Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 3
Müjdat

18 yıl önce - Cmt 29 Oca 2005, 13:56

Bu konuyu okuduğum vakit üzüldüm. 1,5 milyon yabanı turistin ziyaret ettiği ki bence bundan kat ve kat daha fazla yerli turistin ziyaret akınına uğrayan bu yerlere daha fazla ödenek ayrılmalı. Elbette ki ülkemizin içinde bulunduğu şartları düşününce bu kadar ödenek ayrılması bile güzel diye düşünenler olacaktır ancak bu bölgede rehber olarak uzun süre çalıştım. İnanın bazı yerlerden geçerken insan üzülüyor. Çukurlarla dolu bir yol. Yağmurlardan dolayı yıkılan yol kenarları. Alt yapı sorunları v.b. İnanın Selçuk hele Meryamana'nın bulunduğu o tepe Müthiştir. Herkesin gitmesini tavsiye ederim
Birde bu güzel yerlere ödenek ayrılıp alt yapı sorunları halledilirse bence Mükemmel olur. Böylece ülkemizi daha da güzel tanıtmış oluruz.

Meryemana yoluna komik ödenek

Selçuk-Meryemana yolunun tamamlanması için 6.5 trilyon lira ödenek beklenirken Ankara 193 milyar gönderdi

Bayındırlık Bakanlığı tarafından 1998 yılında ihalesi yapılan Belevi-Selçuk-Meryemana yolu için 2005 bütçesine 193 bin YTL (193 milyar TL) ödenek ayrıldı.
Şu ana kadar 10 milyon YTL (10 trilyon 500 milyar lira) harcanarak yüzde 65 seviyesine getirilmiş olan yolun tamamlanması için 6.5 milyon YTL (6 trilyon 500 milyar lira) ödenek ayrılması gerekirken, düşük miktarda ödenek ayrılması Selçuklular'ın tepkisini çekti.
Yolun sıcak asfalt kaplanması, şehir içi geçiş güzergahının parke taş döşenmesi, ilçede sel baskınlarına neden olan drenaj kanallarının yapımı, Meryemana Kavşağı, Şirince Kavşağı ve otogar kavşağı gibi önemli kavşakların düzenlemesi ile tretuar ve refüj düzenlemeleri gibi çalışmaları kapsayan bu projeye 193 Bin YTL ödek ayrılmasına üzüldüklerini söyleyen Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, "Yılda 1 milyon 500 bin yabancı; bir o kadar da yerli turistin, Efes, Meryemana, St Jean, Artemis Tapınağı, İsabey Camii ve Şirince Köyü gibi ünlü tarihi mekanları ziyaret etmek amacıyla kullandığı yola ayrılan bu ödenek çok düşüktür. Selçuk'a ve bu ören yerlerine verilen önemin bir göstergesidir" dedi.
Kaynak : http://ya2005.yeniasir.com.tr/01/29/index.php3?ka ...lum=gunluk
Sevgiyle kalın

goztepelielif

18 yıl önce - Pzr 06 Şub 2005, 18:50

arkadaslar ben su an amerikada katolik okulunda exchange ogrenci olarak okuyorum...
ve efes( ephesus olarak ) izmir (smyrna) olarak incilin revolution bolumunde(incilin son yeniden dogus bolumunde) geciyor..

efesle ilgili olarak diyorki hristiyanlarin 4 kutsal kilisesinden biri efeste yani efesin ve izmirin cok buyuk bi onemi war .....

ayrica turkiyemizin cok eski zamanlardan beri onemli jeopolitik konumu oldugunu cok antik cok degerli seylere sahip oldugunu biliyordumda amerikada okumaya baslayinca daha da iyi anladim bizim ulkemiz bir baska ozel!

emrah_ca
18 yıl önce - Cmt 12 Şub 2005, 08:10
evet ama

Merhaba Goztepeli Elif.Bende Karsiyakali Emrah.Yazdiklarina katiliyorum,cunku bende senin gibi yurtdisinda,Kanada da, okuyorum.
Bizim Istanbul gibi butun buyuk dinlerin temsilini gosteren sehrimiz oldugu gibi, Izmir gibi Akdeniz kulturunu temsil eden Grek medeniyetinden izler tasiyan sicak ve renkli cografyamiz var.
Kuzey Amerikaya ilgi duyanlarin once tarih ve medeniyet kavramlarini okuyarak gelmelerini tavsiye ediyorum.
Hoscakalin butun Turkiye sevenleri.

Müjdat

18 yıl önce - Pts 28 Şub 2005, 23:24

Geçenlerde okuduğum ilginç bir konu !
Elimizde bulunan değerlere yeterince sahip çıkmadığımız, tanıtamadığımız zaman maalesef elin İngilizi sahip çıkıp kendi tanıtımını kendisi yapar

Meryem Ana İngiltere'ye taşındı!
Yaklaşık 2000 yıl önce Anadolu'da yaşadığı bilinen Hz. Meryem'in evi artık sadece Efes'te değil. İngiltere'nin Norfolk şehri yakınlarında yeni bir evi daha var!..
Hristiyan aleminin en kutsal mekânlarından biri olan, hatta Dünya'da beş kutsal yerden biri olarak bilinen, Efes'teki Meryem Ana Evi'nin 'tıpkısının aynısı', dindar bir Hristiyan iş adamı tarafından Britanya'da yaptırıldı.
Norfolk yakınlarında, Downham Market'te inşa edilen evin, iki yıl önce Hristiyanlar ve Müslümanlardan oluşan davetlilerin katıldığı sade bir törenle ve dualarla açılışı Türk medyasına yansımadı.
'Dini-bütün' İngiliz işadamı Eric St John-Foti tarafından yaptırılan Meryem Ana Evi'nin açılış töreninde Müslüman ve Hristiyan din adamları ile davetliler dünyada meydana gelen kötü olaylar üzerine bütün insanları felaketlerden koruması için Allah'a 'ortak dua' ettiler.
Her yıl Efes'teki Meryem Ana Evi'ne hac ziyareti yapan Hristiyan toplumunun, artık İngiltere'nin Norfolk şehri yakınlarındaki eve de umre ziyareti yapması sürpriz olmayacak!..

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/2005/02/22/sanat/san13.html
Seviyle kalın

Müjdat

18 yıl önce - Pts 28 Şub 2005, 23:37

Meryem Ana evinin içini görmek isteyenler (360 derece) aşağıda belirtilen linki tıklasınlar.

Bilgisayarınızın faresini, resmin üzerindeyken, sol tuşuna basıp çekerek, resim içinde hareket edebilirsiniz:

http://www.izmir.gov.tr/sanalgezinti/MeryemAna.htm

Sevgiyle kalın

sayfa 3
« önceki   1234 ... 192021   sonraki »
ANA SAYFA -> İZMİR