Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 3
serdarsara

12 yıl önce - Sal 03 Ağu 2010, 13:07

Uzun yola çıkan için sürücüler dışında ayranı herkese tavsiye ediyorum uyku getirdiği için sürücüler için iyi değil günde en azından 1 bardak ayran iyi gelir

a.tuna
12 yıl önce - Sal 03 Ağu 2010, 13:15

Konyanın o meşhur Etliekmeğinin yanında iyi gider.


Nasıl canım çekti, hemen bi ayran çalkalayım kendime

Hatta fırına gidip bi etliekmek söyleyim, yanında ayranı getirirler zaten


Burak KAYNAŞ
12 yıl önce - Sal 03 Ağu 2010, 13:16

Ev yoğurdundan yapılmış yayık ayranı içmiştim bir keresinde Antalya - Konya yolunda bir yörük çadırında.. Hakikaten çok güzeldi kendine has hafif ekşi bir tadı vardı.. Bunun haricinde Susurluk ve Misis ayranlarıda meşhur fakat Susurluk ayranını köpürtmek için Karbonat kullanıyorlar. Bu da ne kadar doğal olduğu konusunda beni endişelendiriyor.

yılmaz büktel

12 yıl önce - Sal 03 Ağu 2010, 13:23

Alıntı:
Hakikaten çok güzeldi kendine has hafif ekşi bir tadı vardı..


işte o kendine has dediğiniz hafif ekşi tat, eskiden tüm ayranların tadıydı. Yayık ayranı ise normal ayranlara göre biraz daha yağlı, daha has bir ayran olurdu


Kürşat 79
12 yıl önce - Sal 03 Ağu 2010, 14:39

Kebabın yanında o eşsiz tadıyla içmekten doyamadığım içecek.



ÖZTÜRK_Y77
12 yıl önce - Sal 03 Ağu 2010, 14:42

Ah şöyle bir Yörük ayranı içsek de şu sıcaklarda serinlesek

erkankehya

11 yıl önce - Pzr 31 Ekm 2010, 13:10

Turizmde ayranı daha çok kullanmalıyız.
Tadım standları olsun otellerde olsun ayranı tüm dünyaya tanıtmalıyız.
Sinemada olsun,yurtdışında da gösterimi olan dizilerde olsun ayran kullanılmalı.
Süt ürünleri firmalarına büyük iş düşüyor. Asitli içeceklere yapılan tanıtımın, ayrılan reklam bütçelerini bir düşünecek olursak tanıtımın ne kadar önemli olduğunu görürüz.
Var mı ayran gibisi.


İSMAİL ÇELİK

11 yıl önce - Pzr 31 Ekm 2010, 21:57

Tuzlun ayran ishalede iyi gelir vesıcaklığa dayanıklılığını artırır.

Hayrettin Turan

11 yıl önce - Pts 20 Arl 2010, 23:54

Yemeklerde Vazgeçilmez Milli içeceğimizdir Sağlığa yararlıdır Bizle özdeşleşmiş bir içecektir malasef bu yararlı içeceğimizi pazarlayamamışız doğru düzgün dışarıya tanıtamamışız dışarıya yeterli bir şekilde




Oktay+

11 yıl önce - Sal 21 Arl 2010, 00:13

Ayran yoğurt temelli bir ürün olduğu için bizim kadar kıymetini bilen olmamış. Ama gerçeği söylemem gerekirse, yurt dışında Türkiye'den çok daha iyi yoğurt yapan bölgeler var artık! Kaliteli ayran kaliteli yoğurttan yapılır sonuçta...

Ülkede hayvancılık bitmiş, mera da hayvan kalmamış, tek tipleştirmeye gidilmişken kaliteli ayran, yoğurt yeyip içmemiz çok zor.
Hayvanın doğal gıdasının dışında olan ama ucuz diye; mısır, soya, silaj türü, suni yem dayarsanız hayvana, etinden de sütünde de yararlanamazsın. Tat, çeşit, doğallık kalmaz.
Bunlardan çıkan üründe kaliteli olmaz.

Oysa şöyle; dağda otlamış kekik kokulu keçi ve koyun sütünden, sarımsak otuyla beslenmiş inekten, camışdan doğal mayayla yapacan yoğurdu. Pastorize filanda etmeyecen, sütü kaynatarak... Sonra kara kara düşüncen ben şimdiye kadar ne yiyodum diye.
Yaptığın yoğurdun birazını da ekşitip dövecen yayıkta... Biraz da içine sarımsak suyu. Hakiki ayranda hazır..!



sayfa 3
« önceki   1234 ... 212223   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET