Batı medeniyetinin sosyal çöküşü : Eşcinsel evlilik
Bugün gene Avrupa medeniyetinin ulaştığı doruklardan ilginç bir haber geldi :
İzlanda başbakanı 66 yaşında bir kadın, sevgilisi olan kadın ile evlendi.
Sizce ülkemizde böyle birşey kanunen serbest olsa nasıl olur? Çağdaş medeniyetler seviyesine mi ulaşmış oluruz, yoksa topluma yarardan çok zarar mı getirir?
Eşçinsel evlilikler hangi toplumda olursa olsun zaten birlikte yaşayan bu tür insanların beraberliklerini resmi hale getirmekten öteye bir anlam taşımaz. Hiç bir ülkede eşçinsel evlilikler serbest kaldı diye eşçinsel ilişkilerin sayısı artmaz. Eşçinsellik bir fantezi değil, cinsel kimliktir. Yaşam koşulları diğer insanlara göre daha zorlu ve sıkıntılıdır. Kimse durup dururken eşçinsel olmak istemez. Eşçinsel diye de toplumsal haklarından vazgeçmeyi düşünmez.
Sorun, eşçinsel ya da heteroseksüel kimlikli kişilerin cinsel yaşamlarını toplumu rahatsız edecek, ahlak kurallarını zorlayacak şekilde ortaya sermemelerindedir....
Çünkü biz tartışacağız şimdiden. Ki biz değil miyiz, cinsiyetini hastalık yüzünden değiştiren insana argoda çeşit çeşit küfürler yakıştıran, üzerinde bel altı espriler döndüren?
Sosyal çöküş ya da çağdaşlık ne olursa olsun saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.
Belki sosyal çöküş, evet sosyal çöküş inancım açısından bunu rahatlıkla söylerim. Peki ülkemizde yaşanan olaylar, tecavüz haberleri, cinayet haberleri, hırsızlık, yığınla adaletsizlik, sadakatsizlik bunlar sosyal bozukluk değil mi?
Konu eşcinselliğe geldiğinde çok sesi çıkan kişiler neden bunlardan bahsetmezler? Kim bilir ?
Sizce ülkemizde böyle birşey kanunen serbest olsa nasıl olur? Çağdaş medeniyetler seviyesine mi ulaşmış oluruz, yoksa topluma yarardan çok zarar mı getirir?
Bu başlığı görür görmez irite oldum...Çok zararlı olacağı kanısındayım... Bakın, bu gibi "rahatsızlıkları" eskiden değil ekranlarda görmek, konuşması bile abesti... Ama ne zaman ekranlarda boy boy gösterilmeye başlandı, sokaktaki sayılarının da hızla arttığını gördük... Yüce Allah, bütün canlıları olması gerektiği şekilde, ayrı ayrı cinsten yaratmış... Aynı cinsten insanların birbirlerini sevmesi saygı çerçevesinde doğaldır... Ama, aynı cinsten birisi ile evlenmek ve sexüel açıdan birlikte olmak olsa olsa hastalık olur... Eğer, bununla "çağdaş medeniyetler seviyesine" ulaşacaksak, bırakın kalsın biz medeniyetimizden memnunuz !
En son erdal ırgat tarafından Sal 29 Hzr 2010, 09:43 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sizce ülkemizde böyle birşey kanunen serbest olsa nasıl olur? Çağdaş medeniyetler seviyesine mi ulaşmış oluruz,......
Öncelikle cinsel kimlik ve evlilik tamamen ayrı şeyler. Eşcinsel evliliğe izin vermek tamamen sosyal ve hukuksal bir konu. Insanların cinsel kimlikleri medeni durumlarına göre değişmez. Eşcinsellik dünya var olduğundan beri yaşanan bir olgu, dünya döndükçe de yaşanacak. Nedeni, nasıl oluştuğu, yararı, zararı ayrıca tartışılabilir ama bu başlıkta konu evlilik.
Bir çifte yasal tanınırlık sağlamak çağdaş medeniyet göstergesidir, bu onlara örmeğin birinin vefatında diğerine beraberlikleri süresinde edindikleri varlıklara sahip olmaya devam etme hakkını sağlar, çağdaş medeniyetlerde olan aile avantajlarından, indirimlerinden yararlanmalarını sağlar. Çağdaş medeniyet ortadaki hukuksal duruma bakar, kişilerin cinsel tercihlerine değil.
Açtığı başlıklara bakınca öyle sanıyorum ki sevgili Burç eşcinselliğin evrensel bir olgu olmadığını sadece batıya özgü olduğunu ya da doğuda medeniyet olmadığına inanıyor.
Türkçe deyişle, sokak ortasında havlet olmadıktan sonra çiftlerin cinsel tercihlerinin kimseyi ilgilendirmediğini, herhangi bir çiftin beraberliğini yasaların güvencesine alınmasının da uygarlık olduğunu düşünmekteyim.
EK:
Alıntı:
Ama, aynı cinsten birisi ile evlenmek ve sexüel açıdan birlikte olmak olsa olsa hastalık olur... Eğer, bununla "çağdaş medeniyetler seviyesine" ulaşacaksak, bırakın kalsın biz medeniyetimizden memnunuz !
Erdal bey, konu evliliğe izin vermek, eşcinsellik ya da cinsel ilişki değil. Yasal olsa da olmasa da eşcinsellik var, bunu değil evliği tartışıyoruz. Şöyle de düşünebilirsiniz herhangi bir hastalığı olan iki kişinin evliğini tanımak çağdaş uygarlık mıdır, değil midir?
Bu başlıktaki konu "eşcinsel evlilik". Eşcinsellik değil.
Aradaki farkı anlamazlıktan gelenler olsa da, ikisi oldukça farklıdır.
Eşcinsel evlilik evrensel değil.
Bakın bir Avrupa ülkesi olan İzlanda'nın lezbiyen başbakanı, kadın arkadaşı ile evlenmiş. Bizim ülkemizde ise böyle birşey yok. Evrensel değil.
Dünyada eşcinsel evlilik olan ülkeleri de yazalım :
Belçika, Portekiz, İzlanda, Hollanda, Norveç, İsveç, İspanya, Kanada, Amerika
Türkçe deyişle, sokak ortasında havlet olmadıktan sonra çiftlerin cinsel tercihlerinin kimseyi ilgilendirmediğini, herhangi bir çiftin beraberliğini yasaların güvencesine alınmasının da uygarlık olduğunu düşünmekteyim.
Cinsel tercih kimseyi ilgilendirmez mi? Peki Kemal bey bu tercihi çok yakın bir akrabanız yapsa durumunuz ne olurdu acaba, düşüncelerinizde değişiklik olur muydu yoksa saygı mı duyardınız?
Mesela oğlunuz sakallı, iri yarı 25 - 26 yaşlarında bir arkadaşı ile eve gelip baba biz evlenmek istiyoruz derse ne dersiniz?
Acaba saygı mı duyarsınız yoksa....
En son Yağmur_06 tarafından Sal 29 Hzr 2010, 12:06 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Batı medeniyeti çöküşü dizisine bir başlık daha...
Konu eşcinsel evlilik olsa bile, biraz eşcinsellikten girmekte fayda var.
Batı veya doğu farketmez; medeniyetin çöküşü eşcinsellikten önce yalancılıkla, üç kağıtçılıkla, menfaatçilikle olur.
Eşcinsellik herhalde -mesela- bir arazinin hile ile yok pahasına alınıp üstüne acaip rant getiren yapıların yapılması kadar topluma zarar vermiyordur, değil mi?
Açıkça "ben eşcinselim" diyenler, bence gizli kapaklı işler çevirenlerden çok daha mert kişilerdir.
Eşcinsel evliliğine gelince, neden olmasın?
Evlilik ille de ve sadece çocuk yapmak için gereken bir kurum mudur?
Birbirine destek olmak, beraber bir yaşam sürmek için evlenilemez mi?
İlle de farklı cinsler mi bir arada yaşamalıdır?
Aynı cinsten kişiler beraber yaşamak istiyor ve bunu açıkça söylüyorlarsa neden mertçe ortaya çıkmalarına saygı duyulmaz? (ortalıkta alenen "şaapmak" ile karıştırılmasın, hetero da olsa, homo da olsa işte o toplumsal rahatsızlık verir)
Şimdi ortaya şöyle cevaplar çıkabilir:
"e canım bu da ben tecavüzcüyüm, mertçe söylüyorum, bana saygı duyun diyebilir"
"aslanlar gibi çalıp çırptık diyoruz işte, mertçe söylüyoruz, niye saygı duymuyorsunuz?"
"bunları görmekten rahatsız oluyorum, toplumun huzurunu bozuyorlar"
Bunlar tamamen konuyu saptırmaya yöneliktir.
Aynı şeyi yazacaktım; Kemal bey hukuksal güvenceden bahsetmiş, bence tamamen haklıdır, tekrar yazmayayım.
Aynı cinsle beraberlik veya evlilik bana çok ters gelse de; fiilen benim veya toplumun haklarını gasp etmedikleri sürece anlayışla karşılar ve saygı duyarım.
Son söz: Yalancı bir "hetero" dan ziyade, sözü söz olan bir "homo" ile aynı ortamda bulunmayı tercih ederim.
Bu başlıktaki konu "eşcinsel evlilik". Eşcinsellik değil.
Aradaki farkı anlamazlıktan gelenler olsa da, ikisi oldukça farklıdır.
Eşcinsel evlilik evrensel değil.
Sevgili Burç,
Bir kere daha oku lütfen. Konu eşçinsel evlilik, eşcinsellik evrensel, beraberliğin yasal tescili çağdaşlık dedim.
Alıntı:
Cinsel tercih kimseyi ilgilendirmez mi? Peki Kemal bey bu tercihi çok yakın bir akrabanız yapsa durumunuz ne olurdu acaba, düşüncelerinizde değişiklik olur muydu yoksa saygı mı duyardınız?
Mesela oğlunuz sakallı, iri yarı 25 - 26 yaşlarında bir arkadaşı ile eve gelip baba biz evlenmek istiyoruz derse ne dersiniz?
Acaba saygı mı duyarsınız yoksa....
Sevgili Yağmur,
Eğer bir baba oğlunun eşcinsel olduğunu böyle anlarsa o zaten olsa olsa iskele babasıdır. Cinsel kimlik bir gecede kazanılmaz, sakallıya gelene kadar oğlumun cinsel tercihini çoktan anlamış olurdum. Daha önce farkettiğimde ise sorunum cinsellik değil ileride toplumdan göreceği anlamsız ve de zaman zaman acımasız tepki olurdu, onu buna hazırlamaya çalışırdım.
Ayrıca oğlumun bir gün, "baba biz evlenmek istiyoruz" yerine "evleniyoruz" ya da "evlendik" diye eve geleceğini düşünüyorum, hemen ısınamazsam da, hemen saygı duyacağım bir hanım kızla
Sizce ülkemizde böyle birşey kanunen serbest olsa nasıl olur? Çağdaş medeniyetler seviyesine mi ulaşmış oluruz, yoksa topluma yarardan çok zarar mı getirir?
Özgürlüklerin kısıtlanmasından şikayetçi olan sizler değil miydiniz?
Çağdaşlık göstergesinin böyle saçma sapan ölçüler olduğunu düşünmüyorum, tasvip ediyor muyum? Hayır.. Birsürü Avrupa ülkesi örnek gösterilmiş, doğrudur, ancak o onları bağlar bizi değil, onlar bulundukları ortamdan memnunlar mı? Memnun olmalılar aksi takdirde Berlin gibi bir başkentte son üç dönemdir eşcinsel bir belediye başkanı seçilmezdi... Kısacası kimse kimsenin özel yaşamına giremez ve yargılayamaz, ülke için yaptığı icraatlar daha önemlidir, bu düşünce de bence medeni bir düşüncedir..
Bir kadının başka bir kadın ile veya bir erkeğin başka bir erkek ile evlenmeye kalkması bence sapkın bir düşüncedir, yanısıra bir erkeğin dört kadınla birden evlenmesi aynı sapkınlıkta bir harekettir, bence!!!