İlkokula giderken babamın memuriyeti nedeniyle Hadim'de bulunuyorduk, bayramlarda Konya'ya giderken otobüs koltuklarının arkadasında siyah küçük poşetler standart olarak bulunurdu, zira bilhassa Eğiste civarında otobüsün yarısı kusardı, bir de sigara içen dayılar olurdu, otobüsü duman altı ederlerdi, yolculuk 302 model otobüslerle 2,5 saat kadar sürerdi. Ne zahmetli, dolambaçlı ve uzun bir yoldu bizim için. Şimdi o günleri hatırladıkça bu viyadüğün ne büyük bir eser olduğunu daha iyi anlıyorum. Emeği geçen işçisinden müteahhidine, bürokratından siyasisime kadar herkese tek tek teşekkür ederim, emeğinize elinize sağlık.
Konya'ya giderken otobüs koltuklarının arkadasında siyah küçük poşetler standart olarak bulunurdu, zira bilhassa Eğiste civarında otobüsün yarısı kusardı, bir de sigara içen dayılar olurdu, otobüsü duman altı ederlerdi, yolculuk 302 model otobüslerle 2,5 saat kadar sürerdi.
Esasında bu olay tüm yurtta hemen hemen benzer şekilde cereyan ediyormuş.
Liseye giderken Patnos'tan Ağrı'ya her gittiğimizde benzer olay gerçekleşirdi. Çünkü o 302'lerde garip bir koku vardı. Otobüse bindikten yarım saat/45 dakika sonra otobüste epey kişi dökülüyordu.
Tabii otobüsün yanında yollarımızın aşırı virajlı ve asfaltının bozuk olmasının da büyük bir etkisi vardı.
O yüzden yurdun neresinde olursa olsun yeni bir yol, tünel, köprü yapıldığında hiç geçmezsem bile çok mutlu oluyorum.
Bizim jenerasyon yokluğu gördüğü için varlığa daha fazla seviniyor.
Güzergahta ki tüm tüneller açılırsa ve Mahmutlar doğru, 20 km'lik berbat guzergaht duzeltilirse, belki 2,5 saat olabilir.
Yol daha bitmeden, Viyadüğün önemini vurgulamak için, abartmışlarmı, araştırmadan, tüm güzergahın hedeflediği zamanımı yazdılar. Hepsi aynı ağızdan 2 saat 15 dakika yazmış, ilginç.
Viyadukten gevne barajina kadar bile neredeyse 1 saat suruyor yolu kullananlar icin 2 saat 15 dakika cok komik bir sure, cunku bu imkansiz
Tamam konya il sinirlari icinde kalan bölum neredeyse tamamen duble yol oldu, alanya tarafinda da ciddi bir calisma olursa ozaman yolculuk suresini etkiler. Mahmutlarin rampalari ve virajlari baypas edilmeli.
Mahmutlarin tepesinde sehri goruyorsun ve 20 25 dakika daha oraya varacam diye cebellesiyorsun