Geçtiğimiz cumartesi günü Beşiktaş Meydanı’nında üzerinde 3 büyük dinin simgesi ile Atatürk portresinin bulunduğu “İbadet bölgesi” isimli çalışması saldırıya CHP'lilerin saldırısına uğrayan Hollandalı tasarımcı Rosan Bosch “Amacım provakasyon değil kavramları tartışmaya açmaktı” dedi. Bosch tabeladaki Atatürk portresinin yerine saldırının fotoğraflarını koydu.
ATATÜRKÇÜLÜK ADINA TRAGEDYA
VAKIA doğru, İl Başkanı “muhalif bir grubun böyle bir eylem yapması onların CHP’li olduğu anlamına gelmez” diye tevil ediyor.
Fakat aynı kişilerin olaydan hemen önce başka bir gösteri için orada bulundukları ve de kendilerini parti üyesi olarak tanıttıkları göz önüne alınırsa, eh yorumu size bırakıyorum.
Her neyse, zaten barbarların kimin militanı olduğu ancak tali derecede önem taşıyor.
Esas meseleyi “Atatürkçülük” (!) adına nerelere varıldığının tragedyası oluşturuyor.
KEMALİZM ADINA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ÖYLE, zira Bosch’un eserine yönelik hücum o malûm “Atatürkçülük”, o malûm “ulusalcılık”, o malûm “kuvvacılık” ve o malûm “Kemalizm” adına gerçekleştirildi.
Saldırganlar totemi, tabuyu, fetişi kutsayan bir dokunulmazlıktan cesaret aldılar.
Çünkü olayın özeti de şöyle şekilleniyor:
Havaalanlarındaki işaret levhalarının grafiğinden esinlenen Felemenk sanatçı aynen oralardaki gibi “İbadet” sözcüğünü yazdıktan sonra, tabelânın sarı zeminine bir İsevî haç, bir İslami hilâl, bir Davudî yıldız ve bir de Atatürk portresi çizmiş.Eh, semavi din simgelerinin dünyevi bir ideoloji simgesiyle özdeşleştirilmesindeki çağrışımı, eleştiriyi, iğnelemeyi anlayan tabii ki anlar!
İşte zaten de bunu bal gibi anladıkları içindir ki aynı saldırganlar “özgür alan”ı sanatın, fikrin ve kültürün esaret alanına dönüştürmekte hiç tereddüde düşmediler.
Mukaddes “ibadet”lerini kaza namazıyla geciktirecek kadar bile sabredemediler.
Ne diyeyim, Allah akıl fikir ihsan eylesin desem acaba bir faydası olur mu?
ATATÜRK'Ü İBADET TOTEMİNE DÖNÜŞTÜRDÜNÜZ
FAKAT, yeter! Evet efendiler, artık gerçekten yeter!Köhneliğinizi, ilkelliğinizi, hantallığınızı, durağanlığınızı ve statüko zaptiyeliğinizi gizlemek için isminin, heykelinin, büstünün arkasına saklandığınız i-n-s-a-n bir Mustafa Kemal Atatürk’ü bir “ibadet” totemine dönüştürdüğünüz artık yetti! Kabak tadı verdi.
Beşiktaş’taki barbarlığınız ise bardağı taşıran son damla oldu
Sizler, Muhammed’in karikatürünü çizdi, Meryem’in bakireliğini ti’ye aldı, Musa’nın on emrini gırgıra vurdu diye kıyamet kopartan dini mürtecilerden bile daha çok mürtecisiniz.
Onların hiç olmazsa evrensel kabul gördüğü varsayılan semavi bir kutsalı var!
BEMBEYAZ TÜRK DEĞİL KARANLIK YOBAZLARSINIZDolayısıyla, sizler ağzınızla kuş tutsanız da; kendinizi değil “beyaz” değil “bembeyaz Türk” diye tanımlasanız da; sırtınıza “aydınlanmacı” değil “ışıldatıcı” yaftasını yapıştırsanız da, sizler o “aydınlanma”nın; yani bizzat Büyük Kemal’in rasyonel mantık ve eleştirel düşünce ilkelerinden bir nebze nasiplenmemiş karanlık yobazlarsınız.
Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olmaklığıyla saygı duyulması gereken bir insandır.. Ama daha ilerisine geçip tabu haline getirilmesi doğru değildir.. Neticede hataları, günahları ve yaptıklarıyla ortada olan etten kemikten bir insandır..
Haberin doğru olduğunu varsayarak yazıyorum, ki inanıyorum da doğrudur...
Atatürk, zamanında Haçlı Seferlerini düzenleyen bu Türk düşmanı ecnebilere çok güzel dersler verdiği için kuyruk acıları var. Ehhh şimdi de Türkiye'nin içinden büyük destekler göreceği için böyle bir çıkışta bulunmuş, normaldir! Bükemediğin eli öpeceksin anlayışı yok bunlarda, çamur at izi kalsın var daha çok...
Kemalist devrim pratıkte tamamlanamadı bı çok eksik yönü vardı halktan kopuk ve o günün şartlarına uygun teoriler ıcermekte idi bugün venezuelleda nasıl bolıvar devrim yasanıyorsa
Türkiye'nin de kendi yapısına uygun halk Cumhuriyeti devrımıne ihtiyacı vardır artık yönetim elitistlerden alınıp gerçek sahiplerine işçilere-koylulere emekcılere verılmelıdır yasalar bunlara göre duzenlenmelıdır komprador oligarşik ailelerin yanı zengınlerın elinden alınmalıdır. Beyaz yakalı Türkler bu ısı kıvıramadılar daha katılımcı baraj gibi saçma seçim uygulamalarının olmadığı demokrasiye geçilmesi sarttır. Atatürk daha fazla yasasaydı zaten yönetim şeklini degıstırırdı cunkı yenilikçi ilerici bı lıderdı ancak yanındakıler onun adını kullanarak çiftlik gibi yonettıler ülkeyi yıllarca artık gerçekten yeter!
Böyle başlıklar insanları kargaşaya sürükler..Karşıt görüşleri çatıştırır..Bence biraz daha duyarlı olalım..
İnsanların görüşlerine saygılı olalım..
Resmi binalarda portresi ve İstiklal Marşı-Türk Bayrağı ile her zaman yanımızdadır Atamız...Cebimizde ki parada remi olandır..Cumhuriyetimizin kurucusudur..
...Atatürk Türkiyedir...
Fazlası zarardır elbet ama bu başlık konuyu başka yerlere çekmeye oldukça müsaittir...
Atatürk'e haşâ insanüstü, ilahi bir güç atfeden kendini bilmezler her zaman çıkmıştır.. Bakın aşağıda buram buram "küfür" ve inançsızlık kokan satırlar ne kadar ibretliktir..
Ne orumcek, ne yosun,
Ne mucize, ne fusun;
Kabe Arabın olsun,
Cankaya bize yeter!
Kemalettin Kamu
***********************************
Türk’e Tanrinin bahsettigi bir ruh idi
Zulmün Milletimi bogmaya kalktigi an
Nur gibi doğdu karanlik günlerinde
Sensiz bu millet öksüz sayilir’di inan
Gel ey 19 mayıs eşsiz sabah merhaba
Ey Samsunda karaya çıkan ilâh, merhaba
Merhaba ey yükselen güneş
Anafarta’dan merhaba ey kurtaran
Türklüğü bin vartadan
Merhaba ey biribiri ardından inkilaplar
Merhaba ey ezeli, feyizli eşsiz bahar
Merhaba ey ilâhın en yakın arkadaşı
Merhaba ey devletin ak alnı, aziz başı
Doğuran bu gün, bir gün: doğuracak muttasıl
Her Türkün tevellüdü 19 Mayıs asıl
İlk çamurdan beden, üflenen ruh, dediler
Son tufanda Türklüğü kurtaran ruh, dediler