Mehmet Kasım
12 yıl önce - Sal 28 Eyl 2010, 20:28
Askerimize çuval geçiren paşada Atatürkçü çıktı !
Askerin başına çuval geçiren adamı anıtkabirde ayakta karşılayan bir ordudan utanıyorum...
| Alıntı: |
Türkiye’de “Çuvalcı General” olarak bilinen ABD’li komutan Ray Odierno, geçtiğimiz kış aylarında gerçekleştirdiği Anıtkabir ziyaretine dair izlenimlerini Facebook sayfasında yazdığı bir notla kamuoyuyla paylaştı.
FOTOĞRAFLARI FACEBOOK SAYFASINDA PAYLAŞTI
ABD'li komutan, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasına koyduğu "General Odierno Türkiye ziyareti sırasında ulusal kahramana saygılarını sundu" başlıklı yazıda, “Türkiye’ye yaptığım son gezide modern Türkiye Cumhuriyeti’nin saygıdeğer ilk lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinde bir çelenk koyma törenine katıldım” sözleriyle başladı.
Irak'taki Amerikan güçlerinin eski komutanı Odierno yazısında, Atatürk’ün çoğunlukla “Türkiye’yi Birinci Dünya Savaşı’nın küllerinden yeniden doğuran kişi” ve Gelibolu zaferinin mimarı olarak tanındığını belirtti.
Facebook sayfasına notla birlikte bir dizi fotoğraf da ekleyen General Odierno, “Fotoğraflarda görebileceğiniz gibi hava bir hayli soğuktu ve kar yağıyordu. Bu da törenin ağırbaşlı ve ciddi havasına katkıda bulunuyordu” ifadesini kullandı.
Türk ordusundan yetkililerin ve bir Şeref Kıtası’nın ekibiyle birlikte kendilerini Anıtkabir’in girişinde karşıladığını ve törenin yapılacağı mozole alanına doğru yavaşça yürüdüklerini anlatan General Odierno, “İçeri girdik, salonun sonuna doğru ilerledik ve çelengimizi koyduk. Daha sonra da tek bir borazan sesi eşliğinde saygı duruşunda bulunarak Atatürk’ün mozolesini selamladık” dedi.
"ONUR DUYDUM"
“Bu askeri ve diplomatik geleneklerin önemli olduğuna inanıyorum. Çünkü Türkiye ABD’nin güçlü bir müttefiki ve bizler terörle mücadelede işbirliği yapmaya kararlıyız. Birbirimize, geleneklerimize ve değerlerimize saygı göstermeliyiz. Böylece birçok önemli konuda ortaklığımızı güçlendirmeyi sürdürebiliriz” diyen Odierno, "Türk halkı için çok önemli bir insana saygılarını sunmanın kendisi için bir onur olduğunu" da sözlerine ekledi.
Odierno, Türkiye ile ABD arasında tarihin en derin krizlerinden birine yol açan çuval olayının mimarı olarak biliniyor. Odierno, 2003 yılında Kuzey Irak’ın Süleymaniye şehrinde 11 Türk askerinin tutuklanıp, başlarına çuval geçirilmesini emretmişti.
ABD'li general geçtiğimiz şubat ayında, Irak’taki Amerikan güçlerinin komutanlığını yürüttüğü dönemde Türkiye-Irak-ABD üçlü güvenlik toplantısına katılmak için Ankara'ya gelmişti. |
|