Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
ismail özçelik
12 yıl önce - Prş 02 Arl 2010, 23:30
Eskişehir'de bir gün nasıl değerlendirilmeli? Nereleri gezmeli?

Öncelikle başlığa lütfen Eskişehir'i bilen arkadaşlar cevap yazsın. Ben bir günlüğüne İstanbul'dan Eskişehir'e gelip oradan Ankara'ya geçeceğim. Ancak Eskişehir'i hiç bilmiyorum ve gezmek istiyorum. Bir günde Eskişehirli olarak siz nereleri gezip görmek ve ne yemek isterdiniz?

NOT: Şimdi bazı arkadaşlar bu bölümü incele bulursun gibisinden cevap vermesin burada amacım pratik ve günübirlik gezi için kendime bir rehber oluşturmak.

dailama
12 yıl önce - Cum 03 Arl 2010, 01:33

sabah trenden inersin doktorlar,kızılcıklı,adaları tavaf edip hamamyoluna girersin sıcaksular da çorba ve bardak içip Has hamama girersin.Kese ve masaj yaptırırsın ve sodalı ayran içersin.hamamdan çıkınca öğlen olmuş olur, yoldaki kahve kokularını ve sabun kokularını içine çekerek papağana doğru yol alırsın.çiğbörekle karnını doyurduktan sonra karakedi bozası ile içini ısıtırsın.Bu başlangıç sana enerji verir geri kalan zamanda da haller,odunpazarı evleri,porsukta tekne turu,kentpark,bilimpark'ı gezmeni öneririm.Cam sanatları müzesi,atlıhan,arkeoloji müzesi ile devam edersin.Akşam yemeği için de hafif olsun diye acıktımı tercih edebilirsin.Gece de vural sokakdaki barlar,222,hayal kahvesi vb.de eğlenip,sabaha karşı da istasyonun karşısındaki Köfteci Ali veya yakınında ki yeni açılan işkembe çorbacısı ile geziyi tamamlarsın.

levent üçyıldız
12 yıl önce - Cum 03 Arl 2010, 11:51

sn.dailama şuan eskişehirde olmasamda orda doğdum büyüdüm fakat BARDAK içmek diye bişey duymadım görmedim.BARDAK içmek ne demek?

serdarsara

12 yıl önce - Cum 03 Arl 2010, 13:11

Bardaktan kasıt sanırım karakedide bir bardak boza olsa gerek..

serdarsara

12 yıl önce - Cum 03 Arl 2010, 13:19

Eğer gardan Eskişehire ayak bastıysanız.. önce doktorlar caddesini adaları porsuk etrafını gezdikten sonra gondollarla güzel bir tur atabilirsiniz.. verdiğim cadde isimlerini bir yere not ederseniz geziniz daha kolay olacaktır..
daha sonra porsuk etrafındaki kafelerde biraz soluklanmak için birşeyler içebilirsiniz. Köprübaşındaki karakedi bozacısı ve papağan çiğbörekçisine gitmeyi unutmayın.. Eskişehiri gezerken olmazsa olmaz gitmeniz gereken önemli parkları söyleyim. 1. ŞELALE odunpazarı duraklarından 1 numaralı otobüse binerek gidebilirsiniz...
2.Otogar yanındaki Kentpark burayada otogar tramvayına binerek son durak olan otogarda indikten sonra kime sorsanız size gösterirler
3.Bilim sanat ve kültür parkı osmangazi tramvayına bindikten sonra son durak olan Osmangazi ÜNv duragında inerseniz orada kime sorsanız size gösterirler.. ancak biraz yürümek zorunda kalacaksınız...
4.Aşk adası mevki olarak 2 de bahsettiğim Kentparka yürüyüş mesafesinde
gezileriniz esnasında eger aracınız yoksa tramvayı unutmayın o sizi heryere götürecektir..
aracınız varsada mekan isimlerini unutmayın rahatça bulabilirsiniz..

sayfa 1
123 ... 91011   sonraki »
ANA SAYFA -> ESKİŞEHİR