emir001
12 yıl önce - Çrş 08 Arl 2010, 23:45
Sayın Cumhurbaşkanı Cuma ve Cumartesi Adana'da
Atış ve Aldırmaz Adana'da bulunacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün programı hakkında bilgi verdi.
Adana Valisi İlhan Atış ve Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, düzenledikleri basın toplantısında, cuma ve cumartesi günleri Adana'da bulunacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün programı hakkında bilgi verdi.
Atış, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Adana ziyaretleri ile moral değerlerimiz yükselecektir. Adana'da iki gün kalıyor olması Adana'ya verdiği önemi gösterir. Biz de Adana halkı olarak kendisini en iyi şekilde karşılayacağız" dedi.
Öğrencilerin hava şartlarının iyi olması halinde Cumhurbaşkanı'nı karşılaması gerektiğini ifade eden Atış, "Ben bunu bir eğitim olarak görüyorum. Ben bu yaşımda Cumhurbaşkanı'mızın Adana'ya gelmesinden dolayı büyük heyecan duyuyorum" diye konuştu.
Gül'ün cuma günü 10.45'te Adana'ya geleceğini, Adana Valiliğini ziyaret edeceğini ve burada Gül'e ilin sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili brifing verileceğini kaydeden Atış, Gül'ün burada kendilerini selamlamaya gelenlere hitap edeceğini söyledi.
Daha sonra Gül'e Tepebağ Bosnalı Salih Efendi Konağı'nda onuruna yemek verileceğini, Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret edeceğini ve daha sonra Çakmak Caddesi'nde yürüyüş yaparak halk ile kucaklaşacağını, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne geçecek olan Gül'e burada da Aldırmaz tarafından brifing verileceğini söyledi.
Aynı gün akşamı Hiltonsa'da verilecek yemek sonrası ilk 500'e giren sanayicilere plaketlerin verileceğini bildiren Atış, Gül'ün cumartesi günü Çukurova Üniversitesi'nde Teknokent'in açılışını yaptıktan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan katı atık tesislerinde incelemelerde bulunacağını söyledi. Öğle yemeğinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Adana'nın sembolü haline gelen 'Adana kebabı'nı ikram edeceklerini belirten Atış, Gül'ün Temsa ziyaretinden sonra 15.00 civarında Adana'dan ayrılacağını
ifade etti.
Atış, Cumhurbaşkanı'nı eşi Hayrünnisa Gül'ün programının netleşmediğini ancak Huzurevi, Sevgi Evleri, Görme Engellilerin ziyaretleri ile Olgunlaşma Enstitüsü'nün defilesine katılması önerisinde bulunduklarını sözlerine ekledi.
Atış, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyareti nedeniyle sadece Çakmak Caddesi'nde yolun trafiğe kapatılacağını belirterek, "Cumhurbaşkanı'mızın yolların kesilmemesi için kesin talimatı var" açıklamasını yaptı.
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaretleri ile moral desteğinin büyük olacağını vurgulayarak Gül'ü en iyi şekilde karşılayacaklarını söyledi. http://www.adanahaber.com
|