı Belediyesi’ne ait olan barınağın, 17 kalemden oluşan malzeme ihtiyacını (ilaç, yiyecek vb) karşılamaktadır. Daha büyük bir barınma yeri Büyükşehir Belediyesi tarafından düşünülmüş, ancak yasal engeller nedeniyle gerçekleştirilememiştir. Halkın yoğun şikayetlerine neden olan, tespitlere göre Ankara’daki 16 merkez ilçede 70 bini aşkın sahipsiz ve başıboş köpek bulunuyor. Bunların kontrol altına alınabilmesi, toplanması, barındırılması için yeni yasal düzenlemeler gerekmektedir." CİHAN |
http://www.e-haberajansi.com/buyuksehir-sahipsiz- ...64436.html
Büyükşehir ile ilçe arasında mantıksız bir yetki paylaşımı yapılmış. Ayrıca her ne olursa olsun, sürekli barınak yapma imkanı da kanunen yok. Ancak alınıp, tedavi edilip, kısırlaştırılıp ; geri bırakılabiliyor.
Bu konuda önce yasal ardından fiziki düzenlemelerin yapılıp bu sorunun çözülmesi lazım. Ankara'ya yakışan bir olay değil.
|
 |
cihan1
10 yıl önce - Cum 30 Mar 2012, 18:09
Alıntı: |
Rus tenisçi Maria Sharapova, İstanbul'da devam eden TEB Paribas WTA Championships'ten, sakatlığını gerekçe göstererek çekildi. Sakatlık açıklaması resmi. Ama bir de konuşulanlar var... İsterseniz o konuşulanları sıralayalım:
Otelde kalmadı
Hürriyet gazetesinde yer alan haberdeki iddialar şu şekilde;
1- Sharapova İstanbul'da, tenisçilere ayrılan otelde değil, Anadolu Efes'te oynayan nişanlısı Sasha Vujacic ile birlikte kaldı.
Tasmayla dolaşırlar
2- "Uygar bir kentte köpekler tasmayla dolaşır. Burada sürüler halinde dolaşıyorlar" diyerek tepki gösterdi.
Sürüler halinde
3- Rus tenisçinin İstanbul'da en büyük şikayeti sokak köpekleriydi. Sürüler halinde dolaşan köpekler Sharapova'yı ürküttü.
Ve sonuncusu...
4- Sevgilisi Sasha Vujacic'e resti çekti; "Avrupa'ya dön. Burada kalır oynarsan seni ziyarete gelmem." Anlaşılan Sharapova, İstanbul'u çok sevmemiş. |
http://www.sabah.com.tr/SabahSpor/TumSporlar/2011 ...aha-gelmem
Aslında yazın bu haberi okuduğumda kızmıştım. Haklıydı çünkü ama gitgide bu olaylar ve sayıları artan ve belediyelerin bu sorunu görmezden gelmeleri sebebiyle Sharapova'ya kızdığım için şimdi haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Ankara'da en azından bizim semtte ben küçükken sokak köpeği sorunu vardı ama daha sonra sokaklarda tek bir köpeğe rastlamaz olmuştum 10 15 senedir. Ama son 5 6 aydır inananılmaz sayıda arttı. Tek bir tane olmayan yerde şimdi çeteler halinde farklı farklı köpekler türedi. Yazın bu şekilde bir sıkıntım yoktu o sebeple kızmıştım Sharapova'ya ama şimdi sokağa girdiğimde karşılaşacağım diye korkuyorum. Özellikle mp3 çalar dinleyerek gidip geldiğimden arkamdan sinsice koşup saldırırlarsa duymazsam diye endişe edip artık sokağa girdiğim anda kapatıyorum.
|
 |
ceyhunatuf
10 yıl önce - Cum 30 Mar 2012, 21:04
Televizyonda her sevimli köpek gören sözde hayvansever evine köpek alıp 3 ay sonra sokağa atarsa bununla belediye değil kimse başa çıkamaz sonuçta bu köpeklerin hiçbiri doğal yaşam ortamındayken insanlar gelip kent kurmadı.
Resmen ülke başkentinin modern bir ilçesinde köpekler insan parçaladı. Ve bu kesinlikle son olmayacak. Yarın köpekleri belediye toplatsa hayvan hakları derneği gelip orayı basacak olaylar çıkarak. Çünkü sadece şekilde hayvan severler
|
 |
sayfa 2  |
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
|