Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
21 ülke 'Adana şalgamı' içiyor
123 ... 141516   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
sayfa 1
cemalczk
8 yıl önce - Prş 30 Eyl 2010, 12:29
21 ülke 'Adana şalgamı' içiyor


Türkiye'de şalgam suyu üretiminin yüzde 93'ünü gerçekleştiren Adana'da kurulu firmanın, aralarında Avrupa ülkeleri, Japonya ve Suudi Arabistan'ın da bulunduğu 21 ülkeye ihracat yaptığı bildirildi.

Adana Hacı Ömer Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki entegre tesislerde 1997'de faaliyete geçen Doğanay Gıda A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Doğanay, kentin yöresel
içeceği olan şalgamın yurt içinin yanı sıra, yurt dışından da yoğun talep gördüğünü söyledi.

Doğanay, 28 bin metrekare alana kurulu fabrikalarında ürettikleri şalgam suyunu Türkiye'nin çeşitli illerine kurdukları bölge müdürlükleri aracı lığı ile pazara sunduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Türkiye'deki toplam şalgam üretiminin yüzde 93'ünü karşıladığımız gibi aralarında Avrupa ülkeleri, Japonya ve Suudi Arabistan'ın da bulunduğu 21 ülkeye ihracat yapıyoruz. Geçen yıl 1 milyon 170 bin litre şalgam suyu ihracatı yaptık.

Bu yıl ise bu rakamı 1 milyon 600 bin litreye çıkarmayı hedefliyoruz. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların şalgama olan talebi tanıtımda da etkili oluyor. Biz de bu artışı göz önüne alarak çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. günde 180 bin litre şalgam suyu üretiyoruz ama yetmiyor, kapasite artışına gideceğiz. Türkiye'de şalgam suyunun
gitmediği kent kalmadı, dünyada da kalmayacak."

devamı....

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1033596& ...ami-iciyor

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/HaberDetay.aspx ...sID=728924
 


En son cemalczk tarafından Prş 30 Eyl 2010, 15:23 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi


Emre Yener
8 yıl önce - Prş 30 Eyl 2010, 13:59

Bir Türk dünyaya bedel

umucu
8 yıl önce - Prş 30 Eyl 2010, 14:02

Ben şalgamı en çok çiğ köfteyle seviyorum.
Üstelik şalgam da acı olmak kaydıyla.

Üretim ağını genişletirsek şalgam içen ülke sayısının arkasına bir sıfır daha ekleriz inşallah.



mahmut pınar

8 yıl önce - Prş 30 Eyl 2010, 14:43

Adana dışında olduğum zamanlar şalgam markası olarak Doğanay'ı tercih ediyorum. Gerçekten ağız tadını biliyorlar

Hakan Ali
8 yıl önce - Prş 30 Eyl 2010, 14:46

Çocukluğumdan beri ayran yerine tercih ettiğim adananın meşhur içeceği.Kendi ellerimle yapıyorum kışın 3 fıçı.Tansiyon hastalarına da özel yapıyorum Mersin'e gelen herkese ikramım sınırsız ..

En son Hakan Ali tarafından Prş 30 Eyl 2010, 14:47 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


ömer
8 yıl önce - Prş 30 Eyl 2010, 14:47

Alıntı:
Bir Türk dünyaya bedel

Biz salgam suyumuyuz kardesim?



servet akinan
8 yıl önce - Prş 30 Eyl 2010, 14:59

fabrikasyon şalgam yerine açık şalgamı tercih ederim. ee tabi bunuda ancak adanada bulabiliriz diğer şehirlerde zor

Ahmet Yvzl
8 yıl önce - Prş 30 Eyl 2010, 15:09

Adana dışında, Bir Urfalı olarak Hastasıyım. Çok iyi olmasada Açığı DOĞANAY ile kapatmaya çalışıyorum.

Ayrıca okuduğum bir kaç dergide; Kanserin en büyük Düşmanının Şalgam olduğunu söylüyordu


mehmet-c
8 yıl önce - Prş 30 Eyl 2010, 15:15

Tanıdığım Adanalılar aslının yerini tutmasa da Doğanay iyi diyorlar. Öte yandan da kendilerine Adana'dan bidonla açık şalgam getirtiyorlar.

cemalczk
8 yıl önce - Prş 30 Eyl 2010, 15:16

Çok lezzetlidir kendisi, heleki acılı turşu suyu ile servisi ağzımı yazarken bile sulandırıyor.

geçenlerde balıkla denedim, hani hep klişedir balık ve yanında kırmızı şarap, şarabı bilmemde kırmızı oluşu ve adının şalgam oluşu balıkla öyle güzel gidiyorki arkadaşlar.

bence şaraptan daha faydalı ve haram değil ve oldukça faydalı



sayfa 1
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
123 ... 141516   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET