Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
İzmir Selçuk - Meryem Ana Evi
123 ... 192021   sonraki »

ANA SAYFA -> İZMİR
cevap yaz
sayfa 1
yıldırım
18 yıl önce - Cmt 27 Ksm 2004, 15:54
İzmir Selçuk - Meryem Ana Evi

Meryemana, Efes Antik Şehri'ne ve Selçuk ilçesine tepeden bakar. Meryemana Evi'ne çıkarken yolun sağında bu meryemana heykelini görebilirsiniz:

(+)

İşte Meryemana Evi :

(+)

Burayı her yıl hac vazifesini yerine getirmek üzere birçok hıristiyan turist ziyaret eder.

Gidecek olanlara bir tavsiye: Meryemana Evi Selçuk ilçesine 8 km uzaklıkta ve dağın yamacında yer alır. Buraya varabilmek için tek şeritli dik bir yolu tırmanmanız gerekir.  

Oguzhan
18 yıl önce - Pzr 28 Ksm 2004, 07:26

Su Meryemana'yi bi anlayamadim gitti, ben birkac sene once Meryemanaya tirmandigimi biliyorum, 1 saatmi ne surmusdu varmasi, ama benim tirmandigim Meryemana Trabzondaydi. Birkac defa duymustum baska yerdede Meryemana isimli bir yer var oldugunu ama pek mantikli degil bence, bilgisi olan arkadaslar bana bu olayi anlatabilirmi? Yoksa zamaninda ben Meryemanaya degilde baska bir isimli biryeremi tirmandim

Cenk-Kaan
18 yıl önce - Pzr 28 Ksm 2004, 16:24

Bildigime kadar Hz. Meryem Efes de yasamis. Efes de yasadigi icin sonradan kilise oraya
yapilmis.
Bugün ki kilisenin ne anlam tasidigini bilmiyorum.

Cenk-Kaan
18 yıl önce - Pzr 28 Ksm 2004, 16:26

Birde unutuyordunm az kalsin.
Efes incilde geciyor.Incil denilirken 4 degisik (ve daha fazla aslinda) kutsal kitap vardir
kabul gören.
Efes yani sira bir kac anaduluda olan yerler Hristiyanlarin kutsal kitaplkarinda geciyor.
Adana, Tarsusu ,Kapadokya, ve bir kac tane daha da var.

irfan x
18 yıl önce - Pzr 28 Ksm 2004, 17:06

Katolik inanışına göre Hz. İsa'nın çarmıha erilişi hadisesinden sonra, Hz. Meryem, havari Yuhanna'yala birlikten bu bölgeye gelmiş ve hayatının son yıllarını burada geçirmiş. Bu ev bu yüzden Katoliklerce kutsal hac yerlerinden bir olarak kabul edilir (hac mantığı, kavram olarak da bizim hac mantığımızdan farklı)... Bu mekan Ortodokslarca kutsal kabul edilmez.

sayfa 1
123 ... 192021   sonraki »
ANA SAYFA -> İZMİR